Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj pzulic prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena.O, par stranica si napisala o onom odbitku za porez, mi možeš to pojasniti. Na taj odbitak ću imati ja pravo kao korisnik njege kad počnem raditi, ili može i suprug jer mali je na suprugovoj poreznoj kartici?
    Imaš pravo s tim papirom tražiti nešto veći odbitak, tak da mi imamo 1, 00. Koristiš ga ili ti ili TM, ali samo ako se koristi uz odbitak za djete ( uz onih 0.5 ili 0.7 za tebe). Ako mu je plača neto fiksna možćda je dobro da taj papir stavi uz prijavu poreza tek za godinu dana, ali ako mu je plača nefiksna tj. ima određeni bruto i, onda mu se isplati i odmah ( tak da taj papir odnese na poreznu s poreznom karticom i upiše si bodove). Sad nisam baš skužila na koga si ti tražila ( na većeg ili manjeg, jer istovremeno ne mogu biti za dva).

evo malo više:iz zakona http://propisi.porezna-uprava.hr/ind...20na%20dohodak

3. 0,3 osnovnoga osobnog odbitka za poreznog obveznika, svakog uzdržavanog člana uže obitelji i svako dijete, ako su osobe s invaliditetom.

4. 1,0 osnovnoga osobnog odbitka za poreznog obveznika, svakog uzdržavanog člana uže obitelji i svako dijete, ako su osobe kojima je rješenjem, na temelju posebnih propisa, utvrđena invalidnost po jednoj osnovi 100% i/ili koji radi invalidnosti imaju, na temelju posebnih propisa, pravo na tuđu pomoć i njegu. U tom slučaju porezni obveznik za sebe osobno i za istu osobu koju uzdržava ne može koristiti osobni odbitak iz točke 3. ovoga stavka.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 08.02.2010. at 12:31

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

aha, hvala, sad mi je jasno. ja sam njegu tražila za obadvojicu, u biti zbog obadvojice sam dobila ali rješenje piše na starijeg. Staviti ćemo na muževu poreznu jer djeca su na njemu, nema smisla stavljati na mene.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pzulic, rješenje mi je "na 8 godina" s tim da je kontrolno vještačenje za godinu dana, kako su i oni rekli... doduše, iako spominju siječanj 2011., negdje im se potkrala greška pa piše "za 6 mjeseci" (nisam slala nikakvu žalbu i sl. da to promijene jer se 2x spominje taj siječanj)
    ako mi je muž obrtnik i dijete je na njegovoj poreznoj, što znači ta uvećana olakšica i da li da odmah prijavljujemo?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

maya, ako ti je muž obrtnik, tj.vlasnik obrta, on nema porezne kartice nego sad kad mu budu radili poreznu prijavu , unutra nek si uključi taj odbitak od mjeseca kad je dijete stupilo na njegu i priloži kopiju rješenja..tak sam ja to skužila..po takvome sma ja skužila da svi koji imaju ta rješenja s težim smetnjama u razvoju mogu si iskoristiti taj uvećani odbitak i vratiti porez..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa Vidi poruku
    pzulic, rješenje mi je "na 8 godina" s tim da je kontrolno vještačenje za godinu dana, kako su i oni rekli... doduše, iako spominju siječanj 2011., negdje im se potkrala greška pa piše "za 6 mjeseci" (nisam slala nikakvu žalbu i sl. da to promijene jer se 2x spominje taj siječanj)
    ako mi je muž obrtnik i dijete je na njegovoj poreznoj, što znači ta uvećana olakšica i da li da odmah prijavljujemo?
    Isplatilo bi se da si odmah piše uvećani koeficijent ( ako je sam svoj privatnik), ali tad prvo mora to rješiti na poreznoj.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ti imaš pravo to pravo obnavljati do njegovog 8 rođendana ( ako misliš cijelo vrijeme ostati doma, bez da radiš, a on još uvijek ima problema), ali pošto piše da se u siječnju javiš na vještaćenje, to moraš napraviti ako želiš da ti dalje nešto uzmu u obzir. Inače kad su veći i malo je bolje , možda je bolje napraviti SRV, ak imaš vrtić, ili koju dobru osobu za čuvanje!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

tako sam i ja dobila.
    to s 6 mjeseci im je greška (pitala ja pravnika u Pazinu).
    Uglavnom, rekao mi je da će mi u 12 mjesecu poslati dopis da dostavim nove nalaze, i kad dobiju da će onda odlučiti da li se njega prekida ili nastavlja (iako se s njima nikada nezna, po meni nebi trebao biti prekida jer alergija je nešto što se baš i nemože tako lako izliječiti; starijem je lice sve gore i gore, trenutno mu mažem s beloderm belobaza, sad imamo neke majstore u kući pa mu i ta prašina utječe). I rekao mi je da će trebati samo poslati nalaze, neće trebati opet ići na komisiju.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

iako se s njima nikada nezna
    ovo je istina,
    naime, čula sam da su znali i ranije zvati na vještačenje (prije tog roka koji upišu) i prekidati njegu... /ne znam je li ovo istina pa sve uzmite s rezervom/, ali, pzulic, sjećaš se one mame s malom koja je imala displaziju kukova, šta nije ona rekla da su je zvali ponovo nakon cca 4-5 mj.?
    čula sam da su nakon tog prvog produljenja znatno stroži (pod izlikom: "do sada ste se već trebali organizirati, mislite malo i na sebe, ne dajte se toliko djetetu" i sl. - ovo je provjerena izjava)
    ako ne budemo radili nikakve "nove" nalaze, što ćemo prilagati? grr... ma dobro, do tada se možda "organiziramo"

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ovo je istina,
    naime, čula sam da su znali i ranije zvati na vještačenje (prije tog roka koji upišu) i prekidati njegu... /ne znam je li ovo istina pa sve uzmite s rezervom/, ali, pzulic, sjećaš se one mame s malom koja je imala displaziju kukova, šta nije ona rekla da su je zvali ponovo nakon cca 4-5 mj.?
    čula sam da su nakon tog prvog produljenja znatno stroži (pod izlikom: "do sada ste se već trebali organizirati, mislite malo i na sebe, ne dajte se toliko djetetu" i sl. - ovo je provjerena izjava)
    ako ne budemo radili nikakve "nove" nalaze, što ćemo prilagati? grr... ma dobro, do tada se možda "organiziramo"
    da sjećam je se, nju su zvali ponovno jer je mijenjala poslodavca i kao da je zbog toga morala ponovno na komisiju (ako ja nisam nešto pomiješala).
    i ovo što smo dobili je super, još kad bi produžili i sljedeće godine bilo bi odlično.

bilo bi lijepo kada bi se alergija mogla "organizirati", nitko sretniji od mene kad ne bi imali problema.
    bila sam s klincima kod mame, moji imaju psa i čini se da mlađemu i to smeta, jer kad god dođemo od moje mame budu sav osut, a prašine tamo sigurno nema jer je ko u apoteci a nije ni jeo ništa s jajima.
    mi sada imamo majstore u kući, i ovaj stariji koji je alergičan na grinje sav se osuo.

valjda će nam produžiti, jer oni su stvarno premali . a da mlađeg dam u jaslice, čisto sumnjam kao prvo da bi ga primili, kao drugo da bi oni toliko pazili da ne pojede šta ne smije.
    mi imamo kontrolu kod alergologa u 5 mjesecu, ja ću poslati te nalaze i ako budem imala koje druge nalaze.

e da te pitam znaš li, da li to rješenje treba nositi kod nas u zdravstvo u onu sobu 11 (gdje se inače obračunavaju putni nalozi i porodiljne) ili oni to sami automatizmom rješavaju? da mi se ne dogodi da ne napravim nešto što treba pa da mi samo skompliciraju stvari.
    Posljednje uređivanje od pzulic : 10.02.2010. at 15:02

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

valjda će nam produžiti, jer oni su stvarno premali . a da mlađeg dam u jaslice, čisto sumnjam kao prvo da bi ga primili, kao drugo da bi oni toliko pazili da ne pojede šta ne smije.
    mi imamo kontrolu kod alergologa u 5 mjesecu, ja ću poslati te nalaze i ako budem imala koje druge nalaze.

e da te pitam znaš li, da li to rješenje treba nositi kod nas u zdravstvo u onu sobu 11 (gdje se inače obračunavaju putni nalozi i porodiljne) ili oni to sami automatizmom rješavaju? da mi se ne dogodi da ne napravim nešto što treba pa da mi samo skompliciraju stvari.
    Ne treba nigdje nositi, ali ti bi trebala valjda napomenuti da ćeš koristiti tek od trećeg mjeseca, ( pitaj tamo tete) . Za ponovnu komisiju prilažete nalaze koje niste priložili sada, znači nekaj kaj je novije, opet bi bilo lijepo da je koja preporuka.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

aha, hvala, sad mi je jasno. ja sam njegu tražila za obadvojicu, u biti zbog obadvojice sam dobila ali rješenje piše na starijeg. Staviti ćemo na muževu poreznu jer djeca su na njemu, nema smisla stavljati na mene.
    Mislim da bi ti trebala prekinuti porodiljski za mlađeg jer ne možeš dobivati i njegu i porodiljski odjednom.
    Predaj obavezno papire za dječji .

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da bi ti trebala prekinuti porodiljski za mlađeg jer ne možeš dobivati i njegu i porodiljski odjednom.
    Predaj obavezno papire za dječji .
    nisam ni mislila odjednom obadvoje koristiti, porođajni mi završava 07.ožujka a njegu ću početi koristiti 08. papire za njegu sam predala u 12 mjesecu jer me pedijatrica uplašila da ću dugo čekati. a iskreno nisam ni mislila da će mi odobriti pa sam predala ranije da ako me odbiju da nekako uspijem smuljati jaslice.
    Posljednje uređivanje od pzulic : 09.02.2010. at 09:33

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •