mama sam dvjema curicama sa neurodermitisom pa ću vam ispričati naše iskustvo.Liječimo ih kod privatnog dermatologa i on nam je rekao da se neurodermitis kod starije razvio zbog hiperaktivnostiDošla je do kroničnog stadija tj.lihenifikacije lica na prvi rodjendan a dr. je objasnio da je zbog toga što je prohodala.Terapija je mazati do6-7 dana 40%belodermom u belobazi,onda 3 dana eucerin sa 5%uree,a nakon toga nekad mustela stelatopia ili nivea baby soft.Kod nas ta kombinacija super djeluje!Nama je rečeno da izbjegavamo usisavanje pred djecom,kontakt sa vunom,tuširanje i agrume ali samo u fazi upale.preporučava sunčanje i mustelinu kupku.Bude joj koža čista mjesecima i evo prije mjesec-dva je opet dobila osip ali tako je bilo i prošle godine u ovo vrijeme.Povezujem to sa peludi.Što se tiče hrane sve jede,i prilično sam sigurna da na nju hrana ne utječe.Sada dojim malenu koja ima 8 tjedana i ima prištiće po licu.NJu sam mazala 20% belodermom u belobazi i malo je pomoglo,nastavila sam ju mazati stelatopiom i dobro je dok se ne "žulja" od mene ili na majičice.Nadamo se da će jednom proći a do tada mazanje i masne kupke.