Citiraj lore prvotno napisa Vidi poruku
da, o njima sam isto razmisljala..vidim da ste nabavljali neke plahte protiv grinja..znas li di toga ima i sto mogu uciniti? posisati cu s kirbijem itd..
Mi smo nabavljali navlake protiv grinja, nažalost nema ih u HR za kupiti... Poprilično sam se izgnjavila dok nisam našla gdje ih nabaviti, jer iako ih u nekim web shopovima ima, većinom ne šalju u Hrvatsku.

Da ne bude zabune, to su navlake za madrace, poplune i jastuke koje su potpuno nepropusne za grinje (presvučene su plastificiranim nekim slojem) i koje se koriste ispod normalne posteljine. Nemojte nasjedati na antialergijske razno-razne madrace i poplune, koji su samo ispunjeni umjetnim materijalima u kojima se grinje razmnozavaju nesto sporije (ali ipak su tu, uvijek su tu, ne možeš ih se riješiti, grrr). Mislim da ni svilena posteljina ne funkcionira, nasa alergologica je bila vrlo specificna - samo navlake koje su potpuno nepropusne za grinje imaju smisla, i moraju potpuno zatvoriti madrac/jastuk/poplun. Jedino alternativno rješenje je prati jednom tjedno sve (naravno, nemoguće s madracima) na min. 60 stupnjeva.

E, i obzirom da su doste skupe te navlake, svakako se testirajte prvo da je sigurno da su grinje problem. Ako nekom treba kontakt gdje sam nabavila, mislim da je najbolje preko pp. Moja curka ima tako jako alergiju da kad smo kod nekog tko ima tepihe/tapecirano/plišance, odmah se počne crveniti po licu

Puse dječici atopičarima i roditeljima