Marta je ko beba imala "malu flekicu" na licu- lišaj s nekih 3-4 mj. Tada nam je ped. rekla da je to blagi neurodermitis (tako nekako), mazala sam elocomom 2-3 puta i to se povuklo. Još jednom se ponovilo nakon par mjeseci, ne na licu nego da drugom dijelu tijela (više se ne sjećam gdje), bila je mala flekica, brzo se povukla. Odonda ništa do prije mjesec dana (sad ima 22 mjeseca). Pojavio se lagani crvenkasti osip po trbuhu i leđima (kao da je od znojenja- taman tad su i počele vrućine) uz 2 male takve flekice na trbuhu), ja sam tad morala poslovno na put 8 dana, i u tom periodu njoj je to doslovno buknulo u jednom danu, kaže MM da je u roku 1 popodneva ona bila sva crvena po cijelom tijelu i licu (osim nogu i ruku). Vodili su je odmah doktoru, kaže alergija, dobla injekciju i Fenistil kapi. Dok sam se ja vratila s puta to se već lagano smirilo, ali je trebalo dobrih 15 dana da se povuče. Pretpostavljam da su uzrok mogle biti jagode, jer su taman dozrijele u vrtu, pa ih je jela. Jagode smo izbacili, i pazimo što jede. Međutim otada, osip po trbuhu i leđima stalno dolazi i prolazi, pojavi se "lišaj" pa se povuče preko noći i tako u začaranom krugu. Jučer popodne joj se opet osuo trbuh i leđa, češe se nemilo, jutros ponovo kod doktora- kaže alergija i to na nešto što dolazi direktno na kožu.
Kupam je isključivo u vodi s malo eucerinove uljne kupke, čak sam i nju izbacila, pa sam probala s maslinovim uljem (nekako mi se činilo da s njim ide malo na bolje). Navečer bi joj očešane dijelove mazala melemom, ne vjerujem da je reakcija na nj, jer sam je s njim mazala kad je već osip bio. Nekako sumnjam na eucerin, jer sam ga jučer upotrijebila nakon nekoliko dana nekorištenja, i popodne se pojavio taj osip.
Na savjet doktorice, neću joj stavljati jedno vrijeme ništa na kožu, dok joj se ne povuče (dobila je onaj sirup za alergije zaboravila sam kako se zove, nešto na K, i nekakav losion za mazanje)

Koža joj je jako suha, ne puca, ali je hrapava na dodir na neki mjestima (pregibi).

ne znam trebam li nastaviti dalje koristiti kreme za sunce, sa ZF, ne mogu je pustiti bez ičega van, a opet je ne mogu držati zatvorenu u kući.
Dosad smo koristili ili siprigovu microban, ili dm-ovu sundance, lani nije bilo problema, ove godine sam je mazala po licu i nije bilo reakcije (ma mjestima gdje sam je mazala)