Kad je potrebno dati kreme s kortikosteriodima?kaj je to ključno kad se baš mora?
pitanje je upućeno roditeljima koji ih zaobilaze u velikom luku i izbjegavaju mackanje s tim kremama?![]()
Kad je potrebno dati kreme s kortikosteriodima?kaj je to ključno kad se baš mora?
pitanje je upućeno roditeljima koji ih zaobilaze u velikom luku i izbjegavaju mackanje s tim kremama?![]()
Kakvo je tada stanje kože? Crvenilo, zadebljanje, rane (otvorene/zatvorene), kakvo ponašanje djeteta?
jer nama crvenilo kad krene, ako se ne maže ide zadebljanje, za koje moraš duplo više kreme potrošit da bi vratio na "samo" crvenilo..ako ne rješavaš zadebljanje, s dvoslojnog ide u troslojno, a onda otvaranje rane.. za rješiti i otvorene rane treba i atb krema prije kortik..pa se možeš postaviti i na trepavice ali izbjeći kortiko. sa jakim ad-om ne možeš nikako. Onda je samo pitanje kada ćeš djelovati i kako to sve dijete podnosi, jer se ne radi samo o estetskim promjenama![]()
Nam je glavni pokazatelj bio jači svrbež od kojeg je pucala koža, nikad nije došla do stadija ( kaj druge cure pričaju) cjeđenje gnoja iz rana i sl. Imali smo par pura rane, ali to smo odmah rješavali.
ej cure,
evo da se i mi javimo. Dermatitis imamo od 3. mj, a glavni problem nam je lice. Prije je bilo malo i na tijelu ali to je nestalo. Sada ima 20. mj i ne sječam se kad mu je lice bilo čisto. Kad je dobra faza onda ima ružičaste flekece, ali većinom je crveno, i dođu prištići koji pucaju. Sada nije tako strašno ali je bilo loše pred par dana. Razne kreme smo isprobali, neke su pomagale određeno vrijeme, ali ništa trajno.Htjela bih probati s homeopatijom, možete mi preporučiti nekog pedijatra/homeopata?
Vilo, ako se smije javno mi smo u Petrinjskoj kod dr. Katarine ( to je Zagreb) , nije pedijatar.
Neke cure su kod Reganice ( knežija), Grgić ( Centar)
cure, zanima me s kakvim se alergijama vi borite (obzirom da je ipak trigger za velik broj ADa) i kako uspijevate "organizirati" koliko-toliko normalnu prehranu (čitaj: sličnu vašoj) s takvim režimom
mi smo bez pšeničnog brašna, mlijeka, jaja, govedine/teletine, janjetine i dosta ostalog mesa (jer me strah probavati), ribe, orašastih plodova, agruma, graška, špinata, blitve, marelice, breskve, jagodičasto voće.... ah, lista je preduga...
čak i na neke druge stvari reagira... a ne usudim se ni probavati previše
ono što jede je: kukuruz, riža, amarant, kvinoja (tek u zadnje vrijeme), tjestenina bez glutena, piletina, puretina, brokula, mrkva, krumpir, kelj, tikvica, kruška, jabuka, banana, šljiva. To je to, ako nešto nisam zaboravila... želim proširiti popis...čime krenuti? Grahorice?