Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4690

Tema: Atopijski Dermatitis

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Dermatologica je dijagnosticirala atopijski dermatitis i pitirijazu.
    Dobili smo 20 Elocom losion u Lipolitio podlozi, mazati dva puta dnevno u trajanju od 10 dana, a nakon toga kontrola. Rekla je da ako se crvenilo povuče pa opet vrati, slat će nas na vađenje krvi i testiranje na alergiju. Moram priznati da bih bila sretnija da se nađe uzrok.
    Kaže da je za atopiju veliki faktor to što MM ima alergije i promjene na koži (za što se nikada nije testirao).
    No, meni je sada toliko krivo što od početka nisam poduzela više. Krenula sam čitati temu od početka i kada vidim koliko ima vas koje niste pristale na koritikosteroide nego se borite na prirodan način, a djeca imaju i većih problema... uh, baš sam ljuta na sebe.
    Namazala sam joj sinoć flekice i već se jutros vidjelo veliko poboljšanje. Čak sam milsila nazvati sutra ujutro dermatologicu i pitati ju trebam li mazati svih 10 dana. A onda si mislim, možda je važno zbog pitirijaze da se riješe te gljivice jer ako nešto ostane, opet će se vraćati.
    Lore, cure, što mislite?
    Preporučila nam je i Lipikaremulziju za njegu. NO, kaže, nemojte je odmah kupovati, potrošite od krema što imate pa onda kupite. To mi je malo smiješno. Ako je taj LIpikar kojega očito zastupa bolji, pa što ću onda dijete mazati prvo A-Dermom pa Mustelom pa LIpikarom. Zar nije bolje držati se jedne kreme?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sika Pika mislim da tu nema "bolja-lošija" krema, sve je individualno za svako dijete i što jednom paše, drugom možda neće. Zato vjerujem da ti je rekla da potrošiš one kreme koje imaš, jer su sve mahom skupe, pa onda probaš s Lipikar. On je relativno noviji na tržištu, dosta ga hvale, skup je, ali sigurno nije svemoguć i neće trajno izliječiti kožu. Ali može puno pomoći, vlažiti kožu, spriječit pucanja i sl. A opet možda vama baš neće vrijediti. Možda da probaš nabavit par testera?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj eda prvotno napisa Vidi poruku
    Možda da probaš nabavit par testera?
    Da, to sam i ja mislila. POkušat ću.
    Tnx

Mažemo kožu već treći dan KK i sve se povuklo. Ostale su još samo fleke, odnosno pigmentacija kože zbog osipa.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Sve kreme za dnevnu njegu su vam iste samo bacate novac
    Ja sam brobala lipikarnije dovoljno masan.
    Probajte jekoderm ili riblju kremu-jako dobra. Na smrad se naviknete.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •