Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Bebinja prvotno napisa Vidi poruku
    jeli taj crni kim i za dijete od skoro 2 godine?
    možete li šta više o njemu napisat,koji poizvođač,u kojem je obliku?
    .
    Evo nešto o tome: http://www.bio-terra.net/content/view/101/46/lang,hr/
    Ja sam ga kupila u bio&bio (mislim da ima neki post ranije koliko sam ga platila, ne sjećam se više) u obliku ulja koje se omjerom 1:10 miješa sa nekim baznim (bademovo npr) i time se maže koža. (Malena mi ima godinu i pol)

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pozdrav svima koji se mucimo s atopijskim!
    Buduci da su meni, tj mojoj curici pomogli neki savjeti s ovog topica, odlucila sam napisati svoju pricu i borbu s atopijskim pa mozda i ovaj post nekome pomogne.

Prije dva mjeseca dr. Jovancevic nam je dijagnosticirao atopijski. Tada je Anja imala sest mjeseci. Krenuo je on i ranije s crvenilom na vratu i iza usiju, ali sam mislila da je to od sline i uvijek sam se cudila kako joj niti jedna krema ne pomaze. Svoj vrhunac je dosegao znaci prije dva mjeseca i to kad je A. imala virozu s dosta visokom temparaturom. Nismo znali sto je djetetu jer je samo zahvatio lice i uzasno je izgledalo. Odlucili smo odamh otici dermatologu, naravno privatno jer nas je uhvatila panika, a znate kako se brzo dobijaju termini u nasim bolnicama. Taj privatnik nam je rekao da on nije siguran da je to atopijski, to je samo alergija na nesto i dao nam kortikosteroide. Nakon toga odlazimo dr. Jovancevicu i on nas upucuje u sve. Preporucuje nam A-dermu za njegu koze, Afloderm samo u kriticnim situacijama i sirup Claritin. Odbacuje alergotest jer nije pouzdan. Situacija se ne mjenja. Citamo po netu i istrazujemo jer AD se pocinje siriti i pocinje ju svrbiti sto do tada nije bio slucaj. A da u medjuvremenu smo probali i homeopatiju, ali nije bas imala puno ucinka.
    Citam na netu o dr.Jelicu i drugi dan uzimamo termin kod njega za alergotest. radimo test i pokazuje da je alergicna na kravlje mlijeko,laktozu, jaja, neke gljivice, moje mlijeko i osim toga na A-DERMU kojom je cijelo vrijeme mazem i kupam! Na moje mlijeko reagira zato sto ja konzumiram stvari na koje je alergicna.
    Izbacujem sve stvari na koje reagira iz svoje prehrane jer jos uvijek intezivno doji, a dohrana nam slabo ide. Dva dana poslije alergotesta idemo kod dermatologice u Ivanic Grad. Zena savrsena, ljubazna...Daje nam jednu svoju kremicu na biljnoj bazi i KUPKU: 1L caja od lipe pömjesati s vodom i 2 velike zlice maslinovog ulja. Drzimo se njezinih uputa.
    Sest dana nakon sto sam ne konzumiram stvari na koje reagira situacija ide na bolje. nakon mjesec i pol borbe napokon se vide rezultati! Iz dana u dan je sve bolje i bolje. Ne mogu da vjerujem...Vjerujem da je alergotest najvise pomogao.
    bilo je dana kada bi se opet zacrvenila i onda smo otkirili da je alergicna jos na limunsku kiselinu, med i koncentrat rajcice. I to prestajem jesti i opet ide na bolje.
    Sada sve drzimo pod kontrolom s obicnom Trixera Avene kremom. I nadam se da ce tako ostati.
    Bili smo prije dva dana na Salati...Doktorica me ismijava za alergotest koji smo radili kod Jelica jer oni to ne priznaju. Razocarana sam od nje i kazem joj da je nama to pomoglo, a ona ne vjeruje. Ali svejedno mi za nju....
    Najveca strah mi je sto ce biti kada krene u jaslice i pocme kupiti viroze jer se tada i AD pogorsava....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •