stela2 prvotno napisa
achan, ovo kaj si napisala za ruke da mu mažeš pa 10 dana pauze i itd..
mi smo imali isto faze da su mu ruke bile zamotane, zamatala sam u zavoje i preko dana i noći jer ako su bile otkrivene odmah se svrbal i napravil rane..sad se ne sjećam kad je zadnji put imal, osim zna imati flastere po prstićima koji ga svrbe..ali, preporodili smo se od kad smo namazali crvenilo po šakama s čistim elokomom...jer inače koristim 20% u expl..to mu nikad nije do kraja izliječilo, brzo se vratilo..kad mu se pogoršalo namazala sam 3 dana s čistim elokomom, dva dana vlažne obloge preko noći i to je prošlo..najmanje 5 dana si na miru..pa ako ti ima grde promjene namaži ga, maži ga toliko dugo dok mu ne porđe do kraja do normale, mada ga budeš mazala i 5 dana...jer ako budeš malo pomazala, i ne budeš do kraja izliječila, to ti je koda ništa nisi niti napravila..ako se i vrati za 5 dana, možeš ga opet namazati..a, i ti vlažni oblozi, vrlo bitna stvar za atopičare..ublaže svrbež, koža upija vodu koju atopična koža brzo gubi..ako promjene vlaže, ako curi iz njih, pbavezno antibiotska mast..onda možeš navčer elokom, ujutro betrion..jer ako je bakterija unutra, sam kortić ne bude pomogao..bude malo, ali ne bude izliječio do kraja..
opet sam se raspisala..već sam par puta rekla da bi o tome mogla samo pisati i pisati i nikad kraja..
ispada da ja tu najviše zagovaram kortiće..protiv svakog sam lijeka, sve bi bilo super da se može bez toga..ili blago onima kojima neke stvari prolaze s neutralnim kremama..ali, to je opaka dosadna bolest, a djeca stvarno zaslužuju da žive bez tegoba..jer ako se pravilno neki lijekovi koriste, stvarno se može kvaliteno živjeti bez nuspojava..pa kaj i ako za 7 god i narastu par dlaka više..nije to ništa prema bolovima i svrbežu..znam ljude koji su cijeli život na kortićima i još možda duže žive od nekih koji su bili potpuno zdravi..ja sam istoi za prirodne metoda..super ako nekome pomogne homeopatija, biorezonanca, čajevi, travari..to je odlično..ali, ako nekima i ne pomogne, da zna kako si ipak može malo olakšati..ustvari ne malo, nego jako puno..
i mene je jako strah i tih kortića, elidela..ali, imam super dermatologicu koja valjda zna više od mene..ako ona kaže da je to ok, da bi mogla još u biti daleko više koristiti toga i da je to sve pravilno kaj radim i ako vidim da tako pomažem dosta djetetu da on normalno živi, onda ću tako raditi..ionako je život nepredvidiv, danas si tu, sutra te nema..pomogni si i uživaj koliko god možeš..
govorim to i zato jer puno sam o ad-u čitala, i znam masu roditelja koji su puštali djecu da se s tim pate, čak im vezali ruke po noći, da se ne svrbaju..e, to mi je strašno..
pusa svima..