Stranica 75 od 94 PrviPrvi ... 2565737475767785 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,701 do 3,750 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala, cure, na sugestijama! Malena sad ima pet mjeseci..
    Dajemo joj Fenistil kapi, par dana bilo ok al sad opet po starom! Grrr

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda ti je i na grinje, krumpir, a jel si išla testirati i u bolnicu?

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Prema ovom biorezonantnom testiranju nije..
    Bili smo na Rebru s njenih skoro 4 mjeseca, radili joj prick i nalaz je bio "nepouzdan" - nije reagirala na kontrolni histamin, na sve drugo nekako isto, ni vrit ni mimo..
    Kod Richtera smo bili.. Htio nas je onda poslati na vađenje krvi iz vene, nismo se (još) odlučili jer se bojim da će biti onako kako svi ostali dr kažu - opet nepouzdano..

Jel ima tko iskustva s dijagnostikom i terapijom bicom (biorez.) metodom? Skeptična sam, al puna nade..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni rani prickovi nisu pokazivali doslovno ništa, osim histamina koji je bio prek višeod pol šake.
    ali rist i rast veliki.

Ajd ti malo proradi na tom krumpiru, mene je on dotukao, iako se još uvijek grebe, to nije ništa prema onome iz doba krumpira.

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ajme, uz sve silne stvari još i kromp, pa zbilja ne znam kaj mogu jesti??

S obzirom da nemam dosta mlijeka, dajem joj i Altheru - hidrolizat, tak mi ju je žao jer je koma.. Pokazalo se da je blago alergična i na to, al morala sam..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel si probala pregomin, neocate, znam sve je smrdljivo , ali ak nema mlijeka bolje i to nego ništ ( ili da ranije počneš s nekom dohranom).
    usput moja je bila alergična na pregomin,a mali je trebo pit neocate,ali nije htio, pa još uvijek cica.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

pozdrav svima!
    mi smo bile kod dr jelića ovaj tjedan, 600 kuna i drugi dan na mail nalazi stigli. pročitala sam negdje da se može naknadno odnesti namirnice na testiranje? jel nama prekasno ako smo bile u četvrtak?
    na kratko smo komentirali nalaze, nekako se nismo uspjeli poklopiti sa vremenom, i zaboravila sam pitati što znači pozitivna reakcija na e.coli, i candida mix.- jel se nekome to dogodillo?
    i da li je netko probao kremice i šampone iz linije TOPICREM? ja sam htjela nešto od aloe ali me apotekarica razuvjerila - ne znam zašto? i rekla da je ovo odlično, a strah me probati jer se grozno osula od Avene cicalfate, koja je kao odlična za atopijski

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to ga pitaj do kad mu možešslati još stvari za testiranje, ja sam to radila odmah.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

zdravo!
    Javljam se iz Slovenije gdje se puno mama bori sa AD i ja sam medju njima.
    Molila bi vas za pomoć u vezi sa posuškom kremom i to sa tom pravom pošto vidim da se prodaje više varijanti.
    Hvala na svakom savjetu i informaciji kako bih mogla kupiti kremu.
    Lijep pozdrav iz Maribora

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Apropos Posuške..
    Mi smo nabavljali tako da smo zvali Gradsku ljekarnu.. No htjela sam napisati da je jedan od 4 glavna sastojka salicilna kiselina, za koju nam je dr Richter s Rebra rekao da nit je primjerena za bebe, nit dobra za atopijski.. Ona stanjuje kožu, pa je nova mlada koža na prvu bolja, al ubrzo problem postaje gori i koža još suša..
    I na netu samo loše piše o toj kiselini za AD.. Više je za psorijazu i sl..
    To je teorija..
    E sad.. Meni se čini da je nama s prvim sinčićem, koji je imao blagi AD, u praksi ipak puno pomagala..?!
    Kćerkici se nakon tih informacija ne usudim stavljati, jer je njoj puno puno gore stanje i nema mjesta za pogreške i za dodatno izazivat isušivanje
    A i moram priznati da mi je ta tajnovitost oko sastojaka antipatična, da ne kažem sumljiva..

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nele, mi smo zvali gđu Milicu, koja navodno radi u ljekarni ili nabavlja iz nje, na +385 91 780 9305.
    Good luck i lijepi pozdrav! )

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Mojoj djeci kad im se koza zasiti svih tih raznih adermi i slicnih, pomogne obicna belobaza iz apoteke i kosta sitne novce. Ja mislim da te kreme treba cesto mijenjati, znati par dobrih pa ih rotirati

Nora Fora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa Vidi poruku
    moj izvor je od kćeri koja dolazi u zg, pa preko nje, znači građanski.
    Ne znam je li ta posuska krema ono sto sam ja mazala svom sinu koji je AD imao od 2 - cca 8 mjeseca zivota, ali ovo s nabavljanjem od kceri koja studira u Zg (i zivi kraj Baschiere) me odmah asociralo na nasu kremu. To je krema na bazi bakalarevog ulja, a sadrzi propolis i 3% salicilnu kiselinu i iskreno se nadam da ne sadrzi kortikosteroide ( Pedijatrica nam preporucila). Ja sam njom bila toliko odusevljena jer nam je jedina, od barem 10 isprobanih pomagala i to nakon 1-2 mazanja, s tim da bi se novo crvenilo ( kod nas uvijek na jednom mjestu) pojavilo nikad prije od 10-ak dana nakon pretbodnog koristenja.
    Sad razmisljam, ako su i bili kortikosteroidi unutra, onda smo ih koristili stvarno minimalno, iako mi to neopravdava eventualnu prevaru jer sam izricito trazila od kceri magistre tocan sastav kreme i o kortikosteroidima nije bilo ni k, a cura me lijepo upozorila na propolis zbog mogucih alergija kao i na salicilnu kiselinu.
    Ove godine, nasrecu, nismo imali Ad. Nadam se da se povukao trajno.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

upravo od te kćeri i ja nabavljam, i ona mi je isto rekla da 100% nema kortića, i da bi bar svi dali kremu na analizu da se uvjerimo da ih stvarno nema,jer je valjda svi stalno to pitaju.
    Ona mi je rekla da ima više dobavljača u posušju kreme za dermatitis i da ona ne ulazi u to što ima u drugim kremama.
    Uglavnom, ja ionako te kreme jako malo trošim,a ta salicilna kiselina me ne brine niti 1%, ako mu pomaže ja sretna. Više je štetni bijeli šećer i ona kupljena kemijska hrana u trgovinama nego to.

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

salicilna je pogodnija za psorijazu kod koje dolazi do zadebljavanja kože jer funkcionira kao peeling, kod dermatitisa dugoročno to može nanijeti štetu jer atopijska koža sama po sebi ima tendenciju stanjivanja i teškog samoobnavljanja, pa ranice sve teže zarastaju. propolis može djelovati protuupalno, ali da, nekome tko je alergičan može pogoršati stanje. ulje bakalara je sigurno korisno, ali vjerujem da bi ga bilo korisnije piti i jesti više ribe. mislim da od kratkotrajnog mazanja kremom sa salicilnom ne bi trebalo biiti neke štete, ali stvarno se pitam zašto je potrebno naručivati kremu tako jednostavnog sastava izdaleka, preko kajaznam koga. u svakoj bi ljekarni znali smiksati takvu kremicu,pa zašto to ne čine? ne znam...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nisam pročitala sve pa ne znam je li netko djetetu davao http://bezrecepta-shop.com/products....masne-kiseline
    Omega 3-6-9 na biljnoj bazi je osnova za prehranu kože i kod atopijskog dermatitisa suplementacija daje jako dobre rezultate. Daje se djeci od 6.mjeseca na dalje u dozi od 1 čajne žličice (5 ml)-za stariju djecu doza se podiže ovisno o dobi i tjelesnoj težini , a ako su bebe mlađe i majka doji onda se preporuča da mama uzima taj preparat u dozi od 1 jušne žlice (15 ml) kako bi dijete visoku dozu omega dobilo putem mlijeka. Benefiti su za oboje.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj rutvica prvotno napisa Vidi poruku
    salicilna je pogodnija za psorijazu kod koje dolazi do zadebljavanja kože jer funkcionira kao peeling, kod dermatitisa dugoročno to može nanijeti štetu jer atopijska koža sama po sebi ima tendenciju stanjivanja i teškog samoobnavljanja, pa ranice sve teže zarastaju. propolis može djelovati protuupalno, ali da, nekome tko je alergičan može pogoršati stanje. ulje bakalara je sigurno korisno, ali vjerujem da bi ga bilo korisnije piti i jesti više ribe. mislim da od kratkotrajnog mazanja kremom sa salicilnom ne bi trebalo biiti neke štete, ali stvarno se pitam zašto je potrebno naručivati kremu tako jednostavnog sastava izdaleka, preko kajaznam koga. u svakoj bi ljekarni znali smiksati takvu kremicu,pa zašto to ne čine? ne znam...

pa i ima neka slična krema GMP mast, nije na bazi propolisa, ali je na bazi nekih trava i salicilne kiseline, nekima je isto pomogla. a, ova posuška krema mom sinu nije niti malo naštetila kožu. ja s tom kremom većinom mažem lice ako dobije tu i tamo neko crvenilo i dapače lice mu je super, glatko ko bebina guza. Ali, stvarno te kreme malo trošim i pomaže. da, svatko bi mogao miksati takvu kremu. pa postoje puno krema na bazi kojekakvih bilja , propolisa samo nismo još probali.u posuškoj kremi je i maslinovo ulje.

jkd2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

drage zene,koje ste u istoj kasi kao i mi,naime moj sin ima 19mj.i vec pola godine i malo vise se borimo sa atopijskim,stanje je-jako flekavo! Krema sam probala do sada minimalno 10,ali nista ,od eutena mu je prosao ali cim se koza navikla ,vratilo se! Isli smo i u opcu bolnicu na testiranje,i ima neke alergije,i te alergene smo naravno izbacili,+ jos jako puno stvari na koje nije alergican. Molim Vas,prosvijetlite me za tu posusku kremu,nikako da pohvatam,imam tri kontakta,gradska ljekarna,gdja Milica,i gdja Danica,nisam jos zvala,a nisam pametna ni koga od njih da zovem,i da li su to uopce ti kontakti,nadalje,nisam iz ZG., i da lipostoji mogucnost da salju postom kremu? bila bih Vam zahvalna ako bi mi pomogle odgovorima!

jkd2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj jkd2 prvotno napisa Vidi poruku
    drage zene,koje ste u istoj kasi kao i mi,naime moj sin ima 19mj.i vec pola godine i malo vise se borimo sa atopijskim,stanje je-jako flekavo! Krema sam probala do sada minimalno 10,ali nista ,od eutena mu je prosao ali cim se koza navikla ,vratilo se! Isli smo i u opcu bolnicu na testiranje,i ima neke alergije,i te alergene smo naravno izbacili,+ jos jako puno stvari na koje nije alergican. Molim Vas,prosvijetlite me za tu posusku kremu,nikako da pohvatam,imam tri kontakta,gradska ljekarna,gdja Milica,i gdja Danica,nisam jos zvala,a nisam pametna ni koga od njih da zovem,i da li su to uopce ti kontakti,nadalje,nisam iz ZG., i da lipostoji mogucnost da salju postom kremu? bila bih Vam zahvalna ako bi mi pomogle odgovorima!
    nitko????? help zene,hitno mi je

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hej, i ja trebam pomoć .

Pročitala sam dio topica (ne mogu svih 75 str.), a nisam baš skužila - gdje i koje testove bi mogli napraviti?

Dakle, malcu je kod dermatologa na Šalati dijagnosticiran AD kad je imao 3-4 mjeseca (jaka tjemenica, suha, crvena koža koja se ljušti iza uha, na svim pregibima rukica i nogica, iza koljena, unutrašnja strana lakta). Bio je samo dojen, ja izbacila svašta iz svoje prehrane, kortići, Aderma, Eucerin i prošlo je, nije se vraćalo godinu dana.

Ali u zadnjih 8 mj., od ljeta, svako toliko mu se jako zacrveni i ljušti koža iza koljenja, i ponekad na unutrašnjoj strani laktova, i jako ga svrbi. Ponekad skužim što je (klor na bazenu kad smo jednom išli, trenirka koja nije 100% pamuk, hrenovke i salame koje zabranim mami da mu daje, sumnjala sam na kapi za nos...) i tako stalno pogađam, izbacim nešto, ali se svako malo (svakih 10-15 dana) vrati. Mlječno jedemo svaki dan, pa ne znam može li biti to kad se njemu koža zacrveni tako periodično, a ne svaki dan.

Gdje da se idemo testirati?

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pa mozes i u kucnoj radinosti, dok cekas sluzbenu potvrdu. Malo mlijeka kapni na kozu koju ces malo jace grebucnuti, dakle ne da ga ozlijedis nego ko kad se grebes zbog komarca. I ako ti tu dodju plikovi dobila si odgovor. Inace moze biti da mu smetaju mlijecni proizvodi tipa sirevi ali ne i samo mlijeko. To stoga sto je u siru taj protein jako koncentriran i manje sira moze napravit goru reakciju od case mlijeka. Kravlji kozji ovciji totalno svejedno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bubilo, a može ti se desiti da je osjetljiv na mlijeko , a na prerađevine nije,

Mi idemo na testiranja u Klaićevu ili na sveti duh ( to su ristevi), sad u cijeloj priči trebal bi ti netko ( gastrič, alergolog, dermatolog ili neko četvrti ) dati naznake koje alergije da testiraš, jer neki vole raditi prickove to kaj kaže Tiziana, pa na osnovu njih raditi risteve,( prickovi kod mojih nisu jaki, ali su zato ristevi nebu pod oblake), a neki rade odmah risteve

jkd2, ja imam kremu koja inače radi teta u ljekarni, sad znam točno kak se zove( negdje sam zgubila papir i telefon kad sam je zvala) jer naručujem od njenih kćerki koje su u Zg

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jelena zasto risteve radis na sv. duhu, a ne u klaicevoj? Mi imamo termin kod alergologa za dva tjedna u klaicevoj pa se pripremam jel netko zna kakav je dr pavic? I jos me zanima, moze li se na temelju alergija dobiti produljenje porodiljnog?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nekad radimo u klaićevoj , a nekad na svetom duhu ( to je onda kad radimo prvenstveno za gastričku), na svetom duhu ponekad imaju više testera, realno mi je bliže, pa kad tam otiđem raditi risteve, nalaze mi donese suseda.
    na temelju alergija se može pobiti produljenje, ali sve ovisi ko i što se gleda. Mi recimo nismo dobili produljenje ( to mi je 3. dijete), sad planiram predavat ponovo jer će skoro 3godine.
    koje probleme imate???? i kak se manifesrira, kolko je dete staro?
    Mi nismo kod Pavić.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mali ti ima 8 mj?, znači to vam bi bilo prvo testiranje, radit ćete svakako prickove, a prema rezultatima i tvojem pričanju će raditi ristove

jkd2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

jkd2, ja imam kremu koja inače radi teta u ljekarni, sad znam točno kak se zove( negdje sam zgubila papir i telefon kad sam je zvala) jer naručujem od njenih kćerki koje su u Zg[/QUOTE]

hvala,u medjuvremenu sam cesljala postove tu,pa sam zvala neku gdju.Danicu,danas je poslala postom ,pa bi u ponedjeljak trebala stici,ja cekam ko ozeblo sunce,taj ponedjeljak...luda sam od punooo kremica ma niti jedna nije ni pomak prema boljemu pokazala!!! jos da vas priupitam,spominjete nekakvog doktora u Rijeci,kod kojeg je pregled 600-700kn,isa sam i na njegovu stranicu ,pa mislim odvesti malog tamo ako nam kremica ne pomogne,zanima me da li postoji neka dobna granica? Malecki mi ima 19 mjeseci,hvala

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Od kako je famozna kriza dobivanje produljene njege za alergije vise nije u modi. A kako cujem ne daju niti za neke puno teze stvari. Unazad dvije godine to se dosta postrozilo. Jelena kad predajes? Kad ocekujes ishod?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

predat ću recimo idući mjesec, očekivanje je od 30-65 dana

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni su sad produžili za maloga srv za njegu djeteta za ad u alergije još dvije godine, tj. do njegove 8. godine života ( sad ima 6)

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

U kojem to gradu? Meni nisu htjeli produzavat od kad je napunio 2 g i par mjeseci. Al ja sam imala njegu, ne srv. Jel ima tko s alergijom na mlijeko da je dobio u zadnje vrijeme?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

većinom cure koje su na srv, moj muž recimo nije dobio prošle godine srv na našu klinku tad je bila 6, ali je ona prema stelinom klincu ili recimo mojem skoro pa ništa.

stela jel kaj bolje koža, nama je na parove razbroj se.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

to su mi produžili u varaždinu. ali, on ima ige 4600 i jake alergije, pa ja bi se žalila da mi nisu produžili. Ali, produžili
    su bez ikakvih suvišnih pitanja.
    nego, koža mu je sad dosta dobra. na prstićima šaka zna si raditi ranice i onda mu stavim flasteriće na neke prstiće, već nam je to normalno. jer kad mu i uspijem to nekako zaliječiti, opet za par dana ide sve ispočetka. A, i nogice ga malo muče, isto par točkastih ranica. Kakav je bio, sad je on meni super, bez obzira što zna dobiti koji ekcemić. Čini mi se ipak da to s godinama ipak prolazi mic po mic, ali valjda se sve seli na pluća. A i astmu držimo pod kontrolom ljekovima. Ali, sad kad dođe proljeće, očekujem pogoršanje kože, ai po ljeti kad ga skinem u kratke hlače, odmah ga noge svrbe. bar su do sada. vidjet ćemo kako će biti ovo ljeto.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a ovaj prelazak nagrijanje ga nije smetalo.

Moj inače ima baš jaki taj prst, pa svako malo veli boli, obnda zememo zavoj i malo vode i zamotamo do vremena ponovnog mazanja. Mojem je Ige sad oko 2500

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Je i moj imao alergiju jaaako veliku pa su me otpilili da to nije nikakvo ostecenje i bok. U Rijeci. A do tad na te iste nalaze mi dali vise od godinu dana. Pa sam se zalila al zalba odbijena, potvrdili sto je vec rijeseno. E sad imam novu alergicarku istu takvu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nisam samo skužila tiziana gdje ti živiš tu ili vanka, malo pričaš tu, malo vani.
    svakak predaj za malu papireak si ipak tu

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    bubilo, a može ti se desiti da je osjetljiv na mlijeko , a na prerađevine nije,

Mi idemo na testiranja u Klaićevu ili na sveti duh ( to su ristevi), sad u cijeloj priči trebal bi ti netko ( gastrič, alergolog, dermatolog ili neko četvrti ) dati naznake koje alergije da testiraš, jer neki vole raditi prickove to kaj kaže Tiziana, pa na osnovu njih raditi risteve,( prickovi kod mojih nisu jaki, ali su zato ristevi nebu pod oblake), a neki rade odmah risteve
    Hvala Jelena, proučit ću to sve malo, i krenuti u nešto.

Zanima me, je li moguće da mu se alergija na mlijeko manifestira sa 25-26 mjeseci (tad su mu se pojavila ta crvenila i svrbež iza koljena), a mlijeko i sve mliječno pije od 11,5 mjeseci kad je krenuo u jaslice?

Je li moguće da mu smeta npr. baš bioaktivlgg - tj. neki sastojak toga? U zadnje vrijeme se navukao na njega, sam ga u dućanu stavlja u košaru , i baš se nekako u isto vrijeme nogice jako crvene.

Uglavnom, moram nešto poduzeti s testiranjem, svrbi ga dosta.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

svašta se može desiti, pa moja mama je s 60+ postala alergična na neku hranu, svekrva isto ( samo kaj je bila godinu dana mlađa) na pelud i slično, moj kolega s 40+ isto pelud

možda i nije alergija, za prvo probaj smanjiti, možda mu je prevelika količina mlječnog, mlijeko probaj izbaciti i radi pomogućnosti domaći jodurt imaš postupak od Davora koji je sasvim ok.

sad sam vidla ovaj trenutak on jede mliječno od kad ide u vrtić,jedno vrijeme nije išao u vrtić jel i onda jeo puno mliječnog,u svakom slučaju ili skroz izbaci ili smanji količinu
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.02.2013. at 11:36

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

sad sam vidla ovaj trenutak on jede mliječno od kad ide u vrtić,jedno vrijeme nije išao u vrtić jel i onda jeo puno mliječnog,u svakom slučaju ili skroz izbaci ili smanji količinu
    I kad smo imali čuvalicu je jeo dosta mliječnog - doručak vrlo često: žganci+vrhnje i maslac, griz na mlijeku, ili sir, jogurt skoro svaki dan, a pred spavanje uvijek kakao. Ali probat ću sad smanjiti puno pa vidjeti. Hvala ti!

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

nisam samo skužila tiziana gdje ti živiš tu ili vanka, malo pričaš tu, malo vani.
    svakak predaj za malu papireak si ipak tu
    Imam takav posao da ga mogu odradjivati od bilo kud uz kompjuter. Zato kad sam otila van nisam htjela dati otkaz. A sad kako cujem da su to sroz srezali zbrajam jel mi se ide vjerojatno uzalud na put. Jer meni SRV ne igra nikakvu ulogu, mogu ili odradit ili ne odradit u bilo koje doba dana ili noci to sto imam za odradit.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a ovaj prelazak nagrijanje ga nije smetalo.

Moj inače ima baš jaki taj prst, pa svako malo veli boli, obnda zememo zavoj i malo vode i zamotamo do vremena ponovnog mazanja. Mojem je Ige sad oko 2500
    pa nije ga baš to grijanje smetalo, možda mu je jedino koža suša oko usana onda. on inače nema ono suhu kožu, nego to sve radi alergija.
    kladim se da još uvijek nešto jede kaj mu smeta, tj. da je intolerantan na neku još hranu, samo teško mogu skužiti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

može ti se potkrasti nekaj na kaj nisi skrenula pažnu, kakvo mlijeko pije, moja klinka je bila alergična na Pregomin i kad smo ga izbacila ko nova je biila, ko bi se sjetio, ko i klinac koji je na krumpir, dobro on nije čist, ali kak je prije izgledao promjena je uoćljiva itekako,
    Inače kad se krstio naprosto mu se skidala koža u krpama, moram priznati da je i meni bilo ružno kak je izgledao, ali računajući da je tad bio samo na cici, a ja izbacila kaj sam mislila da je ohoho vremena prije.
    mali isto s vremena na vreme ima jake napade ad,
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.02.2013. at 08:41

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

on je pio alernovu i kad sam mu to mlijeko ukinula, isto mu se koža poboljšala. Sad pije sojino mlijeko, na soju nije alergični.
    Ali, tko zna možda mu i to mlijeko malo smeta, ali ne mogu mu to mlijeko sad ukinuti, možda kad bude malo veći.
    Rižino i zobeno mlijeko neće, vidjet ćemo. Ali, on je jako alergični na pelud trave i korova ( ige preko 100)

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mali ti ima 8 mj?, znači to vam bi bilo prvo testiranje, radit ćete svakako prickove, a prema rezultatima i tvojem pričanju će raditi ristove
    Nisam na vrijeme odgovorila. Ima 6 mjeseci. Hvala na odgovoru

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj nadia prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav svima!
    mi smo bile kod dr jelića ovaj tjedan, 600 kuna i drugi dan na mail nalazi stigli. pročitala sam negdje da se može naknadno odnesti namirnice na testiranje? jel nama prekasno ako smo bile u četvrtak?
    na kratko smo komentirali nalaze, nekako se nismo uspjeli poklopiti sa vremenom, i zaboravila sam pitati što znači pozitivna reakcija na e.coli, i candida mix.- jel se nekome to dogodillo?
    i da li je netko probao kremice i šampone iz linije TOPICREM? ja sam htjela nešto od aloe ali me apotekarica razuvjerila - ne znam zašto? i rekla da je ovo odlično, a strah me probati jer se grozno osula od Avene cicalfate, koja je kao odlična za atopijski
    Nama se to pokazalo,poz. reakcija na e.coli i candidu ne znači da ima te bolesti nego da bi i na njih odreagirao.Dr.Jeliću lako pošalješ mail sa svim pitanjima,vjerujem da će ti sve objasniti.
    Mi smo izbacili iz prehrane sve na šta je bila intolerantna ili alergična i držimo stanje pod kontrolom (recimo da joj se izbacio AD s 3.god ,nismo baš školski primjer i nije strašno)...sad svake god idemo na kontrolu.I neke stavri idu na bolje.
    sretno!

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

U kojim situacijama se vašim klincima pojavljivala koprivnjača, onaj osip kao da su se ožarili sa koprivom? Moja se neki dan osula na par mjesta, dosta jako, ali gotovo svaki dan joj pronađem negdje neku takvu točkicu oko koje se zacrveni. Uglavnom ju to ne svrbi.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Jao Chiara ovaj bebi stav na tvom avataru je fenomealan! Bas su slatki!
    No da odgovirim na tvoje pitanje. Koprivnjaca se javi kada taj dio koze dodje u doticaj s tvari na koju je dijete alergicno. A moze se javiti i neposredno nakon konzumiranja namirnice na koju je alegicno, tada se javi bilo gdje na tijelu, najcesce veca povrsina i najcesce popracno svrabom i zarenjem u grlu jeziku itd.

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Fotka je od prije 3 godine, sad su to već veliki hahari.

To bi onda značilo da svaki dan konzumira nešto na što reagira, jer nekad je na rukama, nekada na nogama, zadnji put na licu... Nismo dugo radili testiranje na hranu, samo na one dišne alergene, izgleda da ću morati to napomenuti doktoru pa da izbacimo hranu koja joj smeta.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne mora da savaki dan konzumira, nego da je neki dan to nešto pojelo, ia osip se šeće po tijelu, ako to ne konzumira s vremenom nestane osip, nekd je to pol dana, nekad više od mjeseca

jel nekaj nedugo jela kaj nije do sad ili u nekoj većoj količini

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Nije ništa novo jela, ali kao što rekoh, njoj se te točkice kao od koprive pojavljuju svaki dan, ali po jedna ili dvije i povuku se za par sati, a neki dan je imala nakupine takvih kopriva osipa svugdje po tijelu.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nov prasak za robu? Omeksivac? Neko sredstvo osobne higijene tipa sapun kupka itd.?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •