Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4690

Tema: Atopijski Dermatitis

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo kad je bilo baš toliko kritično da vieše nije išlo.
    Kakvo je tada stanje kože? Crvenilo, zadebljanje, rane (otvorene/zatvorene), kakvo ponašanje djeteta?
    jer nama crvenilo kad krene, ako se ne maže ide zadebljanje, za koje moraš duplo više kreme potrošit da bi vratio na "samo" crvenilo..ako ne rješavaš zadebljanje, s dvoslojnog ide u troslojno, a onda otvaranje rane.. za rješiti i otvorene rane treba i atb krema prije kortik..pa se možeš postaviti i na trepavice ali izbjeći kortiko. sa jakim ad-om ne možeš nikako. Onda je samo pitanje kada ćeš djelovati i kako to sve dijete podnosi, jer se ne radi samo o estetskim promjenama

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nam je glavni pokazatelj bio jači svrbež od kojeg je pucala koža, nikad nije došla do stadija ( kaj druge cure pričaju) cjeđenje gnoja iz rana i sl. Imali smo par pura rane, ali to smo odmah rješavali.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ej cure,

evo da se i mi javimo. Dermatitis imamo od 3. mj, a glavni problem nam je lice. Prije je bilo malo i na tijelu ali to je nestalo. Sada ima 20. mj i ne sječam se kad mu je lice bilo čisto. Kad je dobra faza onda ima ružičaste flekece, ali većinom je crveno, i dođu prištići koji pucaju. Sada nije tako strašno ali je bilo loše pred par dana. Razne kreme smo isprobali, neke su pomagale određeno vrijeme, ali ništa trajno.Htjela bih probati s homeopatijom, možete mi preporučiti nekog pedijatra/homeopata?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vilo, ako se smije javno mi smo u Petrinjskoj kod dr. Katarine ( to je Zagreb) , nije pedijatar.
    Neke cure su kod Reganice ( knežija), Grgić ( Centar)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cure, zanima me s kakvim se alergijama vi borite (obzirom da je ipak trigger za velik broj ADa) i kako uspijevate "organizirati" koliko-toliko normalnu prehranu (čitaj: sličnu vašoj) s takvim režimom

mi smo bez pšeničnog brašna, mlijeka, jaja, govedine/teletine, janjetine i dosta ostalog mesa (jer me strah probavati), ribe, orašastih plodova, agruma, graška, špinata, blitve, marelice, breskve, jagodičasto voće.... ah, lista je preduga...
    čak i na neke druge stvari reagira... a ne usudim se ni probavati previše

ono što jede je: kukuruz, riža, amarant, kvinoja (tek u zadnje vrijeme), tjestenina bez glutena, piletina, puretina, brokula, mrkva, krumpir, kelj, tikvica, kruška, jabuka, banana, šljiva. To je to, ako nešto nisam zaboravila... želim proširiti popis...čime krenuti? Grahorice?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo mene po prvi puta...pozdrav svima! Tek sam krenula u iščitavanje foruma, pa se nadam da se neću ponavljati.
    Mali bubač mi ima AD od 2. mjeseca (sad smo 3,5) i do sada sam poizbacivala apsolutno sve iz svoje prehrane, a njemu ništa bolje. Koža totalno koma. Cijeli trup, vrat, rukice, a po novom i nogice i leđa lagano. Osim toga mi već 3 mj. kaka proljev dok jede - po 10x dnevo (zeleno sa sluzi i ponekad krvi!!!). Super mi napreduje pa se dr. nije u startu toliko brinula i dizala paniku. Sad smo za 2 tj, naručeni kod gastroenterologa, a obavili smo već dermatologa i homeopata ( H. tek nedavno pa ne znam da li bude djelovalo). Alergičan je sigurno na jaja i mlijeko (bio na kožnom testu), ali ih ja već mjesec dana ne jedem ni u tragovima. Izbacila sam čak i gluten. Sve me to dovelo do ludila. Osjećam se kao da trujem dijete. Dr. mi preporučila da probam sa mlijekom za alergičare pa da vidim kako će mi reagirati...kakica mu požutila skroz sam rastrgana...ne jedem ništa, a on i dalje očito reagira na moje mlijeko...
    Ima li netko slična iskustva? Koža i crijeva? Proljevi? Ne želim na umjetno, ali očito ću morati jer mu moje šteti.

Očajna sam...help curke...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •