Ma stela, sve je to meni jasno. Protivnik sam kortica upravo iz razloga kojeg ti spominjes, smire upalu na jednom mjestu da bi izbilo na drugom. To mazanje ukrug mi nema nikakvog smisla s necim kao sto su kortici. Jer svi znamo da nisu bajni kod djece, takoder ih se povezuje s astmom. Ne zelim od manjeg zla napravit vece, to je sve.
I da, pocetnik sam u svemu ovom, i to me izluduje jer znam toliko toga a ustvari nista ne znam. Svatko ima svoju neku teoriju. Pedijatrica mi je katastrofa nepozudana a termin kod dermicke jos vise od mjesec dana moram cekat. Treba mi pod hitno strucna osoba koja ce napravit testiranje pa da ja znam kud i kamo dalje, a ovako nagadat i beskrajno mazat s korticima...pa kud to vodi?
Jasno mi je da ste sve to prosle i vjerovatno se osjecale ovako kao ja, bespomocno. Ali ne zelim na svom djetetu isprobavat koliko kortici mogu (ili ne moraju) bit stetni te da li ce u pomoc ova ili ona krema. A ustvari to moram.
Uglavnom, sinoc sam mu namazala s ovom kremom s cinkom i guza je bolje, noc je bila puno mirnija, zadnjih par noci se stalno budio, vjerujem zbog guze.
Voljela bi da, ako ga je to vec moralo uhvatit, da ga je uhvatilo kasnije, kad bi mi znao reci dal ga svrbi, pece il mu je bolje.
I ljuta sam na svoju pedicu sto mi je za Svena rekla da je samo suha koza a nakraju se, tek sad, kad je sve proslo, ispostavlja da je i to bio atopijski, samo ne u tolikoj mjeri. Sreca pa mu je Exomega pomogla, to je bilo prvo sto sam kupila i nakon godine dana sve je proslo, nisam ni pomislila na nikakve alergije niti sam pazila na alergene. Sad mu je izbilo opet na licu jedan lisaj, nakon sto godinu i pol ima cistu kozu, i sad sam ja sva s upitnicima od cega.
A da ne pricam o okolini...Sven je bio na adaptiranom, kupala sam ga s bilo cim, samo da se pjeni, guzu brisala uvijek s vlaznima...i nakraju je dobro. A s ovim mali od prvog dana ne koristim nikakvu kemiju, samo voda, iskljucivo dojen...i naravno oni "pametni" zakljucuju da sam ja kriva. Znam da nisam al ajd ti objasni starijim gospodama sta je atopijski. Moja baka je uvjerena da je to zato sto mu nedam vode ni caja... I onda me pile...Ma joj...evo opet se jadam. Necu vise...