Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4690

Tema: Atopijski Dermatitis

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj katepe prvotno napisa Vidi poruku
    jeste li koristili parfenac i deflamol? ove dvije kreme (prva je medicinska a druga obicna) su nama cuda ucinile. uopce ne razumjem zbog cega pedijatri prepisuju kortikosteroidne kreme kad je ova kombinacija odlicna a rijec je o kremama koje nemaju negativnih ucinaka. mi smo prvo rijesili problem s obje a onda nastavili samo mazati s deflamolom koji je jako masan.
    Jesi sigurna? Parfenac još nije odobren kod nas, u fazi je ispitivanja i uz njega se spominje mogućnost raka kože. Krema uopće nije bezazlena (prema mojim saznanjima).

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

evo i nas. bebać je stari 3 mjeseca. pa smo puni pitanja. tražim , čitam ali ne nalazim odgovore.
    koliko je normalno da stelotopia peče,pecka svejedno?? dal to smije biti tako ili da odustanemo od te kreme?
    kak izgleda otprilike put ozdravljenja, npr. crvenila na čelu? prvo crveno, pa..,paljuštenje,pa..???
    molim iskusne roditelje na odg

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joj, put do ozdravljenja..nama se pojavilo sa mjesec dana, sada imamo godinu, još smo na tom putu
    Nama je išlo crvenilo, zadebljanje kože, pucanje, curenje rana, izraziti svrbež..pa zatvaranje rana antibiotikom, kortikosteroidima tretirali zadebljano, suho crvenilo i istovremenom neutralnom kremom vlažiti kožu jer kortići i isušuju, pa da ne pukne treba mazati i neutralnom za vlaženje..
    ako peče onda bih odistala od te kreme, ali dok je jako crvenilo i pucanje, nama nije pomogla nijedna neutralna bez kortiko.
    Kupanje svaku večer u Balmandol kupki, kad je jako teško stanje onda kupanje ujutro i navečer.
    Sretno i smireno..

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi sigurna? Parfenac još nije odobren kod nas, u fazi je ispitivanja i uz njega se spominje mogućnost raka kože. Krema uopće nije bezazlena (prema mojim saznanjima).
    sta stvarno? nama je parfenac prepisao dermatolog. cinjenica da se moze nabaviti u samo jednoj ljekarni u zg-u sto mi je ful bilo cudno. jos cudnije mi je da to nije kortikosteroid. nama niti jedna krema nije imala nikakvog ucinka ako nije bila kortikosteroidna. tako da me bas zanima o cemu se tu radi. uglavnom od kad smo mazali samo par dana s parfenacom AD je gotovo nestao. sad samo kontroliramo s ovom masnom kremom.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam poludila kad sam tu na forumu pročitala prijevod upute iz Parfenaca (ne znam njemački, pa nisam znala što piše). Kaže da nije za dijecu ispod 6 g.! A meni preporučili i pedica i dermica za bebu od 3. mjeseca! katastrofa...poludila sam sama na sebe što nisam išla prije iščitavati forum

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •