točkica, da li si probala parfenac ili jomax kremu? one nisu kortići, a nekima su jako pomogle..one su protuupalne..probaj pantexol mast..na debelo namaži da se vidi...mojemu nekad od toga prođe..u biti ovisi kakav je ekcem..ili cinkovu kremu, čisto ulje noćurke, gavezovu mast..možda kaj pomogne..

mi smo npr..jako alergični na mlijeko prvo smo imali samo 6,5, znači razred 3..i bili smo na hipoalergenom mlijeku. mlijeko nije uzimao niti u tragovima..strogo smo pazili na to..i sad mu je naraslo na najveću moguću alergiju preko 100, razred 6. moguće da bude doživotni alergičar na mlijeko..jaje ima na pol manje, to kažu da bi moglo proći do 7.godine
na brašno, soju, prašinu nema.bar nije imao..čista 0..
ali, kaj se atopičarima događa..da im alergija prođe, ali se pojavi nekad druga..prerastu alergije na hranu, ali dobe aeroalergene..tipa grinje, peludi itd..pa si mislim da je bolje biti alergični na hranu nego na to..jer hranu ne jedeš, a aeroalergena se ne možeš 100% riješiti oko sebe..
i ako se dobije jaka alergija na te aeroalergene, dobi se i astma ( ne uvijek većinom)ili jako jaki ekcemi..
mi se nismo cjepili s onim cjepivom koji sadrže jaja, nego s nekim pročišćenima..ali, poslije svakog cjepiva se jače osipa..

a, dobro nije sve to tak crno, oni koji imaju male alergije, slabi dermatitis, sve može proći i povući se bez ikakvih problema..mi smo mali teži slučaj, s jačim alergijama..ali, nadam se da će s vremenom ipak biti bolje..