-
Bok svima!
Nas dugo nije bilo na ovom topicu (doduse, i inace na forumu), a sada bih vas sve upitala samo kratko:
kako se malome dermatitis totalno pogorsao u zadnjih mjesec dana, toliko da mu po noci moramo raditi "boksacke rukavice" (jedino pod tim nazivom zeli da mu rukice omotamo zavojima, da ih ne bi skroz raskrvario), pa me zanima znate li ima li gdje za kupiti tankih bijelih pamucnih rukavica s kojima bi mogao spavati?
Sto se tice suplemenata - kad se stanje pogorsa, kao i svi vi, sa svim isprobavamo.
Usprkos ovome sto Achan kaze o lanenom ulju, mi smo mu ga ipak uveli u prehranu. Jednu il dvije zlice dnevno umijesamo u jogurt. Nakon par bifidoverusa, presli smo na vip probiotik, s geokortona da polu-zalijecimo rane na razno: linolu fett, na a-dermu de...nesto (ne mogu se sjetiti tocno naziva), pa na exomegu, na zutu mast od Pavlovica, na stibium, parfenac.... i da ne nabrajam jer ima jos toga...
Ponekad mi se cini da kada bukti, onda treba izbuktati i polako se tek onda smirivati...
Sad cekamo i novu homeopatsku remediju nakon dodatnog konstitucijskog, jer mu prvotno dana nije smirivala stanje (niti potpirivala)...
Isli smo u Naftalan, no tamo vise ne proizvode nikakve kreme, a dermatologica nam je, uz geokorton, prepisala Elidel. Skoro sam se posvadjala s njom da je elidel stetna krema, dok me uvjeravala kako je to jako dobra blaga kremica bez kortikosteroida - da covjeku bude mucno. Naravno da nismo koristili elidel - uzas...
(btw. znate li da u US postoji drustvo onih koji boluju od posljedica koristenja elidel kreme!!! - redom neke kancerogene grozote)
Ono sto nismo rpobali, a sto mi je predlozila u ljekarni je da kupimo obicno bademovo ulje (od primavere ili sl. - da nije rafinirano) i mazemo mu mokru/vlaznu kozu. Malo se bojim tih ulja jer zatvaraju pore, iako mi se ovo ucinila dobrom idejom - ako ulje ide na vlaznu kozu, onda koza zadrzava vodu, a ne isusuje se zbog ulja. Napisala sam ovo ako se nekome mozda svidi ideja i moze probati, mozda fakat pomogne. A mozda i mi rpobamo - kako smo krenuli, svaki drugi dan maltene kupujem drukciju kremu...
Takodjer dobra preporuka, koju jos nisam isporbala - za smirivanje upaljene koze - kupka u koju se stavi voda od kuhanja zobi.
Eto, ukratko o nasoj trenutnoj borbi...
Zao mi je maloga koji i u vrtic mora sa zamotanim rukama, no dobro se nosi jer su to ipak boksacke rukavice 
Pliz, ako znate za rukavice, upisite gdje ih mogu kupiti.
I isto tako bih rado informaciju o "cudotvornom" dermatologu iz Ptuja
- wana, ak nisi zaboravila
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma