Zašto nebi smjeli mentol mazati na kožu?
mentol nije dobar za dišne puteve kod male djece.
Baš ću pričat s dermatologom, mada mislim da je kortikosteroid puno opasniji od mentola. Moja curka ima 5 godina. Vidjet ću. Sve je dobro znati.
Zašto nebi smjeli mentol mazati na kožu?
mentol nije dobar za dišne puteve kod male djece.
Baš ću pričat s dermatologom, mada mislim da je kortikosteroid puno opasniji od mentola. Moja curka ima 5 godina. Vidjet ću. Sve je dobro znati.
u biti je sve gori, kao beba nije imala, pa je počelo malo, pa sve više i više, nedavno je kulminiralo, uz sva mjesta je počelo i po vratu... mi bi mazali koritosteroidom (jer nam ništa drugo nije pomagalo, stvarno nije, koja aderma i sl. kao da je ni nismo namazali, bez ikakve promjene) i za 2-3 dana bi opet buknulo, a to su prečesti razmaci da bi mazali kortikosteroidom, onda smo bezuspješno mazali adermom i sl. i svaki dan je bilo sve gore i gore, i nije mogla spavati, i češkala bi se do krvi. Sad smo ovu kremu probali, možda 3 dana po 1 mazanje (a na kutiji piše može do 5 mazanja) i sad ne znam ako će se vratiti, ali definitivno prošlo je već 10 dana i to je napredak da se ne vraća... vidjet ćemo... nego ta s. kiselina, vidim da to ima dosta kozmetičkih preparata, na Avene kremi za suhu kožu koja ima u sebi s.kiselinu piše na tim kremam ne mlađoj djeci od 3 godine. A ovu Euten kremu prodaju praktički i bebama, nema nikakvog upozorenja. Tak da niš mi nije jasno.
Uglavnom, ja mislim da joj dermatitis nije prošao, tj. mislim da će se vratiti. Daj Bože da krivo mislim![]()