Maya_78 hvala za onaj link. Koliko je vama strašno gledati one fotke, ja bi si najrađe ono za konje stavila da ih ni krajem oka ne vidim. Pročitala sam sve što tamo piše i ... Znači daju mi elokom i za lice a tamo piše da je za lice prejak. Ono što me splašilo je što piše da elidel, odnosno aktivni sastojak kojeg sadrži, može uzrokovati rak. I kako onda mirne duše koristiti takvu kremu. Što je iz mojih usta prava smijarija obzirom da na radnom mjestu koristim tvari koje također uzrokuju rak i nikad se nisam time zamarala, ali kad je kod Tije sve se mjenja.

stela2 puno ti hvala na savjetima, sada mi je sve malo jasnije sa tim mazanjima. Ne mogu vjerovati da mi ni pedijatri ni dermatolozi nisu bili u stanju barem približno ovako objasniti što i kako da mažem. Kad sam ped rekla da je jako upaljeno ali čekam da prođe desetak dana od zadnjeg mazanja samo je kimnula glavom, apsolutno mi ništa nije rekla. Da i mi prakticiramo vlažne obloge. Elokom nisam nikad imala potrebu mazat preko cjelih udova, samo vanjski dio potkoljenica. vanjski dio obraza, jedno koljeno i jedan lakat i ne sve u isto vrijeme, ali to je za sada naravno.
Poptuno se slažem s tobom da im treba kako god olakšati i da ono upaljeno i grebanje nije život niti za odraslog a kamoli za djete.

Jučer sam je počela mazati i već se vidi da je bolje. Inače, mi može netko preporučiti nekog dobrog dermatologa u Istri ili blizu, nekoga tko se razumije u bebe i/ili AD? Nije bitno da li je privatno ili HZZO.