Stranica 66 od 94 PrviPrvi ... 1656646566676876 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,251 do 3,300 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

evo mene opet. pročitala sam tu puno jako dobrih savjeta,neki su bili efikasni neki ne, vjerujem da je kod svakog drukčije. nama se eto, situacija jako pogoršala, da li radi vremena, ili što drugo ne znam. pedijatrica me uvjerila da kod beba ti testovi pokazuju uvijek isto, i da se te vrijednosti brzo i mijenjaju tako da nije potrebno. vjerujem da nije tako strašan osip, kao kod nekih, inače bi vjerojatno mi dala uputnicu. bila sam na laganoj dijeti (bez mljeka, orašastih plodova, kikiriki, riba, itd) malo se je lice očistilo, ali oko pupka i noge nikako. sad vidim, da može biti i meso, i brašno, i pasata, i grinje, i prašina,.... da li netko ima oko pupka crvenilo? pedijatrica kaže da je to isto alergija, nakon što smo isključile infekciju. ne znam da li je to isto dio ad? i ima novu fleku, na ledjima, pravilan krug unutar kojeg je sve hrapavo crveno, i kao da je koža popucala. šta je to?????
    što jesti, ako sve ovo izbacim? kakvo će mi mljeko biti ako sam na tako strogoj dijeti?
    probiotici - da li mogu štetiti, ako ih kupim na svoju ruku?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

pomišljam da prestanem dojiti, i da ju stavim na neko adaptirano mljeko koje ima manje laktoze. da ili ne?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj nadia prvotno napisa Vidi poruku
    pomišljam da prestanem dojiti, i da ju stavim na neko adaptirano mljeko koje ima manje laktoze. da ili ne?
    Ne! Dojenjem dijete ima bolji imunitet i probava bolje radi, adaptirano moze napraviti vise stete nego koristi.

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Moja mala ima 10 mj!!! Isto ima atopijski dermatitis! Mazali smo se 3 dana sa aflodermom i sada čekam dali će se fleke opet vratiti!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kao prvo ak misliš da je dete alergično napose na kravlje mlijeko ne možeš otić u dučan i kupit mu mlijeko, pošto su to jako skupa mlijeka moraš imat preporuku pedijatra, najćešće specijalista, ima ih razlih neki su na soji neki na nečem drugom, važno je pogoditi kaj bi detetu pasalo. Najlakše se da se malo još odrekneš nekih stvari, i moliš boga da bu to prošlo do godine dana. Važno je da znaš na kaj je već sad alergičan, tak da to svakak ostaviš što kasnije. Ja bi na tvom mjestu se testirala, i dojila i dalje. Pošto si iz Rijeke i donekle zagovaraš alternativu dobro je privremeno rješenje posjet Jeliću i tam se testirat, pa onda to ponovit ( pozitivne stvari) i u bolnici+ još par najćeščih stvari.
    Inače ima njih puno koji su ošli na adaptirano , i nisu rješili stvar . Moja mala je baš bila alergična na to zamjensko koje je kasno počela koristit, kad smo ga izbacili ko da nije bilo atopisjkog. Iz istog razloga ne dajem klincu zamjensko mlijeko.

Povečaj prirodne masnoće tipa maslinova ulja, pošto vidim da imaš i starije djete, njemu davaj istu hranu ko i bembaču, ali mu dodaj uz to komad nečega kaj smije, ili jogurt, ispeci većem jaje. Ali nek ipak pojedce ono kaj i vi. Tak će se i manje učiti da ne može dobit svašta i privići na različitu hranu. Napose pazi ( vidim da ste u kući s starcima) da ga oni ne nutkaju s zabranjenim stvarima, i da veće djete ne hrani malo, da mu ne da svoj tanjur i slično.

Probiotici bi trebali pomoć,napose ako se poćnu upotrebljavati ćim ranije, napr. Panda http://vitality-international.hr/?pr...i-biotic-panda, može i prolife.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 21.12.2011. at 13:24

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Ne! Dojenjem dijete ima bolji imunitet i probava bolje radi, adaptirano moze napraviti vise stete nego koristi.
    tnx, to sam si i mislila

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

jelena.O, hvala puno na savjetima. taj dr Jelić je u zg ili..? nismo u kući s nikim, dječica su sama sa mnom jer je muž pomorac. njoj pazim na hranu, kasnije smo počeli pa smo još na prvim kašicama, moram priznat da nisam puno pridavala važnosti npr.plišancima, stariji stalno daje igračke maloj tako da ne stignem provjeravati s čim se ona igra, ma lažem - jednostavno s njom puno manje pazim na štošta. ne mogu jednostavno sve imati pod kontrolom. danas evo ljep dan, imam generalku koja još traje, mičem komplet sve što nije pamuk, pa ćemo vidjeti. zanima me da li netko zna nešto o homeopatiji i da li je to primjenjivao na bebama sa ad?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jelić je u rijeci, i ti si tam blizu kaj ne?http://www.ordinacija-jelic.hr/alergije.html. sorry sad vidim da sam te zamjenila s nekom drugom pomorkom, ali to nije bitno bitnoi je da ono kaj jede dete da je kontrolirano, da nema ono na kaj ti sumljaš. Svakak kad ideš kod dermičke traži testiranja, tam da ti se ne pokrade nekaj kaj je već sad alergičan dok je na cici. Sad u svezi homeopatije meni je pomogla uz Jelića kod klinke, klinca sam počela homeopatizirati s 14 mjeseci, u toj priči sklonija sam da se ne dava one kuglice već rastopine. Ak slučajno klinac da koju igračku detetu nije ni tolka tragedija,ali malo češće ga peri.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Probiotici bi trebali pomoć,napose ako se poćnu upotrebljavati ćim ranije, napr. Panda http://vitality-international.hr/?pr...i-biotic-panda, može i prolife.[/QUOTE]

hvala još jednom, a što se tiče probiotika, da li ih pijem ja, pa kroz dojenje ide bebi, ili dam direktno bebi...? da li moram pedijatricu pitati, ili će mi dati u apoteci bez nje?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ah sad vidim da se mogu naručiti on line... znači i to da ih dam bebi direktno? nema štetnih posljedica?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Probiotici bi trebali pomoć,napose ako se poćnu upotrebljavati ćim ranije, napr. Panda http://vitality-international.hr/?pr...i-biotic-panda, može i prolife.
    ovu pandu možeš i ti zet, ali i direktno bembačici, jel došo pomorac?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 22.12.2011. at 13:57

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

tnx, probati ću svakako. nije došao pomorac, još mjesec dana ......

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Trebam savjet tj, misljenje vas iskusnih jer sam opet zapela s upitnicima iznad glave...
    Dakle, znate da sam koristila testere Exomega kupke i kreme. 2 tjedna su super pomagali, kad sam ih potrosila kupila sam proizvod jer je bilo ocito da mu odgovara. Medutim, cim sam pocela s tim vratio se osip i to samo na predjelu oko usta i ispod brade. Prilicno je jako bilo crveno. Al ja sam mazala dvaput dnevno, kupala sam ga svaki drugi dan i to se koliko-toliko drzalo pod kontrolom, nije se sirilo, tu i tamo bi se smanjilo crvenilo al nikad nije nestalo.
    Sinoc je bio dan za kupanje al on je zaspao vec u pola 7 i u 8 sam odlucila da ga necu budit nego ga samo preselit u krevet, znaci bez kupanja i bez mazanja.
    Ujutro se probudio prekrasnog cistog lica...Je mu malo suho ali nema apsolutno nikakvog crvenila.
    E da, i guza mu je bila katastrofa ovih dana, jucer sam bila 100% sigurna da su gljivice, muz je navecer podignuo Plymicol u ljekarni al nisam ga uspjela namazat kad je zaspao. Ujutro i guza savrseno cista...
    Sta sad to znaci? Da njemu ipak Exomega ne pomaze? Da bi bilo bolje da ga ne kupam vise dana? Da ga ne mazem uopce? Nikako mi neide u glavu kako mu je puno bolje bez iceg...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moguće je. Mismo nakon nekog vremena prešli na vodu topla kupka + tuširane mlakom vodom za kraj, blagi eucerin sapun za ruke i mustela šampon za kosu jednom tjedno, tad bismo se zapravo cijeli oprali s tim. Mislim ove marke su nebitne, bitno je da je blago i sa što manje mirisa i gluposti. Nama jepedijatrica rekla da su sve te kreme i kremice super za vraćanje vlažnosti i masnoće koje smo skinuli sredstvima za pranje i da kod osjetljivije djece vrijedi "što manje, to bolje." Što se tiče suhoće eczema - kad bih mazala ze exomege itsl to bi bilo manje suho, ali i dalje upaljeno, ja sam se priklonila tome da mi je bolje tanko namazati krotić par dana danestane potpuno, nego ovo. U teoriju o potiskivanu ne vjerujem. Ne mislim da kortić gura unutra alergijsku reakciju. Nego određeni postotak klinaca s AD poslje pređu na "klasične" alergije pelud, prašina itd zbog opće skolonosti alergijama, pa onda ljudi briju da su ih kortići potisnuli s kože unutra. Osobno mislim da će jednak broj djece s ADom koja izbjegavaju alergene i iritanse koji im to izazivaju, s vremenom postati alergičari neovisno da li su mazali exomegu ili kortić. Jedino su možda mame koje su sklonije "prirodnoj" kozmetici sklonijei više paziti na režim prehrane itd. To je naravn osamo moje mišljenje i naše iskustvo s tim
    Posljednje uređivanje od pikula : 06.01.2012. at 11:48

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sori na milion tipfelera

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moguće da mu smeta,tak je i nama s nekim kremama, a zakaj ga ne pereš s maslinovim uljem

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A jel moguce da su testeri bolji od "pravih" krema? Mislim, zbunjuje me kako je s testerima koza bila savrsena a onda kad sam pljunula 210 kuna za kupku i kremu vise ne pomaze...Nije valjda da tako varaju ljude? Znam da se svaka koza zasiti odredene kozmetike, da treba pravit pauze al ne vjerujem da mu je vec nakon 2 tjedna Exomega prestala djelovati. Sad mu necu mazati s nicim par dana, samo cu ga umivati i kupati svaki drugi-treci dan u cistoj vodi pa bas da vidim. Joj nikako docekat taj 18.1. i dermatologicu...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    moguće da mu smeta,tak je i nama s nekim kremama, a zakaj ga ne pereš s maslinovim uljem
    Zato kaj je, mislim pikula, savjetovala da bolje izbjegavat ta prirodna ulja. A i procitala sam to na drugim stranicama. Nije mu ni bilo nista bolje dok sam ga kupala s maslinovim.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mojima je bolje od maslinovog, pa smo i ostali na njemu.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    mojima je bolje od maslinovog, pa smo i ostali na njemu.
    Makakvi, mom nije bilo nista bolje. Ustvari mu je trenutno bolje samo kad ga okupam s Exomegom, vec u kadici crvenilo nestane al dok ga spremim na spavanje vec se opet crveni. Znam da ni duda tu nije najsretniji faktor jer crvenilo je najjace upravo ispod dude al eto, neide nam bez nje. Koristim ju najmanje moguce al stvarno ne znam kako bi ju potpuno izbacila.
    Posljednje uređivanje od koksy : 07.01.2012. at 00:34

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I nama je ove zime najveći problem lice, posebno oko usta gdje dođe duda. Prošle godine su nam rukice bile crvene do krvi, ove godine (kuc, kuc) ništa samo to lice. Mazala sam svime živim, Exomega nam nikako ne odgovara, probala sam i ono novo što reklamiraju, mislim da se zove Epidem ili tako nešto, na kraju sam opet zaključila da je najbolje kad dobro namažem belobazom u debljem sloju da koža upije. Jedino je problem baš oko samih usta, tu namažem melemom jer ne bi da to proguta. I mi dudu koristimo minimalno, ali vidim da ga to crvenilo smeta pa i više traži dudu jer valjda misli da će mu to pomoći. A najsretnija bih bila kad bi je mogli skroz izbaciti, ali kako?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja isto ne znam kako bi se rjesili dude jer je njemu obavezna nakon podoja, on bi se htio igrat jos na sisi al curi mu a vise nije gladan pa se ljuti, okrece glavu pa opet lovi sisu pa se opet ljuti...A mene boli to navlacenje bradavice vamo-tamo. I onda mu dam dudu i mir je. Ponoci zaspi s dudom al ju ispljune brzo.

Uglavom, ja ga vise ne mazem s nicim i crvenilo je minimano. Izbije ako mu je vruce ili ako puno slini ali i povuce se. Sad cu ga i kupat u cistoj vodi pa bas da vidim.

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

orlica

* Vidi profil
    * Pogledajte sve postove
    * Privatna poruka

orlica je prisutan
    orlica avatar

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Moja mala ima 10 mj!!! Isto ima atopijski dermatitis! Mazali smo se 3 dana sa aflodermom i sada čekam dali će se fleke opet vratiti!

Evo 3 tj poslije nema ništa!!!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

znam da vas ima puno na Eutanu,pa možda ovo nije za bacit http://www.kolektiva.hr/zagreb/nutri...oeliksiru.html

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni se vrlo cesto dogadjalo da mi neka krema vrijedi i to bas 20 ak dana i poslije gotovo...npr. Linola Fett kad smo ju prvi put mazali skinula je sve crvenilo s lica, ali nakon 15-20 dana vise nije imala efekta. onda ju ja spremim sa strane, ne koristim par mjeseci i opet vratim u uporabu, ona mi opet pocetno vrijedi, pa prestane i tako u krug...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma meni uopce vise nista nije jasno. Najcesce se ujutro probudi cistog lica, bez osipa, jedino koza bude suha i onda se u trenu osipa oko usta i po obrazima pa zacas splasne crvenilo pa kasnije opet... Isto tako i guza, moze cijeli dan biti savrseno cista i onda se navecer toliko jako upali kao da ga nisam 15 sati presvukla. A stvarno ga redovno presvlacim, guzu perem vodom, lagano brisem tj. samo tapkam da se osusi...Kad je kriza namazem Sudocremom, pokazala se dobrom. Pa mu izbiju tamno crvene tockice po trbuhu ili po nogama, nema ih puno 3-4, pa se i to povuce...Nikako s nicim ne mogu povezat. Ponekad se osipa samo zato jer ga umijem...

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

mi smo, kako se stanje pogoršavalo, počeli sa kortićima mazati. treći dan, koža je relativno čista, ali joj se javlja nova "flekica" na licu, da li je to ad izbio jednostavno na drugom mjestu? iza nogu je ok, ali su rubovi nekadašnjeg crvenila ostali ružičasti. znači li to da će te fleke imati do kraja života? inače, znam jednog klinca koji je imao neurodermitis (ne znam razliku, ali njegova dijagnoza je bila takva) i danas, sa 15 godina, ima fleke po nogama, koje su odonda ostale. nije strašno, ali ne izgleda ljepo
    isto tako pijemo fenistil kapi, do kada to smijem koristiti? pedijatrica kaže, dok simtomi ne prođu, to mi je nekako predugo...šta ako se uopće ne očisti do kraja?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dermatitis se može slobodno šetat pokoži, tošto neki imaju i ko veliki jake fleke znači prvenstveno da se ne pridržavaju pravila prehrane ili /i da reagiraju na neke peludi.
    Kaj se fenistila tiče to tio ne znam odgovorit,jer je moja mala uspjela ispovračat svaku dozu, pa smo mi brzo prekinuli s tim, ali sam zato morala s njom bit i držat joj ruke dok je spavala do 3,5 godine

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nadia, mom kad se od kortica povuklo na licu izbilo je na guzu tako da...nazalost, nema pravila...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nadia te flekice se povlače i pojavljuju, ne ostaju. Mogu ostati sam ožiljci od češkanja i sekundarnih infekcija. Zato ja uvijek flekice na licu liječim kortićem, iako mi ide na žvice što onda ne smijemo na sunce, ali ipak bolje nego da se nešto inficira i da joj ostane ružan trag.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I opet ja! Jucer smo krenuli s dohranom. Sad ce 6 mj. za 11 dana. Poceli smo s kuhanom jabukom, prihvatio ju je vise nego dobro. Znaci, jucer jeo i sve 5, danas jeo i vec nakon 4-5 zalogaja zacrvenio se i to prilicno, najvise oko usta. Maknula ja kasicu, splasnulo i crvenilo. Nakon nekih sat vremena mu dam ciku i on se zacrveni uzasno, bas jako. Zahvatilo kompletno cijela oba obraza i po sljepoocnicama. Pristic na pristicu. Povuklo se i to brzo. E sad, jel moguce da je od jabuke? Da prekinem dohranu? Sta bi vi na mom mjestu?

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

dajte mi prijedlog, vi koje imate iskustva
    dakle moj sin ima dosta suhu kožu, i držimo to pod kontrolom...dok ne zahladi. al sad evo mu na rukicama čim zahladi počne pucat koža. nije baš extremno, al smeta ga.ja bi vas molila, šta bi bilo bolje, po vašem iskustvu, mustela ili a derma? ili možda nešto treće....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda da za početak kupiš običnu belobazu u apoteci i ubaciš unutra malo maslinovog ulja i izmješaš, i probaš s time

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

koksy, ja bi na tvom mjestu napravila vrlo jednostavu stvar..testirala bi dijete bez obzira što ima samo 6 mj.i uopće me ne zanima šta bi pedijatrica komentirala na to.izvadite bar ukupni ige i sige na mlijeko, jaja, brašno, prašinu..pa ako je štogod od toga povećano idete gledati dalje..jer tak samo ti možeš nagađati kaj djetetu smeta, da li bi dala to za jesti ili ne.zato postoje ta testiranja da se to utvrdi i da znaš kako se dalje ponašati i što dati djetetu za jesti. to je samo jedno vađenje krvi za dijete za početak.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

koksy, kaj si rekla sutra ideš dermički? sam traži ovo kaj je stela rekla, ne bu viška. naravno traži i tu jabuku i ak još kaj ubaciš prije testiranja.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I opet ja! Jucer smo krenuli s dohranom. Sad ce 6 mj. za 11 dana. Poceli smo s kuhanom jabukom, prihvatio ju je vise nego dobro. Znaci, jucer jeo i sve 5, danas jeo i vec nakon 4-5 zalogaja zacrvenio se i to prilicno, najvise oko usta. Maknula ja kasicu, splasnulo i crvenilo. Nakon nekih sat vremena mu dam ciku i on se zacrveni uzasno, bas jako. Zahvatilo kompletno cijela oba obraza i po sljepoocnicama. Pristic na pristicu. Povuklo se i to brzo. E sad, jel moguce da je od jabuke? Da prekinem dohranu? Sta bi vi na mom mjestu?
    Ja sam radila ovako - dok god je na nešto reagirao nisam uvodila ništa novo. Tek kada sam bila sigurna da nešto ne smije, prekrižila sam namirnicu i tek onda krenula dalje sa dohranom. Potrebno je uvjeriti se da mu određena hrana doista smeta. Tu hranu makneš na mjesec dana pa pokušaš ponovo sa malim količinama.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jucer mu nisam dala jabuku a ipak se popodne zacrvenio. I ipak je lose spavao. Vec trecu noc. Mislila sam da je i to od kasice, da ga muci trbuscic ali eto, jucer je bio samo na sisi pa ga je ipak nesto mucilo. Nadam se da su zubi, nemam drugog objasnjenja. Sutra idem dermicki NAPOKON i necu izac iz ordinacije dok mi ne objasni sve u tanane i neda mi uputnicu za testiranje.

andreas avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pozdrav... Ispricavam se sta upadam ovako kao padobranac.... Malo sam citala vase postove i svi pisu koliko sam uspjela vidjet o djeci do godine dana.Moj sincic je prije nekoliko dana navrsio 5 godina.Jucer sam bila s njim kod doktorice i rekla mi je da ima atopijski dermatitis.Nije nam dala nikakve uputnice niti nas poslala ikamo da se to tocno ispita.Dala nam je popis hrane sta nesmije jest i rekla da kupimo u ljekarni kremu i kupku od A-derme.Dali netko ima iskustva s time kod vec veceg djeteta?I dali netko ima kakav savjet sta dalje?Citala sam da to traje najmanje nekoliko mjeseci pa i nekoliko godina i da se kod vece djece obicno povlaci poslije 10 godine uz pravilnu prehranu i higijenu.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

samo 1 hint (ak tvoj frajer to prihvati), ak krećete u kupke, A-derma koja je dobra, ali i svaka druga kupovna kupka, kvalitetno se može zamijeniti običnom domaće rađenom kupkom od zobenih pahuljica i to ti je trošak od 5, 99 kn mjesečno umjesto 100-200
    /moje osobno iskustvo kao mame male AD-ovke/

sretno

andreas avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Dali ta kupka isto pomaze i kako se ona radi?I kojom ste kremom mazali nakon te kupke?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mene više zanima kaj ti je ona rekla kaj mali ne smije jest, hajd to kaži,pa ćemo kasnije o kremama.

Možda bi i tebi pomogla samo belobaza s maslinovim uljem

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jucer mu nisam dala jabuku a ipak se popodne zacrvenio. I ipak je lose spavao. Vec trecu noc. Mislila sam da je i to od kasice, da ga muci trbuscic ali eto, jucer je bio samo na sisi pa ga je ipak nesto mucilo. Nadam se da su zubi, nemam drugog objasnjenja. Sutra idem dermicki NAPOKON i necu izac iz ordinacije dok mi ne objasni sve u tanane i neda mi uputnicu za testiranje.
    hajd jevi da vidimo kaj je rekla, reci kaj si sve izbacila i kaj je dete počelo jest, trebalo bi se testirat na sve sumljivo+ hranu koje je dete počelo jest
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.01.2012. at 15:11

andreas avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

nesmije nikako narande,mandarine,limun,med,kikiriki,a jaja,mlijecne proizvode,mlijeko,rajcica,svinjetina u vrlo malim kolicinama.

andreas avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

nesmije nikako narande,mandarine,limun,med,kikiriki,a jaja,mlijecne proizvode,mlijeko,rajcica,svinjetina u vrlo malim kolicinama.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ove namirnice su prve koje povečavaju svrbež kože, ali je onda zaboravila i čokoladu ( kakao, čokolino....), ribu,
    ti si bila kod pedijatrice, ne kod specijaliste,pridržavate se neko vrijeme te neprehrane, ali bi bilo pametno da ipak otiđete specijalisti i tražite točne testove zakaj bi se dete mučilo ak na neke od tih stvari nije alergičan, a opet može bit alergičan na sasvim banalnije stvari kao napr. krumpir, i bananu, a zapravo možda je dete ima križanu alergiju i ništ od ovog mu ne smeta.

andreas avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ma ona nama nis konkretno nije ni rekla dala nam je neku knjizicu o tome i rekla kupit te kreme.samo mi je cudno da nas nije poslala na nikakvo testiranje za alergiju i cudno mi je da ako postoji kakva alergija da se to nije prije manifestiralo nekako.od 10 mjeseci sam ja njemu pocela polako uvodit nasu prehranu i do sad je sve bilo u redu a sta se tice banane i krumpira to nam je izmedu ostalog rekla da smije jest...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidiš a moj je alergičan na krumpir i ima atopijski, i od kad sam mu ukinula krumpir, koža mu je 6x bolja.Traži da otiđeš kod specijaliste i obavezno traži testiranja.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

andreas možda uopće nije alergičan na hranu. Meni je isto bzvz da ne jede sve to što je pedijatrica rekla. Trebala bi kako jelena kaže tražiti uputnicu za specijalistu.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ako ti jedeš ono što mu smeta također se može zacrveniti.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Točka prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ti jedeš ono što mu smeta također se može zacrveniti.
    Ma to mi je jasno, i izbacila sam sve vece alergene. Al on se ne osipa pa bude tako cijeli dan, on je ujutro cist pa se popodne osipa. Il mu se guza zacrveni...Ma bas onako nepovezano mu to izbija, nekad poslje spavanja, nekad tokom dojenja, nekad usred igre...nema pravila. Tako da ne mogu otkrit uzrok al nikako.
    I jos nesto, ja mislim da njega to ne svrbi, barem ne pokazuje da ga svrbi. Mozda je jos premalen, ne znam, al on jos nijednom nije rukom krenuo da se posvrbi po licu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •