vjerojatno je tako...
pzulic, došlo rješenje...
vjerojatno je tako...
pzulic, došlo rješenje...
Odmah skopirajrješenje , rodni list, vaše osobne i svoju karticu, i pravac tam gdi se predaju zahtjevi za dječji, formular možeš uzeti na stranici HZZo ili kupiti,
VAŽNO! Tak gdi se spominju djeca za koje se traži dječji, mora se napisati DA u rubriku djete s TEŽIM oštećenjem, jer samo tako dobivate uvećani dječji.
Za sve koji predaju prvi put, dječji će sjedati od dana kad su predali ( razmjerno u danima, ali tek vjerovatno kad rješe zahtjev s zaostacima), a za one koji produžuju, tek za 3. mjesec . Naravno i dječji kasni mjesec dana, ko i plače i porodiljski, tak da ne očekujte da bute odmah kaj dobili.
pitanjce za jelenu.o,
mm me fura da moramo dati zahtjev za dd do 28. ja tvrdim da je to samo za one koji već ostvaruju pravo na dd i produžuju.
je li to tako?
mi ćemo sada dati zahtjev za njegu i onda kada stigne rješenje onda dajemo za dd s ovim dokumentima što si pisala, zar ne?
nemam ja um za te peripetije...
1 slučaj :Ako imate već sada pravo na dječji, znači ako u prošloj godini po glavi kućanstva imate manje od 1600 ( i nešto ssitno kuna) možete predati zahtjev odmah, i dobit ćete dječji od tog dana. Ako ne spadate u tu kategoriju, onda ništa od dječjeg.
2 slučaj : U slučaju da vam komisija odobri ostanak kod kuće na osnovi njege, imate pravo na uvećani dječji ( 831 kn) za kojeg moraš imati rješenje od HZZo, i dobit ćeš ga od dana predaje dokumenata na Mirovinsko ( Žajina).
U slučaju da ipak imate pravo na slučaj 1. i ostvariš dječji već sad, a komisija ti odobri produljenje imaš pravo naknadno predati i papire za uvećani. Drugim rječima dobiš koji mjesec po cca 200 kn ( zavisi od ranga u koji padneš), pa kasnije dječji od 831 kn.
Nadam se da sam jasna!
nama je sva kozica suha sadacime da ju mazem nikad se nismo mazali nikakvim lsoionima uljima...tj nekad malo baznog bademovog ulje od primavere. Atopicna mjesta smo mazali stelatopiom a sad ruzicevom masti - jutros pogorsanje jer je juce ukrala mrvicu cokse
ali valjda ce biti bolje. I na pojedinim mjestima ima kao kokosiju kozu sad- blago rekal bih je li to povezano sa AD ili je to zaseban problem. Cekam vec 10 dana da nam u ljekarnu stignu nezasicene masne kiseline od twinlaba
![]()