Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4690

Tema: Atopijski Dermatitis

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Mlijeko joj ne dajem nikakvo osim moje. Isključivo sam je dojila do šest i pol mjeseci, a onda polako uvodila dohranu koju je jako loše prihvaćala, sika je bila najfinija. Sad pomalo jede ali strogo pazimo šta, držimo se uputa za AD. Alergologica mi je rekla da mogu ja probati eliminacijsku dijetu i izbaciti mlijeko ali bar na 6 tjedana jer će se tek tada vidjeti rezultati, dok je pedica bila protiv toga.
    Malo me pate jaslice, kreće 1.9., a obzirom nema dokazanu alergiju dobivati će hranu kao i ostali. Ma pate me puno jaslice. Evo jutros mi se sva poderala po prsima iako joj skroz pokušavam držati ruke, ali čim ju skinem krene grebanje. Češe se i kroz majicu, ali ne uspije poderati kožu, pa joj i ovih dana iako je ovako vruće nosim majice sa rukavićima i dosta zatvorene oko vrata da se ne poguli.
    Šta dajete ovako malima za doručak. Ja više nemam ideja jer smo jako ograničeni izborom namirnica koje su joj dozvoljene.
    Skačem sa teme na temu ali kad me zapravo puno toga pati da ni sama ne znam kako da to sve sročim.

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Chiara76 prvotno napisa Vidi poruku
    Mlijeko joj ne dajem nikakvo osim moje. Isključivo sam je dojila do šest i pol mjeseci, a onda polako uvodila dohranu koju je jako loše prihvaćala, sika je bila najfinija. Sad pomalo jede ali strogo pazimo šta, držimo se uputa za AD. Alergologica mi je rekla da mogu ja probati eliminacijsku dijetu i izbaciti mlijeko ali bar na 6 tjedana jer će se tek tada vidjeti rezultati, dok je pedica bila protiv toga.
    Malo me pate jaslice, kreće 1.9., a obzirom nema dokazanu alergiju dobivati će hranu kao i ostali. Ma pate me puno jaslice. Evo jutros mi se sva poderala po prsima iako joj skroz pokušavam držati ruke, ali čim ju skinem krene grebanje. Češe se i kroz majicu, ali ne uspije poderati kožu, pa joj i ovih dana iako je ovako vruće nosim majice sa rukavićima i dosta zatvorene oko vrata da se ne poguli.
    Šta dajete ovako malima za doručak. Ja više nemam ideja jer smo jako ograničeni izborom namirnica koje su joj dozvoljene.
    Skačem sa teme na temu ali kad me zapravo puno toga pati da ni sama ne znam kako da to sve sročim.
    Gle, ja sam gore napisala svoju pricu....Nama je pomoglo to sto JA izbacujem u svojoj prehrani sve na sto ona reagira. Meni je pedijatar rekao da ne postoje dokazi da dijete moze preko majcinog mlijeka reagirati, ali ja sam se uvjerila da moze...Ona moze biti alergicna na bilo sto zato bi ti preporucila ovaj test kod dr. Jelica, ako si u mogucnosti, jer on testria na 250 stvari i plus na sve sto ti doneses. Ja sam nosila svoje sampone, njezinu dekicu , pelenu i naravno kremicu kojom je inace mazes. Pa moja je reagirala na kremu kojom sam je mazala svaki dan i naravno da je nonstop bila crvena. Ja sam primjetila da moja reagira na limunsku kiselinu, a nju imas u svemu....Ja sada strogo pratim sto jedem i ne unosim nikakve namirnice s aditivima.Nije jednostavno, ali cuj moram...
    Osim toga preporucam ULJE NOCURKA. Ako je jos dojis onda ti pij (ima ga u apoteci za kupiti), a od 1.godine moze i ona...Navodno je super za kozu.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Pridružujemo se klubu 'ljetujemo s ADom'

Ja sam kao i prije godinu dana bila uvjerena da su točkice koje su se pojavile neki dan od znoja, ali eto, čak je i mene taj AD uspio iznova iznenaditi kada se prije koji dan osula jer sam držala palčeve da će joj ljeti biti bolje. Trenutno joj je osut vrat, trup s prijeda, širi se po leđima, počinje po čelu i licu i ne znam što da radim.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Mi hodali od dermatologa do dermatologa (priv, drž), čuli i liječničku verziju da je dijete neuroticno (?!?) jer nosi naočale i na kraju završili na A-Derminoj kremi za atopični dermatitis i, u početnoj fazi, nekom njemačkom ulju koje se 1x tjedno ulije u kupku. Koji preporod! Vec 5 godina nikud ne putujemo bez te A-Derme. Toplo preporučam! Ima u svim apotekama. Do tad je moja lutka
    imala rane po leđima, prestrašno, a u pregibima da ne govorim.
    I dalje smo osjetljivi na znoj, nagle promjene temperature, klor i sl., ali držimo stvari pod kontrolom. S godinama se ublažilo. I dalje nosimo naočale i nismo ni najmanje neurotični

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •