Dermatologica je dijagnosticirala atopijski dermatitis i pitirijazu.
Dobili smo 20 Elocom losion u Lipolitio podlozi, mazati dva puta dnevno u trajanju od 10 dana, a nakon toga kontrola. Rekla je da ako se crvenilo povuče pa opet vrati, slat će nas na vađenje krvi i testiranje na alergiju. Moram priznati da bih bila sretnija da se nađe uzrok.
Kaže da je za atopiju veliki faktor to što MM ima alergije i promjene na koži (za što se nikada nije testirao).
No, meni je sada toliko krivo što od početka nisam poduzela više. Krenula sam čitati temu od početka i kada vidim koliko ima vas koje niste pristale na koritikosteroide nego se borite na prirodan način, a djeca imaju i većih problema... uh, baš sam ljuta na sebe.
Namazala sam joj sinoć flekice i već se jutros vidjelo veliko poboljšanje. Čak sam milsila nazvati sutra ujutro dermatologicu i pitati ju trebam li mazati svih 10 dana. A onda si mislim, možda je važno zbog pitirijaze da se riješe te gljivice jer ako nešto ostane, opet će se vraćati.
Lore, cure, što mislite?
Preporučila nam je i Lipikaremulziju za njegu. NO, kaže, nemojte je odmah kupovati, potrošite od krema što imate pa onda kupite. To mi je malo smiješno. Ako je taj LIpikar kojega očito zastupa bolji, pa što ću onda dijete mazati prvo A-Dermom pa Mustelom pa LIpikarom. Zar nije bolje držati se jedne kreme?