-
drage forumašice, ako ima netko slično iskustvo molim za savjet. imamo sina od 6 godina i u dobi od 1 godine mu je dijagnosticiran AD. kad pogledam sve skupa zadnih par godina i ne tako strašan oblik. tu i tamo suhi pregibi, u ovih par godina smo možda 10 puta bili prisiljeni koristiti kortiće..sve do pred 3 tjedna, kad se osipao po pregibima na rukama i nogama, gore nego ikad. napominjem da su tokom godina bili odrađeni i alergotestovi u skladu s kojima smo se i ponašali što se tiče prehrane. rezultati zadnjeg alergotesta=negativan na sve i preporuka da može postepeno uzimati svu hranu. e sad, kod ove zadnje epizode (znači pred 3 tjedna) bili kod dermatologa u RI, koji nam je dao neku otopinu i kremu i problem je (ne zadugo) bio riješen, koža savršena. u razgovoru mi napominje dermatolog da ti alergotestovi koje smo odradili nisu baš pouzdani, da je po njegovom mišljenju napravljeno nešto, ali ne baš detaljno....uglavnom preporučuje da se kod njega odragi alergotest (neki američki) koji košta 2.200 kn i mislim da je spomenuo testiranje na cca 20 grupa alergena, što iz prehrane, što iz "okoline", znači prašina, grinje, dlake etc. pitam ga ja čisto iz financijskih razloga da li bi priznao alergotest dobiven biorezonantnom metodom (koji se radi na 250 alergena, a košta 500 kn) i kaže on NE.
zanima me da li ima netko slično iskustvo....to je pitanje br. 1
i da, šećer na kraju, sin nam je na praznicima kod moje mame, koja me jučer zove u panici, da mu je opet na pregibu jedne ruke izbio grozan osip u vidu nekih mjehurića koji su popucali, pa se počeli sušiti....ode mama danas sa našim sinom kod pedice i ova joj kaže: da, da, to je ono kad se na početku još i moglo nešto s prehranom napraviti, a nije se pazilo.....i sad pitanje br. 2
po prvom alergotestu se pokazalo da postoji neka minimalna reakcija na bjelanjak i kravlje mlijeko....to sam mu na mjesec, dva makla iz prehrane, i na koži nije bilo nikakvog pogoršanja, a ni poboljšanja....pa smo mu postepeno počeli opet uvoditi i jaje i kravlje mlijeko u prehranu (to sam isto pitanje postavila dermatologu koji mi je rekao da sam dobro i pametno napravila). pitam se da li je moguće da sam time zeznula situaciju???
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma