Nema svaka žitarica gluten, riža, proso, amaranth, quinoja i kukuruz ga ne sadrže. A što se tiče tvog mlijeka, u načelu naš organizam probavi sve i u mlijeko stižu samo kvalitetni sastojci, ali obzirom da su nam organizmi ponekad oštećeni desi se da manja količina alergena stigne i u mlijeko. Zato se oni osipaju ali ne toliko strašno i ne dobivaju one užasne alergijske reakcije. Mala od moje kolegice je alergična na gluten a mama je jela sve sa glutenom dok je dojila i ona se nije osipala, tek sa godinu dana se počela osipati nakon odvajanja od mame i odlaska u vrtić. Tako da činjenica da je mama nešto jela dok je dojila i beba se nije osula ne mora značiti da bebi ta namirnica ne smeta već joj može zasmetati tek kad je pojede u izvornom obliku.
Slušaj savjete ostalih mama sa foruma i idi polako sa uvođenjem namirnica. I meni bi bilo najrađe da sam joj mogla dati komadić kruha i gledati ju kako žvaće, ali nisam do alergotesta koji je napravila sa navršenih godinu dana. Malo je teže jer moraš stalno misliti na namirnice, ali to je jedini način da im se pomogne, nema te kreme koja će pomoći koliko naša pažnja.

Inače, eto još jedne vesele. Znate kako uvijek svi moraju bebama dati nešto da jedu, i ti govoriš ma ne treba... ma tek je jela...moramo paziti, znate alergija... A ljudi i dalje guraju i guraju i onda nekad popustiš. Tako sam ja u petak, sušeno voće, mislila sam ne može joj škoditi ... evo nam ga na, osula se i odmah navećer kortizon, onda znate kako se jako osula. Bila sam užasno ljuta na sebe jer sam popustila a istovremeno i na te ljude koji moraju gurati i gurati, ko da im kroz glavu propuše kad kažeš da moraš paziti radi alergija. Eto, ovo je bilo malo mojeg ispuhavanja. Pusa svima