Results 1 to 50 of 4691

Thread: Atopijski Dermatitis

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Točka, hvala na info!
    e naši su ko braća po alergijama (moj, inače, ima 21 mjesec)
    pš.brašno, jaje, KM (tim redom jačina)
    zatim svinejtina, govedina, janjetina...
    bila je riba, više nije...
    to je ono što znamo
    zanima me, testirali su vas baš na gluten ili na pšenično brašno
    (naša ped. kaže da ne postoji pretraga RAST na gluten)

btw, znam kako ti je kod smišljanja menija za svaki dan...

Točka's Avatar

Quote Originally Posted by Maya_78 View Post
    zanima me, testirali su vas baš na gluten ili na pšenično brašno
    (naša ped. kaže da ne postoji pretraga RAST na gluten)

btw, znam kako ti je kod smišljanja menija za svaki dan...
    Prvi puta rađen je test baš na gluten, drugi puta na pš. brašno, a treći put i na jedno i drugo.
    Kaj se tiče menija...huh, sada je malo lakše kad može KM, ali da je koma...bome je.

U jaslice je krenuo s 11 mjeseci. Bitno je odmah na početku pošteno porazgovarat sa svima u jaslicama o ozbiljnosti situacije. Tete su tamo da paze da ne zgrabi nešto od druge djece. Mislim, to im je u opisu radnog mjesta. Ako treba svaki dan provjeravaš dnevni meni, i upozoravaš pa ne bi trebalo biti problema.

Kada druga djeca jedu kekse, ti donesi one koje on jede, pa vjerujem da neće imati želju otimat od drugih.
    Last edited by Točka; 05.10.2010 at 22:08.

BubaSanja's Avatar

Nažalost i mi vam se pridružujemo. Maleni ima 6 i pol mj. i atopijski dermatitis kao dijagnozu. Danas smo dobili nalaz krvi iz Klajićeve i dunger je preko 2000. Radili su mu test na mlijeko, rižu, jabuku, mrkvu (ono što je do tad konzumirao) i sve je ispalo negativno. Na kravlje mlijeko je radio i flaster test i prick test i krvni test, sva tri totalno negativna, no i dalje je po preporuci na Pregominu (odbio je dojiti sa mjesec dana).
    Za 2 tj. nas čeka alergolog. Nije mi jasno na što to maleni tako reagira alergološki. On samo ima crvenilo po obrazima, rukama i nogama, nema nikakve znakove respiratorne alergije, a ono što nije provjeravano kod njega je alergija na prašinu, mačju dlaku (imamo mačka) i pelud no dermatologica kaže da su to respiratorne alergije, a ne kožne.

On svaku večer kad treba zaspati toliko vrišti i grebe se po licu i nogama da je to prestrašno slušati. Koža mu je suha, probali smo sve i svašta (A-derma, Mustela, Linola fett, Neven, Aloe vera, bepanthen, neka homeopatska krema, Pavlovićeva, Penathen, Becutan, Belobaza...) i ništa mu ne odgovara.

Quote Originally Posted by BubaSanja View Post
    Nažalost i mi vam se pridružujemo. Maleni ima 6 i pol mj. i atopijski dermatitis kao dijagnozu.
    Koža mu je suha, probali smo sve i svašta (A-derma, Mustela, Linola fett, Neven, Aloe vera, bepanthen, neka homeopatska krema, Pavlovićeva, Penathen, Becutan, Belobaza...) i ništa mu ne odgovara.
    BubaSanja, kad vidim kaj si sve nabrojala, nije mi jasno kad ste sve te kreme stigli isprobat??
    nemoj me krivo shvatiti, ali nijedna krema ne pomaže u par dana..

BubaSanja's Avatar

Quote Originally Posted by mama pticica View Post
    BubaSanja, kad vidim kaj si sve nabrojala, nije mi jasno kad ste sve te kreme stigli isprobat??
    nemoj me krivo shvatiti, ali nijedna krema ne pomaže u par dana..
    Slažem se, ali ja počnem mazati, mali bukne u dan-dva - meni dovoljno da ga više tim ne mažem. Možda griješim, ali ako vidim da mu je od nečeg gore, glupo mi je inzistirati.