Citiraj ruza prvotno napisa
Cure imaju li vaši dečkići svrab u području piše?Moj malac od 18mj čim se skine pelena oče rstrgat pišu,ali ne nježno nego vuče jajčeka i samog pimpača do boli,nekad ako ne stignem uhvatit i zna noktićem raskrvariti,,,pod tušem isto,ma cijelo vrijeme...
urin super,crvenila kao na pregibima,nema u području pelena.....pazim i njegujem ali ovo nije više normalno.ne znam kako ga početi odvikavati od pelena ako se tako vuče....
sjedne na tutu-razumije ali odmah se navlači za pišu,da ga svrbi ili nemam pojma...
Dr.Pustišek je mojoj kolegici savijetovala Dermalibur od Aderme,za pranje pelenske regije kod atopičara,nama ništa nije pomoglo+da koristimo Bepanten mast..Ništa još nam se više upalilo...
Može li biti razlog u pelenama?Zagrijavanje jer ne koristimo platnene?
Ako ima netko iskustva ,lijepo bi vas molila.Jer ovo nije više normalno.Treba nas dvoje da ga presvučemo,jedan da drži ruke a drugi da presvlači....
Nije jedini. Moj je ista priča osim što on ima i crvenilo koje se od dana do dana razlikuje. Nekad izgleda poput lišajeva, nekad poput osipa, nekad je jače, nekad slabije i ja ne znam o čemu to ovisi. Ne znam ni koliko je razlog tome u pelenama jer mi smo eto platnenopelenaši, a vidi nas. Za čiščenje i njegu ne koristim ništa posebno, obična voda (prestala sam koristiti vlažne maramice jer su pune raznih kemija) i obična dječja mast iz ljekarne. Dermalibour nisam probala, ali sam probala mnogo drugih stvari i kako ništa nije pomagalo odustala sam od isprobavanja.

U potpunosti te kužim kad veliš da ga je teško premotati jer i mi to prolazimo, ali ja sam se nekak na to već navikla, prihvatila (a kaj ću drugo?) i sad mu nastojim zaposliti ruke koliko mogu (slikovnicom, igračkom, zatvaračem od neke kremice kojih imamo milijun...), pjevam mu, kreveljim se i žurim koliko mogu. Kad jedna stvar dosadi ponudim mu drugu i tako malo po malo ga i premotam.

Za odvikavanje od pelena ti ne znam pomoći jer je moj miš tek navršio 9 mjeseci pa još nismo u tome, ali moram spomenuti da on od 5. mjeseca kod svakog prematanja sjedi na tuti i uredno se popiški i/ili pokaka. Ha čuj, u zadnje vrijeme sam primijetila da se i tada hvata za pišonju, ali opet ga nastojim zaposliti nečim drugim. Eto, ne znam koliko sam ti pomogla, ali barem znaš da niste jedini .