iaia bimba nama je isto po ljeti gore. Prošle godine u kolovozu je bila najgora, cjedili su joj se noge, ruke, lice i glava. Od onda je stalno išlo polako na bolje. Na proljeće je još imala samo jednu cicu, ramena (radi kopčica od bodića), podlaktice i lice. Otkako sam je počela laganije oblačiti, bez čarapica itd. počele su se opet noge osipati. Ipak ne vjerujem da je alergija na sunce jer na suncu nije baš bila, jednostavno kao da koža ne izdržava susret sa atmosferom, dok je zaštićena pamučnim ovojima (čarape, hlače, rukavi) ide na bolje a kad se skinemo... Samo se nadam da ovo ljeto neće biti baš grozno kao prošlo. Za sada je još uvijek na nekoj srednjoj situaciji, osuta ali ne onako jako upaljena.
A o proizvodima protiv sunca. NIvea sadrži parabene, mi smo definitivno sigurni da joj parabeni pojačavaju dermatitis, što smo i potvrdili jednom logičnom konverzacijom sa apotekarkom. A ako netko razmišlja o nekim jeftinim kremama neka jako dobro pogleda sastojke. MI smo na jednoj jeftinoj iz DM-a (ne njihove marke, neka druga, ali nisam više sigurna u ime pa ne želim pogriješiti) našli da sadrži benzotriazol. To je sastojak koji je apsoltuno sigurno dokazano kancerogen. Znam, jer radim sa njim i u mom polju se jako radi na tome da ga se nekako zamijeni upravo radi kancerogenosti.
Uglavnom, vidjeli smo da sve kreme za sunce u dm-u i parfumerijama sadrže parabene pa se uputili u ljekarnu. Obzirom da su nam rekli da od Aderme ne postoji ništa protiv sunca ???, uzeli smo od LaRoche, prije su nam dali uzorak pa barem znam da ne reagira. Valjda će biti OK.