Stranica 71 od 94 PrviPrvi ... 2161697071727381 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,501 do 3,550 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Shea maslaca ima na dosta mjesta, ja koristim Pranarom i taj košta oko 50 kn, a može se kupiti u bio&bio i web shopu terra organica, a možda i još negdje.

Zaboravila sam objasniti zašto na malome nisam koristila noćurak, hamamelis i drugo - prvo uopće nisam skužila da je to AD jer drugačije izgleda nego kod cura. NIje suho, nego kao puno prištića koji su se povezali u jednu fleku, pa mi nije imalo smisla mastiti. Ali, eto, pedica je rekla da je i to AD
    inače je prije osipa imao krvi u stolici pa sam izbacila iz prehrane kravlje mlijeko i druge alergene. I čini mi se da mu je to pomoglo. Jedino mu nisam još davala probiotik, ali budem. Da bar se ne moraju otapati u vodi, to mi se ne čini baš zgodno
    Posljednje uređivanje od aishwarya : 11.04.2012. at 13:12

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Treba se otapati u izvorskoj vodi znač Jani i sl.
    Ja svako jutro u 1,5 dcl otopim promješam i odstoji 15 min,
    Dodam neki sokić ili cedevit i to im je prvo ujutro.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala.
    Pri kraju smo s Eutenom pa ću probati ili posušku ili shea maslac.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kolko ja znam Shea nema ispod 130 kn za 100 g.

ja sam mješala svakakva ulja u belobazu.

Pandu koristimo već 9 mjeseci, pandu radimo u cca 20ml vode na mjericu ili vrećicu,i to ujutro prvo popi

vidim da je sad na njihovoj stranici jaako veliki popust radije uzmite veće pakiranje.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 11.04.2012. at 13:43

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi smo koristili Pandu neko vrijeme (2-3 mjeseca) ali nisam primjetila djelovanje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo s njihove stranice : Novorođenčad od 1. do 365. dana života: 1 x dnevno (ujutro), 1 vrećicu praška (3g) rastopiti u cca. 20ml vode,15 minuta pričekati aktivaciju bakterija, promiješati (može se miješati i s mlijekom) i uštrcati u ždrijelo novorođenčeta. Preporuča se aplikacija plastičnom injekcijskom špricom (vidi sliku u nastavku).

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Nep avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Meni pak je jedino mustelina pjena pomogla. A maslinovo baš i ne, valjda to opet sve ovisi.
    Htjela bih reći da već toliko godina čitam o tim kremama i svi pobacamo
    novce jer mislimo da je krema jedino rješenje kožnih problema i nikad ništa ne pomaže.

Tak sam i ja, mustele, a derme, neki lipo, noćurak, hamelis, lavera...
    od nekih je bilo mrvu bolje ali ništa konkretno i vraćalo se.
    Uglavnom zbog niza nekih poteškoća odlučili smo se na neka testiranja pa
    tako i na intoleranciju jer za alergiju smo znali da vjerovatno nije.
    Uglavnom izbacivanjem namirnica, mjeseci probiotika koža je bez flekica.
    Jest mrvu suha, ali opet mekana prema prijašnjem stanju.
    Da li bi se stanje popravilo samo sa probiotikom možda bi evo gore
    primjera, mi smo konkretno uzimali VIP premium probiotik, jer
    spada u najkvalitetnije, ne znam da li godine imaju važnost kojeg uzimati.
    I sa apsolutno ničim nisam mazala kožu jer čim sam više mazala više ju je peklo.

