Mom je malenom svake godine more ocistilo svo crvenilo i u Zg. bi se vracali s pravom baby kozom iz reklama. Ove mu pak godine more, tj. slana voda uopce nije odgovarala. Bili smo najprije na ljetovanju u Mallorci i podlaktice su mu bile toliko crvene da ih mi nismo mogli gledati, a on nije moga prestati svrbiti i raditi rane. Naravno, od krema sam ponijela samo Mustelu, misleci kako mu nista ne treba jer ce mu more sve izlijeciti. Pa smo morali do doktora koji nam je dao kortic - kremu Vaspit, za koju kaze da ne ispusta hormone u organizam (yeah, right) - no nismo imali izbora. Proslo mu je od nje, pa smo prestali mazati nakon 3 dana. No, opet se pojavilo, ali sporije - taman da izdrzimo do Zagreba. Tu smo poceli mazati opet Stibium homeopatskom kremom (gore sam ju negdje nahvalila) i proslo mu je za dan (s tim da smo ga u tom danu debelo mazali barem 5 puta). Onda smo opet do naseg mora i skuzili da mu smeta kupanje na javnim plazama, jer bi mu ruke odmah pocrvenile po izlasku iz vode. Tako da smo odlazili na plaze gdje nema nikoga i crvenilo je ostalo isto, sto je nakon svega, uspjeh. Jos uvijek su mu crvene rukice, al odrzavamo Stibiumom. Fakat smo jako zadovoljni s tom kremom. A za lice smo potrosili Mustelu, s kojom smo postajali sve manje zadovoljni, pa sam u ljekarni zatrazila za misljenje, da bi mi farmaceutkinja rekla da bi se kreme trebale mijenjati s vremena na vrijeme jer se postigne rezistencija na njihova svojstva nakon odredjenog vremena. Uzeli smo Avene, koju sada samo na lice stavljamo, jer su ruke preupaljene za obicnu hidratantnu kremu.

Jedno pitanje - svi su nam na moru preporucivali da mu mazem kantarionovim uljem. Naravno da nisam jer ono isusuje kozu, a i koza mu je bas upaljena da se sada igram s isprobavanjem, ali me zanima jel netko od vas isto cuo.