-
Pozdrav društvo, evo da se i mi priključimo društvu atopičara. Malac ima 5 mjeseci, bio je star nekoliko tjedana kada je dobio prištiće po licu i dr je rekao da je to čišćenje od mojih hormona. Ubrzo nakon tog je krenula suha koža i crvenilo, otišli opet kod doktora, rekao da to nije ništa, samo suha koža i da uzmemo adermu exomega. Kupala ga u maslinovom, mazala adermom i nije bilo ništa bolje. Pa se bacila na čitanje i ustanovila da je to najčešće od hrane i da krema ne može izliječiti. Pa smo krenuli s eksperimentiranjem, jel od ovog jel od onog- bio je isključivo dojen, sad već dam čaja ako smo u šetnji a vruće je vani.. Al kako sam probala izbaciti sve odjednom (čok, citrusi, gljive, školjke, mlijeko, riba, itede) uvijek bi mi se nešto nesvjesno potkralo. U međuvremenu sam prešla na trixeru od avena, ona mu bolje paše od aderme. I onda se dogodilo ovo, bili kod muževih roditelja, oni su počeli kupovati svježe, domaće kravlje mlijeko (jeftinije, bez antibiotika i konzervansa) i za ručak se radio pire krompir s tim. Poslije sam dojila malog i to je bilo loše. Crvenilo, prištići ali po cijelom tijelu što mu se nikad nije prije desilo. Od tada nisam okusila mlijeko, sir ni bilo što što ime veze s kravama
I Bogu hvala malac je puno, puno bolje, skoro pa ništa više nema po tijelu. E sad, zanima me, pošto imam posušku - da li da ga mažem s njom i dalje svaki dan? I trixeru još imam, što s njom? Negdje sam pročitala da ih ne treba mazati s neutralim kremama ako je stanje dobro, da koža samostalno stvara lipide? Je li to točno? Također od sredine siječnja malac ima tjemenicu i ne mogu je se riješiti nikako. Probala sam sve osim Stelaker kreme. Znači baby ulje, maslinovo ulje, aderminu pjenicu, u trenutku očaja čak i svinjsku mast, ali ona je još na glavi... Nije puno kao prije, ali je još tu. To bi bio kao seboroični dermatitis, je li, ali negdje samo pročitala da je i ona povezana s ad-om? Trenutno koristim pjenicu u kombinaciji sa ****-ovim bio uljem pa ćemo vidjeti. Nadalje, imao je i proljev, pelena bi sve upila iako ga nikad ne ostavljam pokakanog već presvlačim čim nanjušim
I stolica mu je imala kiseo miris. Dao nam ped bio gaia probiotik u kapima, ono što sad daju i za grčeve. Na nekoj stranici sam pročitala da taj proljev može biti dok kravlje mlijeko ne izađe skroz iz organizma? Hm, ispričavam se na kilometarskom postu :D Ali ako se još nečeg sjetim isto ću ja nadodati
Unaprijed hvala na odg. Ps. ovo je lice od kravljeg mlijeka:
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma