i moj prije od svrbeži je jako loše spavao, pogotovo noću..
sad ok spava..s menom u krevetu spava, kad ga počne nešto svrbit primim ga za ruku i on odmah se umiri i dalje zaspi..zato spavanje s djetetom koje ima ad je jako dobro i djeluje umirujuće za njega..
što se tiče pelenske regije..ispočetka nismo imali ništa..nego tek sad prije godinu dana se i tamo pojavilo..bilo je više kad smo imali pelenu, sad kad smo ju skinuli sad ima manje..većinom su to samo preponi i ispod jajčeka..i naravno, kad mu se to jako zacrveni i počne svrbjeti i vidim da se to dalje širi, namažem 2 dana s aflodermom, i onda to prođe i jedno vrijeme smo na miru dok se opet ne pojavi..drugo ne pomaže..jer isto tako, kad sam ga skinula počne se svrbati i hoće to sve isčupati, ponekad se i onda raskrvari..to više ne čekam..nego odmah to saniram..

e, da još nešto..pedica mi je dala neki novi probiotik, ne znam točno sad kak se zove, nemam papirić tu sad kraj sebe..ima u obliku granula i kapsula..za djecu su valjda granule..i isključivo je za djecu koja su ili dugo pod antibiotikom ili za djecu s ad-om..i vele da je dosta učinkovit..i kupim ga sad jedan dan, ali u sastavu je kravlje mlijeko..tako da mi to ne možemo uzimati..mada mi je bez veze, kud su baš stavili sastav mlijeko..pa svaki 3.atopičar je na mlijeko alergičan..a, baš sam se obradovala da bi mu to možda pomoglo...jer su u tome dva probiotika koja imaju glavnu ulogu kod ad-a..
pozdrav..