Nakon malo dužeg ne javljanja, evo da se malo javim dok Vanja spava. Bili smo ove subote i nedjelje na moru. Prije odlaska ujutro je raščešao (razorio) pregib ruke iznad lakta i vanjsku stranu iza koljena na nozi. Nadala sam se potrajat će bolje stanje, jer nam je belobaza s maslinovim uljem sanirala lice, vrat i gornji dio leđa, te ruke i jednu nogu. Uz to mi se činilo da nam je mnogo bolje i od eucerin losiona sa 3% uree. Ali eto opet sve ponovo počelo, pa sam se tješila sanirati će to more. Prvi dan voda prljava, sav se upalio nakon kupanja, no sanirala mu se i noga i ruka nakon tuširanja običnom vodom i mazanja belobazom... A onda u nedjelju se upiškio u krevetu dok je spavao i sav se iščešao i nije mi jasno kako ja to nisam primjetila jer sam spavala s njim. Uglavnom taj dan smo probali ući u vodu ali je toliko vrištao da ja nisam imala srca da ga tjeram. Mazali smo ga i vratili se kući. Jedna žena na plaži mi je rekla kupajte ga u čaju od kadulje (žalije) i tako smo radili kad smo se vratili, dok me nije uhvatila potpuna panika kad je ponovo razorio noge... Odlučila sam za kortikosteroid, ali najblaži... Stavili smo advantan blago na noge i ruke samo. Prvo noge, onda i ruke. Ali ujutro je raščešao kao nikad do tada noge... Užas pravi. I onda sam ionako neodlučna odlučila prestat s advantanom, te probati utapkivati blagi rastvor hipermangana i kad se to osuši kapati par kapi propolisa za bebe propolbaby. Moram priznati bilo je grozno danas, jer ga je užasno peklo od propolisa. Srce mi se kidalo, ali napredak se vidi. Rane se pretvaraju u kraste lagano... Ne curi sada ništa. Ne češe ga... Kupila sam i zagrebački melem, kupku soli Mrtvog mora, deterđent za alergičare u DM-u, pa se nadam naći ćemo izlaz bez kortikosteroida. Do sada smo imali pod kontrolom neurodermitis, a sada smo u najgoroj fazi od kako nam se pojavio prije dvije godine.

Za mast iz Nove TOPOLE kod B. Gradiške sam čula ali još nisam našla način da dođem do nje.

Javimo se opet