-
Evo i nas s nalazima alergologa i dermatologa. Prick test pokazao jasno pozitivnu reakciju na jaja i blagu na soju. KM i još par namirnica negativni. APT na kikiriki također jako pozitivan, brašno neg. Ukupni IgE je 58.9. Imamo i nalaze Dungera (neg). IgA, IgM i IgG nismo još dobili nalaze.
Alergija se manifestira blagim crvenilom na šakicama, unut.stranama koljena i laktova te gležnju. Ličeko je već mjesecima skoro skroz čisto. Kortiće trošimo rijetko i sad kad znamo da su problem jaja i soja mogu paziti što jedemo (dojimo).
Ono što mene brine je da zbog alergije na jaja dijete ne može biti procijepljeno s godinu dana, znači da ne može u jaslice te je pedica predložila da tražimo produljenje. Sad ću zvučati kao neodgovorna mama, ali financijski nam je to teško, a još mi je teže kad vidim da mi je dijete "skoro" zdravo, mali dio kože je zahvaćen i uglavnom to lako rješavamo dermokozmetikom. Zahvalna sam Bogu što imamo blagi atop. dermatitis i jako mi je žao kad čitam kako je nekim drugim bebama i njihovim mamama ovdje na forumu teško. Da tražim produljenje, osjećala bi se grozno i zbog njih.
Čitala sam da postoje monovakcine na rubeolu i ospice koje se daju umjesto Priorixa, odn. MoPaRu-a. Da li to znači da bih mogla, ako njime procijepimo dijete, dati ga u jaslice nakon godinu dana starosti? Naravno, pretpostavljam da za djecu alergičare postoji mogućnost prilagodbe jelovnika. Ima li netko sa svježim sličnim iskustvom?
Isto tako dok čekamo alergologa, može li mi netko reći što znači IgE 58.9? Može li se interpretirati ta brojka bez ostalih Ig nalaza?
Znam da sam nadugo i naširoko pisala pa se ispričavam...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma