-
Evo, da se i ja malo ukljucim ovom topicu, iako sam vec bila aktivna na jednom istog naziva, ali starijeg datuma.
Leonu je dermatitis ove godine puno bolje, s fazama pogorsanja, koje su, hvala Bogu, kratko trajale. Mi koristimo iskljucivo Stelatopiu i ona mu zaista pomaze. No, prije par mjeseci Leon je imao gadan napad AD-a po nogama s upaljenim krasticama te smo na svoju ruku kupili kortikosteroidnu kremu pripravljenu u ljekarni i namazali ga doslovno jednom, samo da smirimo upalu. Pomogla je pa smo nastavili Stelatopiom.
Isto mu se, ko i vecini vasih bebica, AD pojavio s oko 3 mjeseca i od tada do njegove prve godine ja nisam konzumirala nista mlijecno - cak ni kekse s malim postotkom mlijeka ili mlijecne laktoze. To se pokazalo jako dobrim, a naravno da sam izbjegavala i konzervirane stvari, te ostale jake alergene - tipa jaje, morske plodove, agrume...- sve sto se navodi kao jaki alergen.
Leon jos uvijek nije okusio mlijeko, a od mlijecnih proizvoda popije jedan Bioaktiv dnevno (sto mu je otprilike dovoljno za unos kalcija), mozda malo sira i to je to. Zadnji puta kada je dobio taj napadaj AD-a je zbog kinder cokoladica koje mu je MM kupio
Tako se upalila koza da je sav bio nervozan (a pojeo je svega dva griza).
Inace, AD se prije nazivao neurodermitis, a sada znam zasto je imao prefiks: neuro - zato sto je beba / dijete doista nervozno kada ga koza svrbi, pece... E, sada, jel neuro baza posljedica ili uzrok, ne znam, mozda nista, ali smatram kako je uz sve prehrambene navike i kremice dobro biti sto stalozeniji s bebom, jer ona osjeca svaku energiju koja dolazi od roditelja. Kad odraste vec je teze obraniti ju od svakodnevice, pa sam skuzila da kad se Leonu dogadja nesto novo (ili ono sto on smatra novim, drukcijim), dobije krastice po nogama. Definitivno ta neuro baza ima veze s njihovim promjenama na kozi, jer su ocigledno djeca koja tako reagiraju.
Leonu je prije koji dan izbilo ponovo crvenilo - po nogicama. Toliko je crveno da ga jako pece dok ga mazem kremom. Jucer prije spavanja mi nije dao da ga namazem jer se rasplakao od toga koliko ga je peklo / svrbilo, pa sam ga mazala kad je zaspao, a toliko mu je to smetalo da se probudio.
Sada sam iscitala citav ovaj topic od pocetka i probat cu neku drugu kremu koristiti za noge, a Stelatopiu cu ostaviti za lice i ruke. Ocigledno mu bas ne pomaze vise na nogama. I svidja mi se ova teorija od (cini mi se) spajalice da ne mora ista krema djelovati za kozu na citavom tijelu.
I jos sam nesto htjela reci - nama je kod suzbijanja prvog AD-a jako pomogla terapija homeopatice i svakome tko ima problema s AD-om bih preporucila odlazak homeopatu.
Tolko od mene zasad.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma