Citiraj Maya_78 prvotno napisa
i moj se jaaako zacrvenio kad sam popila dcl kozjeg (domaćeg) mlijeka...
škola za drugi put!
nego, stariji AD-ovci, da li vam "prolaze" nutritivne alergije? nama svi kažu da će naše (KM, jaja, brašno...) proći ili s navršenih godinu ili 3... da li vi radite često testove pa "znate" ili idete metodom pokušaja/pogreške?
ped. nam je rekla da prije onog cijepljenja koji sadrži neke tvari na bazi jaja pokušamo dati tjesteninu s jajima pa, ako nema reakcije, može se i cijepiti... da li tako svi rade?
Mi imamo 3 i pol godine polako prolaze alergije ( klopa) , radimo testove svako 6 mjeseci. Ovo smo bili u bolnici jer je dokt htjela pokušati, pošto je kozje manje agresivno od KM. sad nam je mlijako ( 1.33 proje 3 god bilo 28), neke stvari tipa limuna i još nekih stvari koje oupće ne konzumira raste pa raste, oupće neznam od kud. Rastu nam i vanjske alergije ( i to već godinu dana). Sad smo status sque, koža je Ok, ne češe se ne koristimo više Pregomin ( možda je i on nešto dolio vatre, koristili smo ga od 14 mjeseci). Što se tiće cjeplajena MoPaRu mi smo se cijepili s 18 mjeseci, naša je doktorica nije htjela cijepiti ( mada je već tada normalno jela jaja cca 7 mjeseci, ali se bojala) i poslala nas je u bolnicu, tamo nas je alergologica pregledala i cijepila bili smo još tam kojih 1-1.5 sat i poslije otišli doma. ( Znam priču o jednom dečku koji je stanovao bliz nas imao je dosta veliku alergiju na jaja, cijepio se u bolnici i ostao je tamo cijelu noć). tak da je sve to relativno.