Nama se prije mjesec dana pojavio AD na nogici, 5 cm od mjesta gdje smo dobili zadnje cjepivo 5u1 u prvoj godini života. Već par mjeseci se mučim s crvenilom i hrapavošću obraza, ali to nekako uspijevam držati pod kontrolom sa bepanthen kremom i Aderma kremom, naizmjenično.
Uglavnom, ovo na nogici sam mazala s Bepanthen i Aderma kremom, međutim ni nakon tjedan dana se nije povuklo, čak se povećalo i skužila sam da ju jako svrbi. Otišla sam kod pedijatra, potvrdio mi je da je AD. Čudio se jer naša mrvica ima jako lijepu kožu i nije imala ničeg po pregibima. Uglavnom, kako nam nije odlazilo s Adermom i Bepanthenom, prepisao nam je Afloderm kako bi zaustavili širenje. I pojavilo nam se bilo i na drugoj nogici tih dana na istom mjestu, i proširilo malo iza koljena i još par točkica na obje nogice. Nekako sam to s mazanjem uspjela sanirati (nadam se i zaustaviti) u roku 10-ak dana mazanja, sad mažem samo s Adermom. Još je koža malo hrapava i suha, ali nije više crvena i iskreno se nadam da se AD povukao. Povezujem pojavljivanje sa cjepivom i rastom zubića u kombinaciji.
Inače mrvicu kupamo od rođenja isključivo u vodi, bez ikakvih dodataka, zadnjih 10 dana stavljamo ili Aderma kupku koja se ne ispire ili radije maslinovo ulje jer je najprirodnije.

E sad, skužila sam da se zacrveni u licu kad pojedem tunu, rajčicu, orahe, tako da sam to izbacila iz prehrane, ili pojedem rijetko. Vjerojatno ima još nekih namirnica koje joj smetaju, ali ih ne mogu otkriti, pa molim ako mi netko može reći što bi još moglo biti od namirnica, da obratim pažnju?
Mliječne proizvode isto jedem rijetko i to fermentirane, sir, parmezan, lgg jogurt, zrnati sir, ali nisam primjetila da bi na njih reagirala.