Mony, eto anamar ti sve rekla. Kelj npr. sadrži puno kalcija. Sardele su super ali još malo riskantne, plava riba nam još nije dozvoljena. Da i meni je to zvučalo čudno sa dva deca, ali to je možda više bilo da ne bi ljudi sad nalivali djecu mlijekom od žitarica. Pejić naglašava da bi djeca trebala piti vodu, lagane čajeve i razrijeđeni jabučni sok, a znam i sama da ima ljudi koji djeci daju mlijeko i ujutro, pa za doručak, pa popodne, pa za spavati. Mislim da je željela savjetovati da se pije ono drugo a mlijeko tako za upotpuniti doručak ili večeru a ne stalno. Posebno obzirom da ona ni ne spominje mlijeka od žitarica kao izvor kalcija već isključivo kao napitak. Inače i ja sam se kao i ti mučila sa tim kalcijem pa sam na kraju posustala i sada mi mala pije Pregomin, tako sam barem mirne duše.

Što se tiče krusta na glavi. Možda je čak i moj bio onaj post sa Bioderminim gelom, ustvari bez možda. Ali to nam je funkcioniralo par tjedana, i onda kao i sve vezano uz ad, više nije pomagalo. Onda joj je jedan period bilo super ulje od alverde pa i to prošlo.
Moja mala ima navršenih 14 mjeseci i još uvijek ima ljuskice po glavi. Samo se sada ne zamaram jer nisu onako upaljene, više izgledaju kao pojačana prhut, ali dobrano pojačana. Iskreno, kada joj je lošije pojačaju se ljuskice, kada joj je bolje smanje se ljuskice. Tjedan dana sam joj davala fenistil radi proljetne hunjavice, i koža i glavica su bile čiste. Prošo fenistil vratilo se sve. A pedijatri po meni za ljuskice na glavi ništa ne razumiju. Ja sam tjednima i državnim i privatnim tupila da to nije tjemenica i uopće me nisu doživljavali. I dalje se snalazimo kako znamo i umjemo.