prolife sadrži tragove mlijeka..moj se uvijek jače osipao kad sam mu davala prolife..
prolife sadrži tragove mlijeka..moj se uvijek jače osipao kad sam mu davala prolife..
Maya_78, da i ja sam konačno dobila rješenje, više im je trebalo za napisati to rješenje nego što je trebalo da stigne iz Pazina u Pulu. Na rješenju ti piše išto što su ti rekli i na komisiji, godina dana?
Jelena.O, par stranica si napisala o onom odbitku za porez, mi možeš to pojasniti. Na taj odbitak ću imati ja pravo kao korisnik njege kad počnem raditi, ili može i suprug jer mali je na suprugovoj poreznoj kartici?
Imaš pravo s tim papirom tražiti nešto veći odbitak, tak da mi imamo 1, 00. Koristiš ga ili ti ili TM, ali samo ako se koristi uz odbitak za djete ( uz onih 0.5 ili 0.7 za tebe). Ako mu je plača neto fiksna možćda je dobro da taj papir stavi uz prijavu poreza tek za godinu dana, ali ako mu je plača nefiksna tj. ima određeni bruto i, onda mu se isplati i odmah ( tak da taj papir odnese na poreznu s poreznom karticom i upiše si bodove). Sad nisam baš skužila na koga si ti tražila ( na većeg ili manjeg, jer istovremeno ne mogu biti za dva).
evo malo više:iz zakona http://propisi.porezna-uprava.hr/ind...20na%20dohodak
3. 0,3 osnovnoga osobnog odbitka za poreznog obveznika, svakog uzdržavanog člana uže obitelji i svako dijete, ako su osobe s invaliditetom.
4. 1,0 osnovnoga osobnog odbitka za poreznog obveznika, svakog uzdržavanog člana uže obitelji i svako dijete, ako su osobe kojima je rješenjem, na temelju posebnih propisa, utvrđena invalidnost po jednoj osnovi 100% i/ili koji radi invalidnosti imaju, na temelju posebnih propisa, pravo na tuđu pomoć i njegu. U tom slučaju porezni obveznik za sebe osobno i za istu osobu koju uzdržava ne može koristiti osobni odbitak iz točke 3. ovoga stavka.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 08.02.2010. at 12:31
aha, hvala, sad mi je jasno. ja sam njegu tražila za obadvojicu, u biti zbog obadvojice sam dobila ali rješenje piše na starijeg. Staviti ćemo na muževu poreznu jer djeca su na njemu, nema smisla stavljati na mene.
pzulic, rješenje mi je "na 8 godina" s tim da je kontrolno vještačenje za godinu dana, kako su i oni rekli... doduše, iako spominju siječanj 2011., negdje im se potkrala greška pa piše "za 6 mjeseci" (nisam slala nikakvu žalbu i sl. da to promijene jer se 2x spominje taj siječanj)
ako mi je muž obrtnik i dijete je na njegovoj poreznoj, što znači ta uvećana olakšica i da li da odmah prijavljujemo?
maya, ako ti je muž obrtnik, tj.vlasnik obrta, on nema porezne kartice nego sad kad mu budu radili poreznu prijavu , unutra nek si uključi taj odbitak od mjeseca kad je dijete stupilo na njegu i priloži kopiju rješenja..tak sam ja to skužila..po takvome sma ja skužila da svi koji imaju ta rješenja s težim smetnjama u razvoju mogu si iskoristiti taj uvećani odbitak i vratiti porez..
Ti imaš pravo to pravo obnavljati do njegovog 8 rođendana ( ako misliš cijelo vrijeme ostati doma, bez da radiš, a on još uvijek ima problema), ali pošto piše da se u siječnju javiš na vještaćenje, to moraš napraviti ako želiš da ti dalje nešto uzmu u obzir. Inače kad su veći i malo je bolje , možda je bolje napraviti SRV, ak imaš vrtić, ili koju dobru osobu za čuvanje!
tako sam i ja dobila.
to s 6 mjeseci im je greška (pitala ja pravnika u Pazinu).
Uglavnom, rekao mi je da će mi u 12 mjesecu poslati dopis da dostavim nove nalaze, i kad dobiju da će onda odlučiti da li se njega prekida ili nastavlja (iako se s njima nikada nezna, po meni nebi trebao biti prekida jer alergija je nešto što se baš i nemože tako lako izliječiti; starijem je lice sve gore i gore, trenutno mu mažem s beloderm belobaza, sad imamo neke majstore u kući pa mu i ta prašina utječe). I rekao mi je da će trebati samo poslati nalaze, neće trebati opet ići na komisiju.
nisam ni mislila odjednom obadvoje koristiti, porođajni mi završava 07.ožujka a njegu ću početi koristiti 08. papire za njegu sam predala u 12 mjesecu jer me pedijatrica uplašila da ću dugo čekati. a iskreno nisam ni mislila da će mi odobriti pa sam predala ranije da ako me odbiju da nekako uspijem smuljati jaslice.
Posljednje uređivanje od pzulic : 09.02.2010. at 09:33