Barbara ima AD od drugog mjeseca života. Počelo je s prištićima nevinog izgleda na licu koji su se počeli crveniti, a koža sušiti. MAzala sam s Bepanthenom mjesec dana - samo je bilo gore. Ni Linolla fett nije pomagala. Pedijatrica nam je dala MAxitrol - kortikosteroid od kojeg je skoro prošlo,a onda izbilo još gore tako da su je htjeli ostaviti u bolnici, toliko je na jednom obrazu bila jaka infekcija.To smo suzbili Belogentom nakon čega se proširilo na noge i ruke. Privatni dermatolog (dr PAvičić )nam je propisao PArfenac koji nije kortikosteroid i s njim je neko vrijeme bilo dobro, tj, status quo, bez pogoršanja. Onda je prije 15 dana došlo do pogoršanja, jednu noć smo probdjeli jer se stalno budila, od svrbeža nije mogla spavati, stalno je plakala, bilo je strašno. Dermatologica nam je sad dala GEokorton i Afloderm. MAzali smo tjedan dana i jako se poboljšalo, puno je više spavala, manje plakala i češala se, ali sad kad smo prestali, opet se vraća. Kupamo je 1.2 x tjedno u BAlmandolu i mažemo A-dermom exomega, ali ona je samo za vlaženje, u principu ne smanjuje crvenilo.
Jel ima netko iskustva s boravkom na moru, čula sam da pomaže?
Čitam o svim tim kremama i jednostavno ne znam što još da probam, strah me eksperimentirati - jednom su mi u ljekarni preporučili Dr Theissov pomaz od noćurka i poslije par dana mazanja time fleke na licu su joj postale tamnocrvene...
Pusa atopiskoj dječici..