I mi se mučimo s ND- sa 6tjedana je bebonja buknio po cijelom tijelu. Isprobali smo razne kreme i bili kod pedijatara, dermatologa-i što je najgore svi preporučuju nešto sasvim drugo.
Sada bebač ima 15mj. ruke su mu užasne, stalno suhe, perutave, crvene i u ranama također obraščići, oko usta, uši, potiljak... A cijelo tijelo mu je jako suho. Već dulje vrijeme idemo privatnom dermatologu, terapija je:
5 dana 40% Beloderm,
5 dana urea,
zatim Aderma exomega, kupanje u mustelinoj uljnoj kupki.
Stanje nam se pogoršalo početkom ljeta i sada je katastrofa s tim da svaki mjesec mažemo barem 10 dana!!! (što je po derm. maximum) kortikosteroidima (beloderm).
Više ne znam što da radim?!
Još uvijek ga dojim - s tim da pazimo na prehranu, izbjegavamo jaja (na što bukne), orašaste plodove, citrično voće... Čak nam je alergolog rekao da izbjegavam cedevitu, vegetu, salame, paštete.... A navodno testiranja nema do 3god?!
Nepovoljno mu djeluje ovo razdoblje grijanja, suhog zraka, stalno čistim i spremam zbog grinja i kućne prašine (na što sam i ja alergična).
Molim one koji imaju pozitivna iskustva s naftalanom, šalatom i dr. da mi pošalju kontakt ili preporuke jer ovo mazanje kortiko. mi se ni malo ne sviđa pogotovo zato što nema učinka- tj. dok ga mažem ok ali već treći dan čim prestanem, bukne i sve izpočetka s tim da u zadnjih mj. dana bukne i na adermu, dobije plikove po tijelu. Probali smo i belobazu (bez nekog učinka), melem je stvar pogoršao (kaže derm da samo zaštopa kožu), nevenova mast (katastrofa), bepanten, fenistil.....na hitnoj par puta bocke dexametazona...ma prestašno!