Zato bih svima preporučila da se pokuša iznutra djelovati na problem
    i radije dati novac za dobar probiotik nego sto krema.
    Jedino mislim da sam za posušku isto čula da je jako dobra.
    Eto, malo viđenje iz mog kuta.
    kupam ja dijete i u maslinovom ulju i u adermi kako mi je receno, kosu perem mustelom za tjemenjacu, mazem mlijekom za tijelo od aderme a obraze sto zare mazem bepantenom i samo primiravam i smirujem ali ne lijecim... svi doktori vicu samo vrijeme ce pomoci... jucer pitala rodicu u Kanadi cime i kako oni to lijece kontajuci ajde pametniji su... brus, ona ima AD tj ekcem, nemaju pojma cime da joj to rijese a krema ima da moze ljekarnu otvoriti... cijene su im iste kao i kod nas znaci deru ih ko ovce za vunu pa ti vidi sto ti je i kako ti je ciniti

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

oka ti se da prepisat sastav ili da ga uslikneš ili skeniraš od svog probiotika možda bi prešli na njega. možeš i na pp.

inače popust na priobiotike Panda i Vip su do kraja travnja.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj aishwarya prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste li probale čisti shea maslac? za svakodnevno mazanje suhe kože, kad se stanje malo popravi.
    Ima čak i neku malu UV zaštitu
    Euten je i meni super, ali ima mentola pa ću ga koristiti samo dok je nužno, a onda prelazim na shea maslac.
    100 grama je oko 50 kuna

di se kupi shea maslac?
    oo, sad sam vidjela da pišeš o tome...sorkač
    Posljednje uređivanje od kudri : 11.04.2012. at 16:19

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    oka ti se da prepisat sastav ili da ga uslikneš ili skeniraš od svog probiotika možda bi prešli na njega. možeš i na pp.

Budem Jelena čim stignem kući.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja sam se iz ljekarne vratila praznih ruku, belobaze ima ali nece mi nista pomoc "prazna". Ulje nocurka nisu imale, kazu mogu narucit, 95 kn 1 dcl...Uzas! Ulje crnog kima 150 kn 1 dcl... Nudile mi neku kremu koja ima u sebi ulje kikirikija...nekako mi to nema smisla mazat. I tako, sve se svelo na njihovo "a joooj, jadnicak mali, bas mu je jako" i to su 20 puta ponovile a ja se okrenula na peti, zahvalila i otisla.

Dakle, vi pricate o shea maslacu, da li bi ja s njim mogla rjesit tu upaljenu, suhu i perutavu kozu? Ili on sluzi samo za njegu ko i sve ostale kreme i masti koje imam doma?

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ne znam zaista što bih ti rekla, vjerojatno ipak ne kad mu je tako loše.
    trebalo bi ipak nešto smirit upalu.
    možda da probaš ipak s posuškom kremom ako još nisi. možda je caka i u tome da odabereš nešto i ustraješ, možda rezulatati nisu vidljivi odmah.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma jesu, vidljivi su odmah i nakon 2-3 tjedna efekt potpuno nestaje. I A-derma i Avene i Beloderm. Maslinovo ulje u vodi za kupanje dvaput pomogne, treci put mi se cini kao da pogorsa stvar... Ponekad, zacudo, pomogne ako ga ne kupam 2 dana a ponekad i to pogorsa. Ma ono, koliko god vodim brigu, pazim, proucavam...i dalje stojim na mjestu i ne znam nista. Ma uzet cu posusku pa sta bude. Sad kad muz ode u Norvesku onda cu si i Euten moc priustit, ako to ne pomogne onda ne znam...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sastojci Vip premium probiotic:

6 različitih laktobacila, enterokoka, bifdobakterija, enzimi, fruktooligosaharidi,
    amilaze, kukuruzni škrob, Maltoddextrin, mikrokristalna celuloza.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hajde mi vidi tam na njemačkom dal ima tragove ćega ili koga? Vi pijete baš pravu dozu ili neki postotak doze ( recimo pol)

hvala
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.04.2012. at 08:23

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ali mora se topiti u izvorskoj vodi, jer u običnoj vodi
    se u unište bakterije i manja je vrijednost

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cure kod nas lice nije suho, opet se pojavila crvena fleka, ali je samo crveno bez onog grubog sloja, suhog. Ona to ne dira, ne smeta je.
    Čula sam za to ulje crnog kima, da li se to kupuje gotovo kao proizvod ili se miješa u neku bazu...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja kim kupim sam, od bačlije,ima i u st i sa, često i na sajmovima poput hrvatskog sela.

http://www.facebook.com/pages/Crni-k...288165?sk=info
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.04.2012. at 12:14

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vidiš, nama su oduvijek stolice žuto-zelene i vodenastije...čitam da mogu biti povezane s alergijom na km...

Navodno da treba i par tjedana da se stanje popravi nakon izbacivanja km i svega mliječnog iz prehrane.
    Pokušat ću tako...
    Spomenula sam to jednom pedici, ona mahnula rukom.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja kim kupim sam, od bačlije,ima i u st i sa, često i na sajmovima poput hrvatskog sela.

http://www.facebook.com/pages/Crni-k...288165?sk=info
    I kako daješ bebici? Koliko? To su pretpostavljam kapi, ukapaš u hranu ili...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure pliz par informacija:
    - citam ovdje o posuskoj kremi, jel moze informacija kako se narucuje (shvatila sam da je telefonski, ali moze li broj na pp)?
    - moj djecak ima skoro dvije godine i nismo jos probali s probioticima. vidim na stranicama za pandu upute za novorodjencad, ali pomaze li to i za stariju djecu?
    - mogu li djeca alergicna na km takodjer pit probiotike (mene to asocira ono na jogurt, ali pojma nemam o tome)?
    tnx

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Eda, mala djeca i velika djeca i svi mi, a pogotovo alergičari i oni koji imaju intoleranciju.
    Inolerancja je zakašnjela reakcija na nešto, zato se i teže dijagnosticira.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
    I kako daješ bebici? Koliko? To su pretpostavljam kapi, ukapaš u hranu ili...
    ja sam svojem počela davati tek s 9 meseci, tak malima nisam kak je tvoja.

inače ide 1 kap na kilu ( to je na dvevnoj bazi) pa podijeliš u 3 doze, ja dajem na žlicu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

eda imaš pp,
    taj probiotik su u biti bakterije koje se inače stavljaju u jogurte, ali nisu na bazi mlijeka

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Cure,pretpostavljam da ste o ovome već pisale , ali ne mogu naći...
    mi smo sve tri na prehrani bez km, jaja, bijelog brašna, orasastih i sezama.
    I sad me brine za stariju kalcij( mladja još doji)
    kaj vi dajete klincima?
    Ona neće ona mlijeka za alergicare, nikad nije pila jer je dojila preko tri godine, tak da veli da joj je bljak
    pije dosta rizinog obogačenog kalcijem ali ne znam jel to dosta

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pečeni sezam pun kalcija, lan, bučine sjemenje, grah, voće....
    Vidi ovdje http://www.nutricionizam.com/index.p...rali&Itemid=33
    Nije kalcij u mlijku samo pogotovo ovom našem današnjem

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

karfiol i zelenje

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

jedemo puno zelenja, kelja pogotovo, a valjda je to dosta
    sezam ne smijemo, njega sam stavljala u kruh i mljevenog u kašice, ali ispala alergija.
    ništa, onda i dalje udari po voću i povrću.
    hvala vam

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sad sam se sjetila, nama su dali kalcij magnezium citrat kad smo izbacili mlijeko,
    Ima u ljekarnama bez recepta, možda da se posavjetuješ.
    Pa probaj lanene sjemenke, bučine, suncokret pećeni, suhe marelice, kiki riki,,,
    to ti ispadaju kao neke grickalice pa djeca vole.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kiki riki no, no,no, jer je cca 100 x veći alergen od sezama.

moj voli bućine sjemenke
    koji je to kalcijum magnezijum tj.od koje firme, nekaj mi zvoni u ušima o citratu, moram to pogledat.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.04.2012. at 09:39

