Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4690

Tema: Atopijski Dermatitis

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Planirala sam pročitati od početka kako bih našla odgovor na pitanja..., ali trenutno ne stignem.

Molim vas za pomoć.
    Krenut ću od početka.

Kako je zahladnjelo, Maši je koža na listovima, obraščićima i rukicama ogrubjela. Pripisala sam to hladnoći, povremeno mazala s vitaminskom kremom za guzu što bi joj nahranilo kožu. No, prije mjesec i pol dana pojavile su joj se flekice (crvenilo s jako sitnim mjehurićima) na stomačiću, pregibu nogica i bedrima. Prvo sam pomislila da je isto zbog zime, da je jednostavno sklona tome (MM ima sličnih problema), no nakon nekog vremena sam skužila da ne nestaje pa sam nazvala doktoricu.
    SEstra mi je rekla da ne vjeruje da je alergija (u vrijeme izbijanja crvenila smo prešli na Dukatovo svježe mlijeko, a od voća na naranče) i da joj kupim neku od krema poput A-Derme, Mustelle...

Kupili smo A-Dermu. Crvenilo bi se preko noći smirilo, no danju bi opet buknulo.
    Jedan dan sam joj mazala Sudokremom, no ona bi samo isušila kožu, a poslije nje bi ju još više svrbjelo (u prvo vrijeme se uopće nije češkala).
    Prije pet dana smo kupili Mustella Stellatopiju, no imam osjećaj da joj se još više pogoršalo dok joj je crvenilo na rukicama i obraščićima od te kreme prošlo. Dakle, ne radi se o istoj vrsti "osipa".
    Dok smo koristili A-Dermu, poslije tuširanja bih joj ta crvena mjesta premazala vodom u kojoj su se namakale zobene pahuljice (prema savjetu iz knjige JBP).

E sad, što se tiče prehrane, na to stvarno jako pazim. Jede 80 posto domaću, nešpricanu hranu, domaće meso, a od kupovne jede mliječne proizvode (mlijeko na kojem sam pravila griz smo izbacili), kukuruz iz konzerve, ponekad slaninu, čokoladu, možda koji keksić i smoki kada smo kod nekoga. Do nedavno je jela i mandarine i naranče, no i to sam izbacila.

Isključivo je dojena do 6. mjeseci, a još uvijek ju dojim. Je li moguće da još uvijek mlijekom može doći do nje nešto što ja konzumiram (iako se i ja jako zdravo hranim uz tu i tamo čokoladu, mlijeko u kavi...)

Veš perem praškom Konzumove robne marke i stavim vrlo malo praška, čak još jednom isperem, a omekšivač uopće ne koristim. Čak sam pomislila da joj možda smeta gumica od zašititnih gaćica (koristimo platnene pelene), no tada ne bi imala osip i na pregibu nogica.

Znam, pitate se, što ju već nisam vodila dermatologu.
    No, obeshrabrena sam pričama (iako ne volim generalizirati) o tome kako su naši (osječki) dermatolozi dosta loši po pitanju dijagonoze, da uglavnom daju kremu s kortikosteroidima (dijete MM kolegice je dobilo tu kremu, a da joj doktor uopće nije rekao da je s KK) što mi se ne sviđa jer želim ukloniti uzrok.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

izbacite čokoladu, smoki obavezno, keksiće
    Ja i moje dijete borimo se više od četiri godine.
    Olakšajte vašem djetetu život sedam dana kortikosteroida
    neće mu ništa bit.
    Probajte s eutenom evo mi probali nakon četiri godine kortića i stanje dosta bolje
    cijena oko 450 kn 50 mg.
    Sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •