Moja malena je prije par mjeseci dobila nekkavu crveni flekicu na koži između malog prsta i četvrtog prsta na stopalu, nakon crvenila koža se još u "osušila", postala hrapava, nisam obraćala puno pažnje na to, namazala sa melemom, ali se uskoro pojavila fleka i na pregigu sa stražnje strane bedra, isto crveno sa suhom perutavom kožom. Pedijatrica je to pripisala grijanju, rekla da namažem sa Bepanthen kremom, međutim nije pomagala. Sad sa godinu dana te dvije fleke su zalječene (prvo Linola fett, ali nije pomogal pa sam probala sa Avene trixera, malo bolje), međutim koža joj je na dodir mjestimice suha i hrapava, pojavile su se tamnije ali ne crvene fleke koje su suhe, a najgore je na podlakticama, znači ne na pregibima već čitavo područje ispod lakta do maltene ručnog zgloba je kao pureća/pileća koža, hrapavo (ali nije suho niti perutavo), već kao sitni bezbojni prištići, kao da je stalno naježena.

Opet se spremam pedijatrici prilično sam nesklona dijete razvoziti po bolnicama jer se već godinu dana nažalost neuspješno borimo sa zlatnim stafilikokom u očima i suženjem suznih kanalića, a ona na sam pogled bijele kute dobija šokove i vrišti...Čitala sam da kod beba sa zlatnim stafilokokom često ruku pod ruku ide i AD....ima li tko iskustva?