-
bokić svima..
bubica 27, moj mali je sad star točno 2 god i 8 mj..afloderm je puno slabiji od elokoma, primjereniji je baš za lice..ja maloga uvije mažem samo s aflodermom po licu, s elokomom nikad..što se tiče redoslijeda najslabiji je afloderm, onda je beloderm, elokom je najjači ali je novije generacije i jako je dobar..
sve ovisi koliko je jako i opsežno crvenilo da bi se mogao odrediti koji kortić..moj na licu ima jako blago, nema čak niti hrapavo, pa je afloderm jako dobar on to sredi za dan dva..ponekad koristim i elidel..kombiniram..i to mu pomaže..to mu u biti najbolje pomaže..da ga smijem mazati sveposud samo s elidelom uvijek bi bio čisti, ali strah me toga..to onako umjereno i tu i tamo..mada derm mi je rekla da je inače elidel jako slabi..ali kod prave dijagnoze ad-a izvrsno pomaže..ali, da mu je lice npr jako upaljeno, jaka zadebljana koža, ono baš grdo s jakim svrbežom, afloderm bi bio preslabi, može se namazati s elokomom, jer elokom dosta stanji kožu, a ako je ekcem debeo i jako crven njega treba stanjiti, to jest da se odljušti taj upalni dio i ostane ispod zdrava koža..tak da to ovisi o ekcemu..bolje je onda namazat radije 2 dana s elokomom, nego sad mazati 10 dana s aflodermom..
achan, pravilno mazanje s kortićima je da se mora napraviti minimalno pauza onliko dana koliko se i mazalo s kortićima..znači ako si mazala npr natkoljenicu 5 dana, i prošlo je mora se uzeti minimalno 5 dana pauze.5 dana se više ne bi smjelo mazati po tom istom mjestu..ukoliko se ekcem vrati za 3-4 dana, za 5 dana se slobodno opet maže..sad ako ja njemu i neki dio tijela izliječim, već drugi dan mi se pojavljuje na nekom drugom dijelu..tak da skoro pa svaki dan mažem neki mali dio ali na drugom mjestu..npr..lice mu može biti čisto i 2 tjedna, poslije kortića, ali opet može se vratiti već i za 3 dana..ali, lice kad mažem, niti ne mažem više od 3 dana..trup mi zna biti čisti i po 3 tjedna..ovisi o fazama...najveća žarišta su mu prstići na šakicama ( prije je bila cijela šaka, znači ide prema boljemu), koljena, ispod vratića, preponi, gležnjevi..i tu ga uvijek malo svrbi..danas mi je relativno čisti..baš mi je lijepi, mekani..
dermatolozi su mi rekli da ga tako mažem, i pedica..vodim dnevnik mazanja kortik..i derm. uvijek kaže da mi malo toga potrošimo da je to ok i da tako treba..nije to sve u očaju, nego jednostavno moraš djetetu pomoći da ga ne svrbi i dovesti bolest pod kontrolu, inače kak bude normalno živio, to ne bi bio život..
u principu ne maže se cijelo tijelo odjednom, jedino bi se moglo s aflodermom jer je on slabiji, ali bolje ako se već mora da se ujutro jedan dio, navečer drugi..netko je spominjao kuterid..on je jaaako jaki kortić, ali ako je nekome pomogao, super..zato i postoji..
maya, drago mi je da vam je bolje..dobro mažeš tak i ja..čim nešto krene bolje da se odmah namaže, i zaustavi se širenje..
bimba iaia, pedica nije dermatolog i normalno da ju je strah kremica..ali, kremica je najmanje štetna..tu i tamo namazati mali dio s pravilnim pauzama..to da bi se 20god stalno tka mazalo e, onda bi se možda malo stanjila koža, ili bi nam tom mjestu bilo više dlaka..ništ posebno..zamisli, da npr.mora piti kortikosteroide, e to je opasno..čak neki kažu da kod ad-a možeš biti i stretan ako ti kortić uopće hoće pomoći, imaš takve. ad-e da kortić niti ne pomaže..mislim, te kremice..jedina opasnost od tih kremica je da se ne maže cijelo tijelo cijelo vrijeme bez prekida..jer može kortić ući u krv..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma