-
Dete nemam, ali problem sa suvom kozom, crvenim flekama i svarabom sam imala. Suprug i ja čekamo na usvojenje deteta i zato posećujem ovaj forum.
Prethodnih par godina sam samo zimi imala suvu kožu na nogama i crvenilo. Koristila sam kortikosteroidne kreme koje su pomagale na kratke staze. Ove godine se sve to pojavilo u mnogo gorem obliku i na nadlaktici i podlaktici i pocelo da se širi i po trbuhu. Posle probe gomile krema na koje sam potrošila silne pare pronašla sam rešenje za svoju kožu, tako da mi koza nije suva i crvene fleke su se povukle.
Za pranje koristim NIVEA Baby Sensitive Wash Lotion sa omega 6 lipidima. Svako veče nakon kupanja se mažem ruke i trbuh Eucerin losionom sa 3% uree, a noge Eucerin losionom sa 10% uree. Svako jutro i noge i ruke mažem sa Eucerin losionom sa 3% uree. Ja probleme sa kožom više nemam smo mi je dosadno mazanje tela dva puta dnevno, ali izbora nemam.
Ono sto sam promenila je dužina tuširanja. Tuširam se jednom dnevno i to vrlo kratko sa mlakom vodom. Prema tome nema više beskonačno dugog stajanja pod tušem i vrele vode.
Na Eucerinovom losionu sa 3% uree piše da mogu da ga koriste deca. Da imam dete sa atropijskim dermatitisom probala prala bi ga sa NIVEA Baby Sensitive Wash Lotion sa omega 6 lipidima i mazala ga sa napred pomenutim Eucerionovim losionom.
Pre nego što sam našla rešenje za svoj problem od češanja sam imala ranice po rukama i noću me je budio svrab od kog nisam mogla da spavam.
Nadam se da će moje iskustvo nekome pomoći.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma