Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4690

Tema: Atopijski Dermatitis

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Bile smo ovaj tjedan kod derm. i alerg. Dobila sam preporuke za ostanak još godinu dana s njom. To je super!

E sada, kod alergologice su ju testirali i testovi nisu pokazali ništa. Idući tjedan ide još vaditi krv za rist i rast, i onda kaže da je s tim nalazima kontrola za 2 mjeseca.

Je li nam to što testovi nisu pokazali alergiju (iako se ona redovito osipa baš kada ja jedem te stavri) umanjuje šansu za pozitivan odgovor komisije?

Nije da je svima AD povezan s alergijom na hranu, zar ne?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj the enchantress prvotno napisa Vidi poruku
    Je li nam to što testovi nisu pokazali alergiju (iako se ona redovito osipa baš kada ja jedem te stavri) umanjuje šansu za pozitivan odgovor komisije?

može se desiti da testovi budu lažno negativni - posebno kod male djece.

pročitaj članak o alergijskom i nealergijskom dermatitisu http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/457/

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kužim to. Mislim da je to već više puta spominjano na ovome topicu.
    Mene samo tišti kako će na to reagirati ta famozna komisija...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj the enchantress prvotno napisa Vidi poruku
    Bile smo ovaj tjedan kod derm. i alerg. Dobila sam preporuke za ostanak još godinu dana s njom. To je super!

E sada, kod alergologice su ju testirali i testovi nisu pokazali ništa. Idući tjedan ide još vaditi krv za rist i rast, i onda kaže da je s tim nalazima kontrola za 2 mjeseca.

Što se tiče kožnih testova, pročitaj kaj sam maloprije napisala Točkici. Kad idući tjedan ideš vaditi Rist i rast, dogovori se da podigneš papire ( čeka se cca 10 dana) , pa ćeš sama vidjeti kaj je s njom. Ako je dosta pozitivan taj nalaz ( vidjet ćeš rangove sastrane) priloži ga uz zahtjev.
    AD ne mora biti povezan s hranom, ali u većini je.

Mislim da ti neće umanjiti važnost prika, ali svakako u zahtjevu napiši na što se osipava, direktno i indirektno ( preko cice).

Ajde javi rezultate kad podigneš, i spremi dobro papire za komisiju. Pozz.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.02.2010. at 09:23

pudza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Dete nemam, ali problem sa suvom kozom, crvenim flekama i svarabom sam imala. Suprug i ja čekamo na usvojenje deteta i zato posećujem ovaj forum.
    Prethodnih par godina sam samo zimi imala suvu kožu na nogama i crvenilo. Koristila sam kortikosteroidne kreme koje su pomagale na kratke staze. Ove godine se sve to pojavilo u mnogo gorem obliku i na nadlaktici i podlaktici i pocelo da se širi i po trbuhu. Posle probe gomile krema na koje sam potrošila silne pare pronašla sam rešenje za svoju kožu, tako da mi koza nije suva i crvene fleke su se povukle.
    Za pranje koristim NIVEA Baby Sensitive Wash Lotion sa omega 6 lipidima. Svako veče nakon kupanja se mažem ruke i trbuh Eucerin losionom sa 3% uree, a noge Eucerin losionom sa 10% uree. Svako jutro i noge i ruke mažem sa Eucerin losionom sa 3% uree. Ja probleme sa kožom više nemam smo mi je dosadno mazanje tela dva puta dnevno, ali izbora nemam.
    Ono sto sam promenila je dužina tuširanja. Tuširam se jednom dnevno i to vrlo kratko sa mlakom vodom. Prema tome nema više beskonačno dugog stajanja pod tušem i vrele vode.
    Na Eucerinovom losionu sa 3% uree piše da mogu da ga koriste deca. Da imam dete sa atropijskim dermatitisom probala prala bi ga sa NIVEA Baby Sensitive Wash Lotion sa omega 6 lipidima i mazala ga sa napred pomenutim Eucerionovim losionom.
    Pre nego što sam našla rešenje za svoj problem od češanja sam imala ranice po rukama i noću me je budio svrab od kog nisam mogla da spavam.
    Nadam se da će moje iskustvo nekome pomoći.

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

jeste li koristili parfenac i deflamol? ove dvije kreme (prva je medicinska a druga obicna) su nama cuda ucinile. uopce ne razumjem zbog cega pedijatri prepisuju kortikosteroidne kreme kad je ova kombinacija odlicna a rijec je o kremama koje nemaju negativnih ucinaka. mi smo prvo rijesili problem s obje a onda nastavili samo mazati s deflamolom koji je jako masan.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj katepe prvotno napisa Vidi poruku
    jeste li koristili parfenac i deflamol? ove dvije kreme (prva je medicinska a druga obicna) su nama cuda ucinile. uopce ne razumjem zbog cega pedijatri prepisuju kortikosteroidne kreme kad je ova kombinacija odlicna a rijec je o kremama koje nemaju negativnih ucinaka. mi smo prvo rijesili problem s obje a onda nastavili samo mazati s deflamolom koji je jako masan.
    Jesi sigurna? Parfenac još nije odobren kod nas, u fazi je ispitivanja i uz njega se spominje mogućnost raka kože. Krema uopće nije bezazlena (prema mojim saznanjima).

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

evo i nas. bebać je stari 3 mjeseca. pa smo puni pitanja. tražim , čitam ali ne nalazim odgovore.
    koliko je normalno da stelotopia peče,pecka svejedno?? dal to smije biti tako ili da odustanemo od te kreme?
    kak izgleda otprilike put ozdravljenja, npr. crvenila na čelu? prvo crveno, pa..,paljuštenje,pa..???
    molim iskusne roditelje na odg

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joj, put do ozdravljenja..nama se pojavilo sa mjesec dana, sada imamo godinu, još smo na tom putu
    Nama je išlo crvenilo, zadebljanje kože, pucanje, curenje rana, izraziti svrbež..pa zatvaranje rana antibiotikom, kortikosteroidima tretirali zadebljano, suho crvenilo i istovremenom neutralnom kremom vlažiti kožu jer kortići i isušuju, pa da ne pukne treba mazati i neutralnom za vlaženje..
    ako peče onda bih odistala od te kreme, ali dok je jako crvenilo i pucanje, nama nije pomogla nijedna neutralna bez kortiko.
    Kupanje svaku večer u Balmandol kupki, kad je jako teško stanje onda kupanje ujutro i navečer.
    Sretno i smireno..

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi sigurna? Parfenac još nije odobren kod nas, u fazi je ispitivanja i uz njega se spominje mogućnost raka kože. Krema uopće nije bezazlena (prema mojim saznanjima).
    sta stvarno? nama je parfenac prepisao dermatolog. cinjenica da se moze nabaviti u samo jednoj ljekarni u zg-u sto mi je ful bilo cudno. jos cudnije mi je da to nije kortikosteroid. nama niti jedna krema nije imala nikakvog ucinka ako nije bila kortikosteroidna. tako da me bas zanima o cemu se tu radi. uglavnom od kad smo mazali samo par dana s parfenacom AD je gotovo nestao. sad samo kontroliramo s ovom masnom kremom.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam poludila kad sam tu na forumu pročitala prijevod upute iz Parfenaca (ne znam njemački, pa nisam znala što piše). Kaže da nije za dijecu ispod 6 g.! A meni preporučili i pedica i dermica za bebu od 3. mjeseca! katastrofa...poludila sam sama na sebe što nisam išla prije iščitavati forum

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Treba jako paziti na sunčeve zrake kod Parfenaca, tak da smo mi to koristili samo u doba 1 i 2 mjeseca.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

gle, ova čudesna kombinacija nije baš čudesna za svakoga.ako ti je ova kombinacija tako dobro pomagala znači da ti dijete nije imalo onaj jaki ad, nego neki blagi, hvala Bogu..ja sam probala parfenac, ali nije nam nešto pomogao..prije nam je jomax krema, ona je isto što i parfenac samo blaža..ali, kod pravog ad-a onog jakog kad to krene nema šanse da se to može ikako smiriti bez kortića..mi smo ponekad morali čak i na inekciju, a ne da bi nam pomogle neke neutralne masne kreme..ponekad čak za lice i vrat koristim i elidel..znam da ta krema i nije baš na nekom dobrom glasu, ali derm. mi je rekla da su to bezvezne priče i da tu kremu treba isto znati racionalno koristiti..mi potrošimo jaaako malo, i to ne može apsolutno niti malo štetiti..a, jako mu puno pomogne, puno bolje nego kortić..ali, po ljeti i proljeću je uopće ne koristim jer se s tiim ne smije na jako sunce..ona je idealna za jesen i zimu..

pozdrav svim atopičarima..

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

da li je netko čuo ili pak koristio CRNI MELEM ?
    navodno ga ima nabaviti samo u blizini Dubrovnika, radi ga neka žena.
    čitala sam na netu da se neki kunu u njega kako im je pomogao.

kupila sam jučer adermin dermalibour, radi kajinog groznog pelenskog osipa koji joj se pojavi svaki put ako joj u roku o d m a h ne promijenim pokakanu pelenu.
    jel ona ok za ad.

trenutno smo na belobazi i ulju noćurka koji joj mažem direktno na kožu.
    malo joj se vpoboljša pa pogorša...ni sama ne znam.
    sa hranom ne mogu povezati , osim šro su mi jaja sumjniva.
    ova ostala hrana, nisam primjetila da bi joj smetala...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj wana prvotno napisa Vidi poruku
    da li je netko čuo ili pak koristio CRNI MELEM ..
    Mi smo probali, pomagala nam je jedan mjesec i crvenilo je smanjivala, bila nam je otkriće, ali prestala nam je pomagati
    Sad mu koža bukne od te kreme..
    Nama ništa, ali baš ništa osim kortića ne pomaže

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •