Cure vi koje ste bile, kako izgleda pregled kod gastroenterologa?
Mi smo naručeni za 2 tjedna u Klaićevoj, pojma nemam kod koga, nažalost, jer je MM bio tamo i naručivao nas, a on ne pamti takve detalje.
Cure vi koje ste bile, kako izgleda pregled kod gastroenterologa?
Mi smo naručeni za 2 tjedna u Klaićevoj, pojma nemam kod koga, nažalost, jer je MM bio tamo i naručivao nas, a on ne pamti takve detalje.
koji dan , ak je ponedjeljak ujutro ili srijeda popodne onda je to naša gastrička dr. Mišak
Prvo te pita kak si ti i klinka, pa pita kaj jedete, skine djete i pogleda kožu, prvi put pogleda i guzu ( i provjerava čmar), sluša pluča. ( bar je to kod nas).
Dat će ti vjerovatno da napraviš testove, i KKS, urin ( ak imaš koji stariji papir to ponesi), da ti preporuku za daljnju prehranu.
the ench., zašto idete kod gastroent.? zbog savjetovanja glede prehrane uslijed alergijskih problema ili imate i probleme s te strane (proljevi, grčevi...)?
Jelena.O hvala ti na odgovoru,
Maya,
čula sam ta tako treba tj. da je bolje imati što više nalaza za komisiju. Ja sam na poslu već odavno dogovorila mirovanje radnog odnosa jer nisam znala da imam zbog ad-a pravo na njegu.
Kada smo čuli za to jednostavno smo ju naručili za te preglede (derm., alerg., gastoent.).
Da, gastrić je za to savjetovanje, IAKO ne znam koliko mi gastroent. može savjetovati o prehrani jer sam ja veggie, koliko zaista zna i razumije se u takvu vrst prehrane. Stalno mislim da će friknuti ako joj kažemo.
Još sam i na antihistaminskoj dijeti zbog male. Ali mi je KKS ok, i željezo i svi oni UIBICi i sl.
A sada nam je još upao mogući GER u igru pa mislim da je ok da odemo, iako me strah da će ju gnjaviti.
Ah, vidjet ćemo.
cure, da li svojim bebačima dajete Zelenu magmu, ako da, koju količinu? cca 1/2 žličice u koliko vode? kada, prije jela?
ječam ima nešto glutena, jel' da?
bi li im to moglo smetati?
Mozda je vec neko napisao, ali za slucaj da nije, nama je sa suvom kozom i ekcemima pomogla Stelatopia uljana kupka (kasnije: kantarionovo ulje, to sam uvela sama jer me je miris Stelatopie podsecao na kantarion ulje) i Linola Gama krema sa uljem zutog nocurka... sada kada vidim da joj se koza pocinje crveniti samo namazem Linola Gamom i problem je resen... i da, pri kupanju sapunom peremo samo ruke, stopala i guzu, ostalo samo cistom vodom..
Zelena Magma ne sadrži glueten jer je ona sameljeno lišće mladom ječama
http://www.biovega.hr/index.php/hr/d...-zelenoj-magmi
Osobno maloj je nisdam davala, ali sam jedno vrijeme ja to pila, poslije jela, možeš umješati i u sok.
joj, super... ubrzo ću mu početi davati
ja sam pila u trudnoći, nije "bljak"...
rekla mi žena 1/2 žlice dnevno prije obroka, naravno, otopljeno u hladnoj vodi...
the enchantress, zaboravila sam daj ponesi sa sobom popis dohrane , mi smo to vodili točno po datumima, uz komentar reakcija.( ak ga nemaš napiši kaj se sjećaš). I ako imaš evidenciju potrošnje kortikostereoida.
I napiše kaj ti sve jedeš, dok. će biti lakše , a ti se nećeš morati tam nabrzinu prisjećati kaj i što.