Drage mame,da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje.Nemam bas puno vremena za iscitavanje cijelog topica,pregledala sam letimicno ali nisam nacisto.
Moja curica ima sest mjeseci,negdje sa tri mjeseca pocele joj se po kozi pojavljivati crvene fleke.Najcesce na potkoljenicama i koljenima i licu.Neke bi nakon par sati nestale a neke se smanjile tak da je ostajao mali bijeli prist koji bi kroz dan dva pocrnio i otpao.
Otisli pedijatru koji nam je rekao da je mozda alergija ili naznake neurodermitisa.da to osavimo tako i vidimo hoce li proci samo od sebe :shock: .
Preporucio nam Haut Ruhe kupku i losion ali nije imalo nikakvog efekta.
S obzirom da se stanje pogorsavalo,se cesce i vise su se fleke pojaviljvale otisli kod dermatologa.Ona me uvjeravala da je nemoguce da reaguje na hranu koju ja jedem i da niko nemoze biti alergican na majcino mlijeko :/ .
Isto rekla kako ce vjerovatno imati neurodermitis ili ako nesto kasnije jer su oba roditelja alergicari.
Uglavnom od nje sm dobili cremu koju smojemo dva puta dnevno namzati na crvene fleke,pravi se u apoteci i ulje za kupanje.Rekla nam da uzmemo neku kremu za suhu kozu i dalo malo pakovanje neke nove koja je kao dobra ali nama se nije nesto pokazala.
Sinoc sam je okupala sam u vodi i ulju za kupanje i jutros se probudila u sest sati crvenog cela i prednjeg djela glavice,ima opet dosta crvenih fleka i po tjelu i cese se stalno.Sad je jedva zaspala a ruke joj drim da se ne cese.
Molim vas za savjet sa kojom krememom da probam.