ja radim palačinke bez jaja i mlijeka, i super su..ponekad još bolje nego od jaja i mlijeka..
ne radim s omjerima..pa ne znam..radim od oka..naliješ malo vode( ili sojino mlijeko, rižino itd..ali najfinije je na vodi), malo posoliš, malo šećera i brašna ( najbolje je glatko, od oštroga bi se moglo primati)..staviš toliko brašna da bude ono srednja neka smjesa..ne smije biti prerijetko, a niti pregusto..vidiš već otprilike neka srednja gustoća..palačinske su njami..kad se speču, malo ih pokriješ da budu mekanije..
znam raditi i tako da ne dodam šećer samo naribam tikvice, ostalo sve isto..e, te moj mali obožava, tikvice daju posebno fini okus..

a, za pohanje..isto napraviš takvu smjesu od soli, brašna i vode, samo gušću, puno gušću--prije pohanja namirnicu uvaljaš u brašno zatim u tu smjesu i pržiš..možeš i u krušne mrvice, ali opet to isto nije sigurno jer neke su od mlijeka..