Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moguće je. Mismo nakon nekog vremena prešli na vodu topla kupka + tuširane mlakom vodom za kraj, blagi eucerin sapun za ruke i mustela šampon za kosu jednom tjedno, tad bismo se zapravo cijeli oprali s tim. Mislim ove marke su nebitne, bitno je da je blago i sa što manje mirisa i gluposti. Nama jepedijatrica rekla da su sve te kreme i kremice super za vraćanje vlažnosti i masnoće koje smo skinuli sredstvima za pranje i da kod osjetljivije djece vrijedi "što manje, to bolje." Što se tiče suhoće eczema - kad bih mazala ze exomege itsl to bi bilo manje suho, ali i dalje upaljeno, ja sam se priklonila tome da mi je bolje tanko namazati krotić par dana danestane potpuno, nego ovo. U teoriju o potiskivanu ne vjerujem. Ne mislim da kortić gura unutra alergijsku reakciju. Nego određeni postotak klinaca s AD poslje pređu na "klasične" alergije pelud, prašina itd zbog opće skolonosti alergijama, pa onda ljudi briju da su ih kortići potisnuli s kože unutra. Osobno mislim da će jednak broj djece s ADom koja izbjegavaju alergene i iritanse koji im to izazivaju, s vremenom postati alergičari neovisno da li su mazali exomegu ili kortić. Jedino su možda mame koje su sklonije "prirodnoj" kozmetici sklonijei više paziti na režim prehrane itd. To je naravn osamo moje mišljenje i naše iskustvo s tim
    Posljednje uređivanje od pikula : 06.01.2012. at 11:48

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •