Ne znam je li ta posuska krema ono sto sam ja mazala svom sinu koji je AD imao od 2 - cca 8 mjeseca zivota, ali ovo s nabavljanjem od kceri koja studira u Zg (i zivi kraj Baschiere) me odmah asociralo na nasu kremu. To je krema na bazi bakalarevog ulja, a sadrzi propolis i 3% salicilnu kiselinu i iskreno se nadam da ne sadrzi kortikosteroide ( Pedijatrica nam preporucila). Ja sam njom bila toliko odusevljena jer nam je jedina, od barem 10 isprobanih pomagala i to nakon 1-2 mazanja, s tim da bi se novo crvenilo ( kod nas uvijek na jednom mjestu) pojavilo nikad prije od 10-ak dana nakon pretbodnog koristenja.
Sad razmisljam, ako su i bili kortikosteroidi unutra, onda smo ih koristili stvarno minimalno, iako mi to neopravdava eventualnu prevaru jer sam izricito trazila od kceri magistre tocan sastav kreme i o kortikosteroidima nije bilo ni k, a cura me lijepo upozorila na propolis zbog mogucih alergija kao i na salicilnu kiselinu.
Ove godine, nasrecu, nismo imali Ad. Nadam se da se povukao trajno.
upravo od te kćeri i ja nabavljam, i ona mi je isto rekla da 100% nema kortića, i da bi bar svi dali kremu na analizu da se uvjerimo da ih stvarno nema,jer je valjda svi stalno to pitaju.
Ona mi je rekla da ima više dobavljača u posušju kreme za dermatitis i da ona ne ulazi u to što ima u drugim kremama.
Uglavnom, ja ionako te kreme jako malo trošim,a ta salicilna kiselina me ne brine niti 1%, ako mu pomaže ja sretna. Više je štetni bijeli šećer i ona kupljena kemijska hrana u trgovinama nego to.
salicilna je pogodnija za psorijazu kod koje dolazi do zadebljavanja kože jer funkcionira kao peeling, kod dermatitisa dugoročno to može nanijeti štetu jer atopijska koža sama po sebi ima tendenciju stanjivanja i teškog samoobnavljanja, pa ranice sve teže zarastaju. propolis može djelovati protuupalno, ali da, nekome tko je alergičan može pogoršati stanje. ulje bakalara je sigurno korisno, ali vjerujem da bi ga bilo korisnije piti i jesti više ribe. mislim da od kratkotrajnog mazanja kremom sa salicilnom ne bi trebalo biiti neke štete, ali stvarno se pitam zašto je potrebno naručivati kremu tako jednostavnog sastava izdaleka, preko kajaznam koga. u svakoj bi ljekarni znali smiksati takvu kremicu,pa zašto to ne čine? ne znam...
Nisam pročitala sve pa ne znam je li netko djetetu davao http://bezrecepta-shop.com/products....masne-kiseline
Omega 3-6-9 na biljnoj bazi je osnova za prehranu kože i kod atopijskog dermatitisa suplementacija daje jako dobre rezultate. Daje se djeci od 6.mjeseca na dalje u dozi od 1 čajne žličice (5 ml)-za stariju djecu doza se podiže ovisno o dobi i tjelesnoj težini , a ako su bebe mlađe i majka doji onda se preporuča da mama uzima taj preparat u dozi od 1 jušne žlice (15 ml) kako bi dijete visoku dozu omega dobilo putem mlijeka. Benefiti su za oboje.
pa i ima neka slična krema GMP mast, nije na bazi propolisa, ali je na bazi nekih trava i salicilne kiseline, nekima je isto pomogla. a, ova posuška krema mom sinu nije niti malo naštetila kožu. ja s tom kremom većinom mažem lice ako dobije tu i tamo neko crvenilo i dapače lice mu je super, glatko ko bebina guza. Ali, stvarno te kreme malo trošim i pomaže. da, svatko bi mogao miksati takvu kremu. pa postoje puno krema na bazi kojekakvih bilja , propolisa samo nismo još probali.u posuškoj kremi je i maslinovo ulje.