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

LifeTime bez glutena i mlijeka

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pozdrav društvo, evo da se i mi priključimo društvu atopičara. Malac ima 5 mjeseci, bio je star nekoliko tjedana kada je dobio prištiće po licu i dr je rekao da je to čišćenje od mojih hormona. Ubrzo nakon tog je krenula suha koža i crvenilo, otišli opet kod doktora, rekao da to nije ništa, samo suha koža i da uzmemo adermu exomega. Kupala ga u maslinovom, mazala adermom i nije bilo ništa bolje. Pa se bacila na čitanje i ustanovila da je to najčešće od hrane i da krema ne može izliječiti. Pa smo krenuli s eksperimentiranjem, jel od ovog jel od onog- bio je isključivo dojen, sad već dam čaja ako smo u šetnji a vruće je vani.. Al kako sam probala izbaciti sve odjednom (čok, citrusi, gljive, školjke, mlijeko, riba, itede) uvijek bi mi se nešto nesvjesno potkralo. U međuvremenu sam prešla na trixeru od avena, ona mu bolje paše od aderme. I onda se dogodilo ovo, bili kod muževih roditelja, oni su počeli kupovati svježe, domaće kravlje mlijeko (jeftinije, bez antibiotika i konzervansa) i za ručak se radio pire krompir s tim. Poslije sam dojila malog i to je bilo loše. Crvenilo, prištići ali po cijelom tijelu što mu se nikad nije prije desilo. Od tada nisam okusila mlijeko, sir ni bilo što što ime veze s kravama I Bogu hvala malac je puno, puno bolje, skoro pa ništa više nema po tijelu. E sad, zanima me, pošto imam posušku - da li da ga mažem s njom i dalje svaki dan? I trixeru još imam, što s njom? Negdje sam pročitala da ih ne treba mazati s neutralim kremama ako je stanje dobro, da koža samostalno stvara lipide? Je li to točno? Također od sredine siječnja malac ima tjemenicu i ne mogu je se riješiti nikako. Probala sam sve osim Stelaker kreme. Znači baby ulje, maslinovo ulje, aderminu pjenicu, u trenutku očaja čak i svinjsku mast, ali ona je još na glavi... Nije puno kao prije, ali je još tu. To bi bio kao seboroični dermatitis, je li, ali negdje samo pročitala da je i ona povezana s ad-om? Trenutno koristim pjenicu u kombinaciji sa ****-ovim bio uljem pa ćemo vidjeti. Nadalje, imao je i proljev, pelena bi sve upila iako ga nikad ne ostavljam pokakanog već presvlačim čim nanjušim I stolica mu je imala kiseo miris. Dao nam ped bio gaia probiotik u kapima, ono što sad daju i za grčeve. Na nekoj stranici sam pročitala da taj proljev može biti dok kravlje mlijeko ne izađe skroz iz organizma? Hm, ispričavam se na kilometarskom postu :D Ali ako se još nečeg sjetim isto ću ja nadodati Unaprijed hvala na odg. Ps. ovo je lice od kravljeg mlijeka:

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sa posuškom maži ak je negdje crveno, ak nije nabaci red recimo pavlovićeve. Znači da vam je najveća prepreka bilo Km, što je i najćešće problem, super da si skužila o ćem se radi, nemoj klinca stavljat na nikakva adaptirana kad počne dohrana, ako se ne posavjesuješ sa doktorom, jer za takve ima posebna mlijkeka koja sene mogu kupiti u općoj potrošnji. Svakako traži i testiranje da vidiš kolko je sad u stvari alergičan, jer ak je čist ne znači da nije osto dio alergije.

Nep avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Dobih danas info iz vana da probam malu okupati u vodi u koju sam dodala malo sode bikarbone... jel probao itko*?! kazu navodno da pomaze kozi jer smanjuje svrbez... takodjer htjedoh reci za Linolla Fet kremu, masovno pedici guraju tu kremu kao neutralnu poslje kortica, moja mala buknula...sastav, puna kikirikija za nevjerovati... bacenih 100 kn kremu dala pedici da da nekome tko nema love da si je kupi uz molitvu da barem tom djetetu pomogne kad mom vec nije

Nep avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

vidi vraga...

here are a number of home remedies too that can be effectively used to cure atopic dermatitis, or at least reduce the inflammation in a big way. The consumption of flax seed oil is the most recommended of home remedies. Intake of the oil both directly and through capsules greatly helps the fight against atopic dermatitis. In the span of a week, you will notice a visible reduction in the itching and redness on the skin. A bath with baking soda dissolved in warm bath water is another excellent remedy. Dissolve a cup of baking soda in a shallow tub of warm water and soak in it for at least twenty minutes. Alternately, one could also use oatmeal instead of baking soda to achieve similar results. Application of cool wet compresses also provides immediate relief from the itching and inflammation. So does application of natural vitamin E on the affected skin. Another effective relief is humidifying your environment by standing in a hot shower with the door closed.

Patients suffering from eczema can often find comfort in a baking soda bath. Additionally, some sufferer's also like to compliment their baking soda with oatmeal, to further soothe their symptoms. If you suffer from eczema, or similar skin conditions, you should take care to remember the importance of brief baths, which should never be hot as this can further enhance discomfort. Baking soda baths can be particularly useful where the sufferer is a child. The baking soda is effective yet not too abrasive as to cause discomfort to a child's skin. A good tip is to use a knotted sock to store the soda, which will allow it to disperse when submerged in lukewarm running water.

The optimum time for sufferers to bathe is around thirty to sixty minutes before they go to sleep. This allows plenty of time to cool down before getting in to bed, to avoid the itching and discomfort this excess warmth can cause. It is also a good idea to avoid perfumed soaps and fragrances, including deodorant, which can cause further irritation. It is significantly better to use baking soda to absorb perspiration, so as to ensure the skin does not negatively react with the substance.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad ja decu nisam kupala u sodi, ali perem veš u sodi.

A ovo s linolom stvarno je žalosno, nisam ni mislila da može biti toliko alergogena, i mi smo svoju dozu prosljedili dalje.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.04.2012. at 15:35

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da to nije soda bikarbona, mislim da je ta "baking soda" drukcija. Ispravite me ako grijesim, to je informacija koja mi je od negdje ostala.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

oka, hajde pogledaj ovo pa mi reci jel tak nešto izgleda tam gdi si bila u MS http://www.youtube.com/watch?v=JvCW6...eature=related

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne, poslala sam ti na pp

Nep avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

jel ima netko kome Eutan nije pomogao?!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja ne znam što da jedem čini mi se da ustvari ništa ne smijem.
    Sinoć joj je jedna strana lica bila baš crvena, fleka crvenija nego ikad i u snu se češala.
    Jutros saznam za posušku u St-u (info za cure u Dalmaciji) i otrčim kupiti.
    Lice nakon jednog mazanja posuške 60% manje crveno.

Nep avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

sto je ta posuska i gdje kupiti?! ja sutra zovem pedicu jer mi je bila preporucila jednu skupu kremu koja kao rukom odnese... rekla je da je cijena oko 400kn, kontam da je mislila na euten... budem sutra zvala pa pitala jer je rekla da ima uputu od te kreme pa vam javim sto mi je rekla... ne bi valjda preporucila euten da ne valja za bebe

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nep imaš pp, mada ne znam od kude si!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jutros saznam za posušku u St-u (info za cure u Dalmaciji) i otrčim kupiti.
    Lice nakon jednog mazanja posuške 60% manje crveno.
    kak je prošla noć i kakvo je sad lice?

Nep avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

uredila sam malo profil da se vidi, iz Osijeka sam... hvala puno svima na pomoci

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nama posuška pomogla doslovce u jedan dan. Ja sam šokirana - pozitivno naravno.
    Danas se vidi maleni trag gdje je bilo crveno, a prekjučer je bilo baš crveno i suho...mislila sam da nam kortići ne ginu.
    Kao treba pet dana da se stanje popravi.
    Nastavljam sutra s Adermom, meni se čini da nije loša...

Nep avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

zvala pedicu, Euten je u pitanju... sutra pocinjemo mazanje i molim se za cudo jer sam na rubu snaga vise

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nama posuška pomogla doslovce u jedan dan. Ja sam šokirana - pozitivno naravno.
    Danas se vidi maleni trag gdje je bilo crveno, a prekjučer je bilo baš crveno i suho...mislila sam da nam kortići ne ginu.
    Kao treba pet dana da se stanje popravi.
    Nastavljam sutra s Adermom, meni se čini da nije loša...
    sa posuškom maži samo tam gdi je crveno i dok je crveno., ako se slučajno ponovo pojavi na tom mjestu ponovo namaži. Drži kremu u frižideru

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da znam hvala ti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •