evo i nas na ovoj temi...nazalost
uglavnom, Damir ima 4 mjeseca i 20 dana, i od kad je imao otprilike mjesec dana vuče jedan lišaj na licu, mazali smo Maxidex masti, pa Geokortonom, pa Mustela Stelaprotect kremicom, pa Bepanthenom i nista..... i otisli jucer kod drmatologa i rekla nam da ima blazi atopijski dermatitis, ima nesto i na nogici suho, i po glavi si je sve kraste napravio jer se češe do krvi...... i tako dobili terapiju...... A-derma exomega uljna kupka, krema i šampon, Geokorton mast 2x dnevno 3 - 4 dana, pa pauza od 5 - 6 dana, pa opet, Fenistil kapi 3x dnevno i poslije kupanja uljem da mu mazemo glavicu......
Ja da se klonim kikirikija i kostunjicavog voca, a za sve ostalo da vidim da li ima reakciju kakvu pa da izbacim..... e sad imam pitanje: koliko treba da neka namirnica dodje do mlijeka?
kad krenemo s dohranom rekla je da se strogo drzimo tablice ( a ionako sam to namjeravala)
i tako... krecemo i mi u borbu protiv AD![]()
i moj ima iste smetnje ,samo ja mu nisam htjela davati fenistil kapi (pročitaj upute u kutijici ,poseban oprez treba kod tako malih beba ) .Dala sam mu ih tek dva dana po dva puta i nikako prije spavanja . Preporučeno mi je bilo tri puta tri dana , ali mislila sam si da je bolje da se organizam sam izbori nego da ja taj prirodan proces blokiram . Možda je to ludo , ali čim mu se smirio kašalj ja sam prestala to koristiti. Osut je još uvijek , ali od kada pazim šta jedem sve je bolje . Kupam ga u vodi u koju sam ulila skuhanu kamilicu , više puta dnevno perem mu lice kamilicom i pomaže . Isto tako nekoliko puta ga mažem a-dermom i između maslinovim ulje , radim to kod svakog previjanja . Znači vrlo često i uopće se više ne češe toliko često. Čak mu i tjeme mažem a -dermom čim se počne češati . Na naborima oko vrata stavljam sve to i još i ponekada bepanten mast. Danas sam baš čula da običan lanolin odlično pomaže , pa ću i to probati , ali za sada nam ide . I da , dobio je i one masti elocom - belobaza i to sam koristila samo dva puta isto tako nisam ga htjela trovati sa time . Mislim ako je baš strašno i nužno onda bih koristila , ali dok još uvijek nije toliko alarmantno trudimo se sa svime ostalim. Vrijedi probati ....
joooj crnka84, vidi ako je to samo nešto malo, diskretno.. dobro razmislite, idite na drugo mišljenje!!!
mi imamo jaaako puno iskustva, moja curka ima 3 godine, a AD od 3 mjeseca, ali nije bio jako i naša je pedijatrica (ja dakle ne znam tvoj slučaj, ali ako mi pošalješ slikicu na pp, reći ći ti je li to po mom doživljaju jako ili ne) dala samo A-dermu i ništa više..
pišem ti zato što evo imamo staž od gotovo 3 godine jer još uvijek naša T ima AD, na našu sreću, to nikad nije bilo kritično i mi nismo nikad mazali s kortikosterioidnim mastima...
zamisli ako sad već kreneš...a te kortikosteroidne kreme stvarno nisu dobre... o tome ćeš naći puno i sama..
moj savjet, provjerite još i pitajte još...
a krastice pokušaj nekako fizički zaštititi....