palonkica, ne moraš se bojati vlažnih obloga, oni jako smiruju svrbež..to koriste i stariji atopičari..što se tiče kupanja, normalno da voda malo na početku iziritira kožu gdje su ti lišajevi, ali se kasnije postupno smiruju, čak poboljšaju..moj je obavezno poslije kupanja jako crveni, ali to se kasnije smiri..ja sam znala svojemu prokuhavati vodu za kupanje, pa i nije bilo tak loše..ali, premukotrpno je bilo to stalno prokuhavati, a ionako nije ništa posebno pomoglo..derm.mi se čudila kaj to radim, da se previše žrtvujem, a nije to potrebno..to bi valjda pomoglo onima koji su alergični na klor..
i ja sam čula za tu kremu od višnjića, ali iskreno meni je to malo sumnjivo..pogotovo prvo nije htio priznati da ima kortića, onda je priznao poslije malo..a, sigurno ima i više kortića.. i bez obzira na postotak opet ne možeš baš dugo mazati..
i mojemu je dosta loše i baš sam tužna radi toga.. opet nije tak jako kak je znalo biti prije, ali opet ima..pogotovo sad kad je ovak vruće, kad se ad spoji s znojem..drugi tjedan možda idemo na more, željela bih ga izliječiti da se može kupati, možda mu morska voda pomogne..mada, prošle godin je ito došlo do pogoršanja kad smo bili na moru, i nije se mogao kupati jer je imao crvenilo i to ga je s doticajom morske vode peklo..zato bi ga željela ovo ljeto prije mora izliječiti..
a, opet s durge strane i moje tamani već 2tjedna trešnje, sigurno mu i one malo smetaju..možda dobi jedan flek od njih, a pošto ih je previše pojeo, flek po flek..mada, tko zna..može mu smetati bilo što..čak sumnjam na kestene što cvatu i na korove i trave..MM je alergični na pelud trave i korova..
i tako.. borimo se iz dana u dan..mada on je uvijek nasmijani i sretni, trčkara stalno okolo sretni...