Bok svima,
nama je isto opet gore pa bolje. Je, ali je bolje sa elocomom, to mi je kao i da nije bolje. Jedino smo glavicu pomogli bez kortizona. Čitava joj se glavica cijedila prozirnom, smrdljivom, ljepljivom tekućinom, a pedijatrica samo rekla da ako je baš grozno namažem elocomom. Ma je, mogu je onda cjelu utočati u kortizon. Napravila sam obloge od čaja hrastove kore (preporuka jedne mame u čekaonici) i zatim mazala glavicu pavlovićevom, puno je bolje. Inače već 3 mjeseca imamo groznu tjemenicu koja ne odlazi a svako toliko postane ovo što sam gore opisala.

bimba iaia mislim da nije prehrana utjecala na nalaze. Malo po svuda sam čitala da kod tako male djece nalazi za alergene često nisu uopće pouzdani i da mogu pokazati da je dijete ful alergično na nešto iako ustvari nije. Ali kad čujem prašinu i grinje dođe mi da sve liječnike ovog svijeta lupam po glavi. Pa kako da to čovjek riješi? Da zatvori bebu u plastični balon?
Ipak, moram ti reći da sam se i ja bojala da nisu grinje pa sam neke korake napravila. Madrac krevetića sam presvukla nepropusnim tekstilom tako da grinje ne mogu do nje. U spavaćoj sobi išpricala sam biokilom (rekli mi u apoteci da može i u blizini beba) naš madrac, sve stranice kreveta jer je tapeciran pa i podove. A u dimeglio sam kupila neki spray protiv moljaca i grinja i sa njim sam našpricala sve knjige, stripove, odjeću itd. U dnevnom sam biokilom kauč, kušine i njenu ležaljku. Kažu da bi to trebalo ponavljati svakih 15tak dana. Obavezno jednom tjedno mjenjati posteljinu. A da, kupili i onaj usisavać sa mikro filterom.
Ipak mislim da smo svi malo alergični na prašinu i grinje i da to nije uzrok AD. Ali opet...

tamarajedino što sam ja čula za antihistaminike je da mogu štetiti jetri, što iskreno vrijedi za sve lijekove. Ali iskreno, probala sam maloj dati dvaput fenistil kapi i kao da joj ih nisam dala, češala se cijelu noć. Tako da sam odustala od antihistaminika. Stavljam joj rukavice da se ne izgrebe, pokušavam paziti što više, a po noći iskreno satima šetam sa njom na rukama kako bi se smirila od svog tog svraba.Obzirom da osim glave, nju najviše svrbe potkoljenice, bez obzira na ljeto i vrućinu stavim joj čarapice do koljena tako se ona svrbi ali se ne odere i na kraju brže zaraste. Inače, i na potkoljenicama sam joj stavljala obloge od hrastove kore i čini mi se da joj je malo lakše, ali idi ga znati, u krajnjem očaju sam joj namazala i elocom a po danu onu od noćurka, pa ne mora biti da su oblozi pomogli, ali za glavicu jesu pa možda...

Eto mislim da sam bila potpuno neshvatljiva poput AD-a, sorry nadam se da nešto i koristi.
Ako ništa drugo iskreno želim da sva naša dječica što prije ozdrave!
Ciao